Friday, February 24, 2012

Hari 1 - Adeena Fatihah Di Hospital

Rabu 22 Feb
Adeena Fatihah sudah pun mula demam from hari sabtu lagi. Tapi demamnya biasa-biasa aja. Suhu naik, bagi paracetamol turun balik. Begitulah, beberapa hari.
Tapi start on 22 Feb, bangun pagi nak tukarkan nappy sebelum ke nursery nappy adeena ade sedikit cirit. Oh kasihan anak mama tido dengan cirit, mama tak perasan pun. Selesai tukar, sedang kemas-kemas beg untuk ke office. Adeena datang dekat dan cakap "Mama, Yayak!" Sekali lagi menukar nappy tanpa merasan apa-apa yang pelik. Jam 730 Adeena sampai ke nursery.

Jam 820, nursery sms & call cakap adeena cirit birit dah 2 kali habis tembus seluar dengan baju. Bergegas mintak izin dari boss untuk pulang, melihat buah hati. Alhamdulillah, boss memahami. Terus berjalan laju ke LRT dan inform suhaib perkara berlaku.

Sebagai ibu bapa yang first timer anaknya meragam, kami jadi panic! Perlu ke hospital or hanya ke clinic biasa? Setelah sependapat untuk ke hospital, pertanyaan seterusnya adalah ke hospital mana?
Kami mengambil keputusan ke Ampang Puteri. Setelah dia periksa oleh MO, Adeena Fatihah di tahan wad. Agak lama juga kami berada di bahagian emergency menunggu katil kosong. Berjam jam lamanya!

Sunday, February 12, 2012

1st Picnic

We had our first family picnic at Taman Botani, Putrajaya. As Suhaib is planning to do a photo shoot for adeena 2nd Birthday we decided to choose a Tasik scenery.
But, unfortunately tasiknya biasa-biasa saja, or maybe i just too tired to walk to the other side of the Taman.
So, we choose a port that near to the air Tasik, tapi tak perasan kat belakang adalah port pembuangan sampah!! hahahahaha





Thursday, February 09, 2012

030212 Adeena Fatihah 2 Tahun

Pejam celik pejam celik dah 2 tahun dah puteri kesayangan kami ni. Syukur Alhamdulilaah, macam-macam pe'el dah anak saya ni.

Tahun ni, calebration birthday Adeena buat sekali dengan Pak Yed, sbb dorang kongsi tarikh lahir yang sama. So, potong kek sama-sama :) sedap keknya, red velvet lembut sangat! Yummeh..
Lepastu, ada hantar sedikit goodies ke kawan-kawan Adeena Fatihah dekat nursery.
Alhamdulillah, tercapai jugak hasrat saya nak sedekah dekat kawan-kawan Adeena Fatihah. Sebelum ni, asyik dapat je dari kawan-kawan dia. Naik segan mama.
Ya ALLAH,
Panjangkanlah umur Adeena Fatihah
Jadikan lah dia dia Anak yang Solehah
Taat kepada perintahMu,
Taat kepada Ibu bapa
Anugerahkanlah kebijaksaan kepadanya
Supaya menjadi insan yang berguna kepada Agama, Bangsa dan Negara
~Amin~