Friday, July 29, 2011

Harimau Malaya

Sayang seribu kali sayang
Harimau hilang taringnya

Pertempuran yang sengit! Penuh dramatik dengan lakonan lakonan hebat pihak lawan. Namun apa kan daya wisel penamat telah bersiul.

Hampa remuk keciwa didada.

Adat main ada juara. tak berjaya cuba lagi.

Permainan lawan tidak se profesional mana, bola di hantar sering kali terlepas dikaki. Strategi bola lintang sering tak membuahkan hasil. Hanya lakonan kecederaan memenuhi masa.
Harimau Malaya pun tidak se profesional mana, bola sering tersalah hantar. sepakan sering tersasar.

Harimau Malaya harus lebih gigih!!
Supaya kita akan terus maju.

Sekian

Tuesday, July 26, 2011

When ur boss is not around

Apa khabar semua??

Can I hear some noise from this side..
oh yeah oh yeah
Yang belakang sana tu boleh lambai tangan sama-sama tak?
Nananananana.. oh yeh yeh
Bile saya cakap "mana boss"
Anda semua jawab "tranining..."

Ok kita test yang kanan dulu...
"Mana boss?"
"Training!!!!!"
amboi...kuatnye..

Ok yang kiri pulak...
"Mana boss??"
"Training!!!"
Oh yeah oh yeah

Ok now everybody..
"Mana boss??"
"Training!!!!!!!!!!!!"

Monday, July 18, 2011

Berang

Saya tetiba naik berang di rumah apabile:
  • Saya tengok rumah bersepah macam tongkang pecah dan macam saya sorang saje yang cuba mengemas rumah. Sebab dah penat tak nampak dah orang lain punya keje.
  • Saya rase saya dah penat sidai kain mesin round 4 dan orang tu layan tgok tenet.
  • Saya dah penat memasak, sekali sekala nak merasa orang tu masak. Goreng nugget pun jadilah :P
  • Saya dah penat basuh,sidai and angkat kain, tak larat nak lipat. Berangan berjemaah dengan orang tu melipat kain bersama-sama pun okla
Tapi tak jadi nak naik berang apabila melihat muke orang tu yang blur blur tanpa perasaan. Tak melawan dan memang bersahaja... Sejuk hati :)~
Tambah pula dengan puteri kesayangan dengan macam-macam keletahnye.
Ya ALLAH terima kasih atas segala pemberianmu.
To my lovely husband, I LOVE U.. sorry la emosi tak berapa stabil kot, biasak le hormon terlebih.
To my puteri, i love u tOoo.. jangan sepahkan rumah sangat ye.

Friday, July 01, 2011

New challenges

New challenges.
It seems too hard to adapt with the environment. But, i will try my best to fit in!
Im still new,
ohhhh...
Please , please and please do teach me
Im questioning
do help me
but not with sardonically

Ya ALLAH please endow me with patience

Private Blog

Im thinking to privatize my blog due to environmental insistent.
So, feel free to request the access.

Thanks,
Blog owner