Sunday, June 17, 2012

Current Addiction

 Berlanjutan daripada post ini
Tadaa.. hasilnye biasa-biasa saje, tapi puas hati la jugak sbb jahit sendiri walaupun main hentam saje. huhuhuhuh 

Monday, June 11, 2012

36 weeks of pregnancy

Alhamdulillah
Dah 36 minggu dah. And saya boleh deliver bila-bila masa saja dari saat ini :) Jom tgok my current condition ye kawan-kawan

1. Berat badan saya naik terlalu banyak! Ada dalam 20kg dari berat asal saya. Tapi Alhamdulillah, kalini MGTT test clean. Hemoglobin pun ok.
2. Masih Alhamdulillah, Allah masih beri kekuatan untuk pegi balik ke office menaiki LRT. Orang sekeliling pun semakin alert untuk memberikan seat untuk saya. Walaupun masih ada yang kurang prihatin,saya berdiri juga lah.  
3. Perut selalu mengeras! Aktiviti mengeras ni makin kerap bila dah hujung-hujung ni. Jadi apabila sedang bersenang lenang duduk tengok televisyen dan kemudian nak bangun pergi toilet,  masyaALLAH tuhan saja yang tahu betapa susahnya.. Rase kalau boleh lepas duduk nak mengesot je (rumah saya tak ada sofa ye kawa-kawan :))
4. Masalah utama sepanjang pregnancy kali adalah kaki saya! Entah tak tahu mengapa, pregnant this time semua urat sakit. Seluruh badan rasa sakit dari awal dulu sampai la sekarang ni. Dari peha sampai ke hujung jari kaki.. Stretch mark pun penuh sampai ke betis.. Entah macam mana i nak pakai skirt pendek nanti? :p 
5. Umpama nak menagis kalau perlu bangun malam untuk buatkan susu Adeena. Sebab kalau nak gerak dari katil tu, rasanya macam nak patah semua tulang! Terpaut paut pada baby cot dia. Ni memang serious sakit nak ubah posisi pun sakit sangat! Hurmm tak reti nak describe la 
6. Telah mula solat duduk, dari duduk antara 2 sujud untuk bangun berdiri adalah sangat sukar untuk saya.

Oklah itu aje kot.
Harap semua doakan saya dapat bersalin dengan mudah selamat mak dan anak. Doakan juga supaya lecturer subject network programming saya memberi kelonggaran untuk saya ambil exam awal..
Ya ALLAH permudahkan segalanya untuk hambamu ini 

Friday, June 01, 2012

040512 Special Gift From Me




A special gift from me to myself for my XX birthday. Setelah bertahun tahun bermimpi dan mengigau berkehendakan mesin ini.Setelah mencanang ke sana ke sini keperluan mesin ini.Alhamdulillah, i managed to have this sewing machine myself using my incomtax's claim! Penat i bodek Mr Su tak dapat ..huhuhuhu 
So, pemilik mesin brother kini kembang hidung tak kuncup kuncup kerana berjaya membuat handphone cover and bedung baby dengan jayanya.
Next trial will be telekung si anak dara :)


06052012 The Celebration

As usual, "try new food" as our "tema ulang tahun" sejak dulu kini dan selamanya. This year we tried out Arab food at Hadramawt, KL.
Thank to beloved husband for the treats :)


Walaupun Mr Su dah pernah try this restaurant, but i never did. Jadi tema ulang tahun kami masih boleh di guna pakai. Hahahaha
Thank to Allah swt for a blessed family i had.
Alhamdulillah