Tuesday, August 31, 2010

Merdeka 2010

Merdeka merdeka Merdeka!! Selamat hari merdeka Tanah Tumpah Darahku.
Demi negara yang tercinta
Di curahkan bakti penuh setia
Demi raja yang disanjung tinggi
Kesetiaan tak berbelah bagi

Kepada pemimpin kepada rakyat
Khidmat diberi penuh taat
Sama bekerja sama berusaha
Setia berkhidmat untuk semua

Kami berikrar penuh setia

Untuk agama, bangsa dan negara


Seronok betul menonton History channel. Banyak dokumentari berkenaan Malaysia. Susahnya nak merdeka-kan Tanah Melayu ni. Sama-sama kita bangga sebagai bangsa Melayu yang benar-benar memperjuangkan negara kita. Ayuh tepuk dada apakah sumbangan kita kepada nenek moyang kita yang telah bermati-matian memperjuangkan maruah kita? Saya sendiri pun susah nak menjawab. Terima kasih kepada semua yang berjaya menjadikan Malaysia sebagaimana ianya sekarang. Sama-sama kita berdoa supaya Allah sentiasa memelihara Malaysia dan semoga Malaysia sentiasa diredhoi Allah. Syukur aku masih di sini.
Peace No War

Wednesday, August 25, 2010

Adeena Fatihah 6+

Dah lama rasanya tak update pasal Adeena Fatihah.

Alhamdulillah. Macam-macam dah Adeena Fatihah pandai. Ade saja skill terbaru dia ni. Ni tak faham emosi dia kejap macam merengek rengek. Bila acah ok pulak gelak gelak. hehehheheh
video
Berat Adeena Fatihah haritu masa cucuk 6.04 je. Susah betul beratnya nak naik. Tapi grafnya still menaik. Kalau tak confirm dah dapat ceramah khas dari nurse. Adeena Fatihah still lagi cucuk dekat Klinik Kesihatan Cheras, walaupun kami dah pindah ke USJ. hahahahaha.

Sunday, August 15, 2010

New House

Has been a month we moved in to our new house. Penat and sepahnya still terasa.
So far so good. I just could not tahan with the traffic! sometimes it takes more than an hour to get to my office which is according to google earth the distance is 10km only. Streeesss!!
Nothing much i want to say. just remember "ukur baju di badan sendiri" and ukur langsir di rumah sendiri.. hahahaha. it's kinda hard to arrange our new house with our besar gedabak furnitue compare to our new house yang sedang-sedang aja.
p/s: gambar rumah baru belum lagi sempat nak snap. hahaha

Saturday, August 14, 2010

Maybank Ikhwan CC

I plan to change my CC card to Maybank Ikhwan because my current CC card is not Islamic banking. During those time, i don't think we have any Islamic CC. So, Ikhwan CC using the Islamic banking and plus 5x points when we use at Petronas.
Does anyone know what is the free gift if i apply it now? Or anyone have any friend offer cool free gift if i apply through them? I remember that my husband get the samsonite laptop bag when he apply the HSBC CC last year.

