Monday, June 11, 2012

36 weeks of pregnancy

Alhamdulillah
Dah 36 minggu dah. And saya boleh deliver bila-bila masa saja dari saat ini :) Jom tgok my current condition ye kawan-kawan

1. Berat badan saya naik terlalu banyak! Ada dalam 20kg dari berat asal saya. Tapi Alhamdulillah, kalini MGTT test clean. Hemoglobin pun ok.
2. Masih Alhamdulillah, Allah masih beri kekuatan untuk pegi balik ke office menaiki LRT. Orang sekeliling pun semakin alert untuk memberikan seat untuk saya. Walaupun masih ada yang kurang prihatin,saya berdiri juga lah.  
3. Perut selalu mengeras! Aktiviti mengeras ni makin kerap bila dah hujung-hujung ni. Jadi apabila sedang bersenang lenang duduk tengok televisyen dan kemudian nak bangun pergi toilet,  masyaALLAH tuhan saja yang tahu betapa susahnya.. Rase kalau boleh lepas duduk nak mengesot je (rumah saya tak ada sofa ye kawa-kawan :))
4. Masalah utama sepanjang pregnancy kali adalah kaki saya! Entah tak tahu mengapa, pregnant this time semua urat sakit. Seluruh badan rasa sakit dari awal dulu sampai la sekarang ni. Dari peha sampai ke hujung jari kaki.. Stretch mark pun penuh sampai ke betis.. Entah macam mana i nak pakai skirt pendek nanti? :p 
5. Umpama nak menagis kalau perlu bangun malam untuk buatkan susu Adeena. Sebab kalau nak gerak dari katil tu, rasanya macam nak patah semua tulang! Terpaut paut pada baby cot dia. Ni memang serious sakit nak ubah posisi pun sakit sangat! Hurmm tak reti nak describe la 
6. Telah mula solat duduk, dari duduk antara 2 sujud untuk bangun berdiri adalah sangat sukar untuk saya.

Oklah itu aje kot.
Harap semua doakan saya dapat bersalin dengan mudah selamat mak dan anak. Doakan juga supaya lecturer subject network programming saya memberi kelonggaran untuk saya ambil exam awal..
Ya ALLAH permudahkan segalanya untuk hambamu ini 

6 comments:

Nini D.. said...

moga selamat semuanya Uwa...tak sabar nak tunggu baby kamu keluar!

just another ordinary person said...

ok dah klik...hehe...

eenasuzira abdullah said...

mana gamba naik 20kg hehe. Jaga diri. adik adeena boy or girl?

Uwa said...

Emy,
hehehehe. teman pun udah tak sabo! berat beno dah rase badan. menyenget bile jalan hahahahah

Sikin,
heheheh tq

Ena,
ha! gambo nantila upload! segan.. baju semua dah tak muat! hahaha

shuyingtan said...

all the best ya pretty mama...
take good k ya..~

Unknown said...

Semoga selamat ..