Friday, September 30, 2011

KuchingTrip Day 01

Hello,
As promised before, here i update on my Kuching trip. InsyaALLAH it will be one post for each day. Haiih, why suddenly you are bersemangat waja nak update blog ni?

Departure from LCCT at plus minus 11++am, and we reached Kuching at almost 2 if i am not mistaken.


Nothing much we do at the first day, ronda-ronda waterfront sekejap and we tasted Mee Kolok at the first time, Nice! the perfect word. It taste like a Chinese dim sum mee, my fav!!


Naik sampan menyeberangi Sungai Sarawak sangat best. Flash back on my experience naik bot with Opah masa kecil dulu.

Wednesday, September 28, 2011

Yes! I am lucky

Hi guys. I had a good free-lunch today. One of the vendor invited us to their Hari-Raya-Open-House. The food was good and the environment is nice. I like it! Well, dah makan free banyak bunyi pula kan?
The best part I wanna share with you guys is I won a lucky draw! RM100 Jusco voucher. Alhamdulillah. This is the second tiny-miny prize among other expensive prizes.

Congratulation to whom that won the LCD 40+" TV. So, lets ramai-ramai Doa for me that i could win one of the grand prize next year.
Whatever it is, thank you ALLAH for giving me this rezeki at the right time. Sudah pokai bayar duit yuran belajar.

Tuesday, September 20, 2011

5D4N Kuching Trip

We have waited one year for this trip!

with last minute preparation it goes GREAT!
Such a memorable and enjoying trip especially with my loved.

Stay tune for full update!!

Abang, please transfer our photos to your pc cepat-cepat ye. :P

Tuesday, September 13, 2011

Tuesday, September 06, 2011

Happy Birthday Abang

Officially Mr Su has turn 27 years old on 26082011

Actually there are lots of idea on my mind untuk konon konon memberi kejutan kepada suamiku sayang. Tapi saya hanya merancang, tuhan yang menentukan :)

Sementelah hari lahirnya jatuh bulan puasa, konon nak membuat hand-made-card yang cantik disertakan dengan ayat-ayat jiwang di dalamnya. Material membuat kad telah pun dibeli 2 minggu sebelum tarikh lahirnya, tapi apa kan daya... masa tidak mengizinkan. Kertas warna di usung ke sana kemari, kononya nak mencuri masa lunch di office untuk menjalankan aktiviti. Namun, kerap kali tak berjaya kerana menghadiri tazkiran ataupun saya ZzzzZZZzz dia meja pejabat. Di rumah? usah cakap, memang puteri manja tu akan berkepit saja.

Namun begitu, home-made-card simple berjaya di buat pada awal pagi birthdaynya yang hanya mengambil masa 5min. Jangan di cakap rupenye!! hodoh sangat.. Jangan di tanya ayat jiwang ape yang ditulis, hanyalah perkataan I LOVE U yang mampu dijana awal pagi tersebut.

Lagi hajat tidak menjadi atas kesalahan sendiri,
Konon nak menjadi romantik memberi kejutan dengan menge'pos' hadiah ke office pada hari lahirnya. Akibat mulut badan binasa, hahahahhahaahahaha. Entah macam mana, boleh terlepas cakap telah membeli hadiah hari jadinya sekian sekian dengan harga sekian sekian. Yela, mana taknya..boleh pulak seminggu selepas membeli hadiah tersebut boleh pulak ade warehouse sale!! lessnya kemain hingga 80 % menjadikan saya tak keruan. hahahahahaha.

Last but not least, we had our buka puasa at lookout point. Cantik pemandangan sini!
Sorry gambar blurry, sbb pakai camera HP je. Tu dia bday boy and anaknya. Wow, bibir husben i mmg seksi u :)

Oklah, semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki suamiku sayang. I LOVE U.

AidilFitri 2011 - Teluk Intan


One big Happy Family. I LOVE my family soOo Much!
This is only the Pre-Raya post. So, u guys better wait for my next post :)