Thursday, August 12, 2010

Ramadhan Tiba Lagi

Ramadhan datang lagi!
Alhamdulillah. Ramadhan kali ni special sikit dengan kehadiran puteri sulung saya. Tahun lepas dia masih berakrobtik dan bergimnastik dalam perut lagi. Sejak ada puteri ni, susah betul nak masak terutama dalam bulan buasa ni. Kalau masak pun, asyik je tinjau tinjau kat ruang tamu apa dia buat. Kalau bebunyi kena la pegi tgok, tapi kalau tak bebunyi pun kena tengok juga. Kadang-kadang, dah golek golek entah ke mana dah. Lepas tu, risau kalau dia makan habuk di rumah saya yang memangnya jarang disapu.Yang senangnya kalau dia tidur. Oh, aman terasa nak masak apa-apa pun. Kalau ada Mrsu pun ok, dia tolong tengok kan.Tapi kadang2 tu abahnya lagut je main tenet,anak di biarkan. hahahahaha
Ramadhan kali ni, rasa sangat penat. Masa tak cukup-cukup. Balik kerja berkejaran nak ambil myPuteri dari rumah pengasuh, jalan kaki saja sbb car seat kami ada satu je. Nasib baik belakang rumah je pun. Lepastu, berdoa supaya mood myPuteri tu baik, dapatla sediakan berbuka dengan tenang. Lepas berbuka, kemas meja. Solat dll. Acara nak menidurkan myPuteri pun bermula. Selalu sampai pukul 12 la baru dia tidur nyenyak. Ibunya juga tidur sama :). Pukul 4+dah kena bangun siapkan sahur. Selalu curi-curi tidur lepas subuh, yela 730 dah nak keluar pegi office.
Office ni bagi kelonggaran kalau masuk pukul 7, boleh balik pukul 430. Tapi saya ni, masih mencuba lagi nak cepatkan akitiviti di pagi hari supaya boleh keluar rumah pukul 630. Asyik gagal je.
BM production saya sangat merundum. Dah macam nak tersungkuq dah!! Tapi still kuatkan semangat!!Maybe fenugreek yang saya ambil tu dah imune dengan badan so, production pun tak meningkat. Saya still juga BF myPuteri masa malam. Alhamdulillah, masih lagi ada sedikit susu. Now thinking to try shaklee pulak. Ade siapa berminat nak fenugreek tu? i have extra 1 bottle..sekarang ni pun agak jarang dapat update blog, banyaknya post dalam draft tu yang tergantung ceritanya. Later, when i have time i will publish it. Until then, enjoy reading. :)

Thursday, August 05, 2010

Email

Some one forwarded me this massage through email. And I found it interesting. So, enjoy reading it :) .
Have a nice day.

Jika isteri menangis dihadapanmu….
“hargai lah ia sblm terlewat…”
Jika seorang isteri menangis dihadapanmu,
itu bererti dia tidak dapat menahannya lagi…
Jika kau memegang tangannya saat dia menangis, dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu..
Jika kau membiarkannya pergi, dia tidak akan kembali menjadi dirinya yang dulu, selamanya!
Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah, kacuali didepan orang yang sangat dia sayangi, dia akan menjadi lemah!

Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah, hanya jika dia sangat menyayangimu.
Dia akan menurunkan rasa EGOnya.
Wahai suami2, jika seorang istri pernah menangis karenamu, tolong pegang tangannya dengan penuh pengertian.
Kerana dia adalah orang yang akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu disaat kau terpuruk terlalu dalam …
Wahai suami2, jika seorang isteri menangis keranamu, tolong jangan menyia-nyiakannya. Mungkin, kerana keputusanmu, kau merosakkan kehidupannya.
Saat dia menangis didepanmu, saat dia menangis keranamu. Lihatlah jauh kedalam matanya. Dapatkah kau lihat dan kau rasakan SAKIT yang dirasakannya keranamu ?
Apakah keistimewaan perempuan ini ? ”
Dibalik KELEMBUTANYA dia memiliki kekuatan yang begitu dahsyat..
TUTUR katanya merupakan KEBENARAN..
SENYUMAN’nya adalah SEMANGAT bagi orang yang dicintainya. .
PELUKAN & CIUMAN’nya bisa memberi KEHANGATAN bagi anak2nya..
Dia TERSENYUM bila melihat temannya tertawa..
Dia TERHARU Dia MENANGIS bila melihat KESENGSARAAN pd org2 yg dikasihinya. ..
Dia mampu TERSENYUM dibalik KESEDIHAN’nya. .
Dia sangat GEMBIRA melihat KELAHIRAN..
Dia begitu sedih melihat KEMATIAN..
TITISAN air matanya bisa membawa PERDAMAIAN.
Tapi dia sering dilupakan oleh SUAMI krn 1 hal…
Bahawa “Betapa BERHARGAnya dia”…
Sebarkan ini ke SELURUH ISTERI2 yg soleha dan SUAMI2 yang kamu kenal agar mereka tidak lupa bahwa ISTERI mrk begitu berHARGA… Dan sangat berHARGA