Friday, April 20, 2012

Mentaliti Rakyat Negara kita

Assalammualaikum.
Alhamdulillah, kandungan saya telah pun mencapai 29 weeks. And Alhamdulillah, both baby and mama sihat sejahtera.

Entry kalini bukan ape, just nak komen pasal mentality sesetengah pengguna LRT. Perut saya ni adalah sangat besar and insyaALLAH kalau orang itu tahu bangaimana rupa wanita mengandung, surely dia tahu yang saya ni mengandung.
Saya memang berulang-alik ke pejabat menaiki LRT, nasib baik 3 stesen saja. Dalam 5-7 min saja dalam LRT tu. Tapi nak dijadikan cerita, sepanjang saya mengandung ni boleh dikira dengan jari berapa kali saya di berikan duduk.
Macam-macam style orang yang mengelak dari nak kasi golongan special ni duduk. Main-main handphone sampai tak pandang kiri kanan. handphone pun rapat ke muka macam dah nak masuk dalam mata. hahahahha
Yang buat2 tidonya..yang buat muka tak berperasaan pun ramaiiiiiii...

Hurm.. takpelah, nak buat macam mana kan. Dah hak korang dapat duduk awal. Namun pada yang alert kepada golongan istimewa ni.. Terima kasih!! Kadang, seat yang jauh yang offer dari orang yang tgh duduk depan mata aku ni ha.

Peace yo!

2 comments:

Teacher Yatee said...

alamak ciannye ko...xpe2,org yg wat2 xtau tu 1 ari nt dia mst kene gak.x dia, bini dia ke, adik bradik dia ke, or sape2la yg bkaitan dgn dia. igt xberat ke bwk perut tu? hampes btl org spesies camni..

Uswah said...

eii jahatnye orang2 tu!!! kejam btol!