Tuesday, May 24, 2011

Gemuk!


OMG!! I kena kurus! Kurus kurus!! Azam nak menguruskan badan dan kembali ke berat badan asal berkuat kuasa serta merta. Mari merialisasikan bersama saya! :p

Mari kita bersenam seperti anak comel ini. (note : 24/5/11 47.5kg)

Friday, May 20, 2011

Home made cooking

Alhamdulillah,
Dapur rumah dah kembali berasap.

Seperti yang diketahui, hampir sebulan proses perpindahan kami dari umah sewa best with jiran best di USJ kepada rumah sewa di Keramat. Jadi hampir sebulan la juga saya tidak memasak!! oh sungguh tidak boleh diterima akal!

Sebulan kami makan luar sahaja. $$ jangan cakapla, mmg terbang bagaikan merpati keluar sarang. Mahal sungguh makan di luar ni. Setiap kali makan, koman koman mau rm15. Aduhla...poket semakin koyak.
Tekak kampung saya ni, seakan tak boleh menerima makanan luar lagi! Pegi kedai ni, tak sedap. Kedai tu tak sedap. Adeh.. rindunya nak masak dan makan masakan rumah!
Memangla saya tak boleh hidup hanya makan luar. Tekak dah biasa makan masakan rumah, tak kisah la siapa masak pun. Tapi rasanya dan keenakkanya sangat berbeza sekali.
hehehehehe
Oklah, now dah boleh memasak dengan jayanya walaupun terpaksa berpanas bertudung di dapur. Umah baruni, belakang surau. Segan dengan pakcik pakcik yang datang jemaah nanti. Kesimpulannye, sangat puas hati dapat memasak dengan hati senang. heheheheh

Monday, May 16, 2011

120511 Is My Birthday

Alhamdulillah

Lebih suku abad dah my age. Yes, 27 can consider old compared to budak lepas SPM. but, i am still young if compared to orang yang lagi tua. hahahhaha
So, age is only a number that will be increasing, no way will decreasing.

Muhasabah diri sekejap,
Ya ALLAH,
Aku bersyukur atas segala limpah kurnia mu
Walaupun aku selalu lalai dan alpa dengan tanggungjawabku
Tapi Kau tidak putus putus melimpahkan rahmat kepadaku
Ya ALLAH,
Sesungguhnya aku malu kepadamu
Malu kerana tidak mampu memjadi hambamu yang taat
Ya ALLAH,
Dekatkanlah hatiku agar sentiasa dengan Mu
Terangila hatiku sebagaimana Kau mencipta matahari menerangi bumi
Anugerahkanlah bijak pandai kepadaku sebagai mana rasul-rasulmu
Permudahkanlah segala yang susah untuk diriku
Murahkan rezeki dan panjangkanlah umurku, suamiku dan keluargaku
Amin

Sambutan tahun ni... tak ada! no cake for my birthday. Yela, dah tua tua ni nak celebrate pun dah segan. Btw, hadiah from my beloved husben masih dalam pikiran. Nak mintak ape ek? hahahha.
On my birthday, only ronda-ronda at KLCC and makan spegeti dekat food court dia yang delicious itu.

Thursday, May 12, 2011

010511 Our 2nd Anniversary

Cerita ni dah terlebih basi.
There you go, pejam celik pejam celik dah 2 tahun dah perkahwinan kami. Adeena Fatihah pun semakin bijak.
Alhamdullilah, saya bersyukur dengan perkahwinan yang sangat harmoni ni. Semoga Allah tak putus putus limpahkan kurnia kepada kami sekeluarga. Love my Abang suhaib forever :P

Sambutan tahun ni tak ada! Yupp.. it just a simple lunch at Madam Kwans KLCC as suggested by Me Su. The food are quite good but worthla with its price kan. After lunch, we just went straight to our newly home swit home rumah sewa as KLCC is flooded with people. Ramai sunggu orang dekat KLCC tu! Rimas!!!

Btw, kami sekeluarga sedang sibok berpindah randah ketika itu. Tu lah nasib hidup nomad ni. Bilalah, agaknya akan ada rumah sendiri....Tak pening pening fikir pindah rumah and packing barang.

I will share those memorable pictures later.

Tuesday, May 10, 2011

Masa itu lebih dari emas

Assalammualaikum
Syukur aku masih di sini
Syukur aku bernafas lagi
korang pernah tak rasa macam tak cukup masa? 24 jam tu rasa macm terlalu pendek untuk sehari.kalau mampu,rasanya tak tidur pun takpela 24 jam tu janji smua keje siap.huhuhu.
jadual pack sgt!
tula apa yang saya rasa almost 5 bln yg lalu.penat sangat!
tapi sekarang ada cuti 127 hari sebelum nightmare itu kembali.
apeape pun,jom kita enjoy!!!