Tuesday, June 21, 2011

Gaji Pertama Ku

Dah berapa lama dah post ni dok terperam dalam draft.
Sedar tak sedar dah dekat 2 bulan dah saya di tempat kerja baru.
Alhamdullilah, rasenya apa yang saya nak idamkan dengan gaji pertama saya dah tercapai. Walaupun tak ada satu pun saya beli untuk diri ini. Tapi berpuas hati. Now counting days for my second salary pulak.
Dengan gaji tak seberapa tu,
  • Belikan baju tidur baru untuk Adeena Fatihah walaupun tak semahal mana. Tapi Alhamdulillah, comel je dia pakai.
  • Belikan Tshirt untuk Mr Su. Walaupun ketika beli ada less 70%, yang penting ke ikhlasan kan? hehehhe
  • Belanja family kecilku dekat Chillis! Wa...memang tak pernah makan sini. Sedap jugak, tapi mahal la kalau nak buat makan selalu.
  • Belanja family kat kampung makan Pizza Hut! Seronok tgok abah makan sup!hehehehehe
  • Bayar hutang dengan UKM dulu, lama beno dah. Memang tunggu gaji ni la dapat baya pun sbb banyak gile!
  • Mula bayar hutang dengan Mak setiap bulan :p
Syukur syukur syukur Alhamdulillah! there is no other word that can describe my feeling!
Walaupun minggu ni duit tinggal beberapa RM saje. But i am happy happy happy! Cepat la masuk gaji bulan ni ye!Boleh berangan untuk diri sendiri pulak.
Ya ALLAH, murahkanlah rezeki kami sekeluarga. ~ AMIN~

8 comments:

Teacher Yatee said...

alhamdulillah..mudah-mudahan murah rezeki selalu..

Uwa said...

yatee,
amin,,,

Mohd Sukur Ibrahim said...

all the best to you waa...:)

Uwa said...

Shukuq!

mana ko sekarang ni? huhuhuhuh
tak dengar kabar berita pun

Elle Gal said...

mahu pulak mr su makan kt chilli's yerr...hhhmmm mmg sedap tapi environment dia tu yg tk best kan (especially air2 itu)

Uwa said...

Elle gal,

Haah environment dia mmg tak best! Gulap gilita membuat saya chemuih!!!
Pastu dengan air-air itu juga.
Btw, itu adalah suggestion Mr Su untuk kesana. hahahhahaha

mohdfaizsafwan said...

siap ade invitation nk view blog ko ni..dahsat!

btw, byk yg ko leh bikin dgn 1st gaji..besar gaji ko ni..keep it up..

Uwa said...

faiz,
kita main belasah je name list dalam gmail tu.
Sbb nak private kan blog ni. So invite la kawan2 sekali baca. Kot kot kita dah meninggalkan, tau le korang. Boleh hadiahkan fatihah :)