Friday, May 20, 2011

Home made cooking

Alhamdulillah,
Dapur rumah dah kembali berasap.

Seperti yang diketahui, hampir sebulan proses perpindahan kami dari umah sewa best with jiran best di USJ kepada rumah sewa di Keramat. Jadi hampir sebulan la juga saya tidak memasak!! oh sungguh tidak boleh diterima akal!

Sebulan kami makan luar sahaja. $$ jangan cakapla, mmg terbang bagaikan merpati keluar sarang. Mahal sungguh makan di luar ni. Setiap kali makan, koman koman mau rm15. Aduhla...poket semakin koyak.
Tekak kampung saya ni, seakan tak boleh menerima makanan luar lagi! Pegi kedai ni, tak sedap. Kedai tu tak sedap. Adeh.. rindunya nak masak dan makan masakan rumah!
Memangla saya tak boleh hidup hanya makan luar. Tekak dah biasa makan masakan rumah, tak kisah la siapa masak pun. Tapi rasanya dan keenakkanya sangat berbeza sekali.
hehehehehe
Oklah, now dah boleh memasak dengan jayanya walaupun terpaksa berpanas bertudung di dapur. Umah baruni, belakang surau. Segan dengan pakcik pakcik yang datang jemaah nanti. Kesimpulannye, sangat puas hati dapat memasak dengan hati senang. heheheheh

1 comment:

Teacher Yatee said...

area keramat mane wei? tringat umh sewa keramat hujung dlu...xdpt nk jln2 jmpa ko cuti ni sb kete suami aku kt workshop, kene langgar dgn pmpuan.klu x dpt gak kta jmpa. hm...