Wednesday, July 28, 2010

Solid Food

uhuk UhuK .. blog yang semakin bersawang dan perlu di vacum. Agak lama saya sudah tak mengupdate dalam page ni.

Many important and meaningful things happened in my life and i really appreciate it.
Al-hamdulillah ala kulli hal
My puteri is almost 6 months, and started to eat solid food. After a full consideration, we choose Epal as her first food. (petua orang dulu-dulu cakap, mulakan bagi makanan yang masam dulu, nanti baru bagi dia yang sedap sedap). Yang sedihnya, my puteri kini tidak lagi full breast feed. Mula 4 bulan haritu, EBM semakin menurun. Macam-macam petua dah cuba, tapi tak berjaya. But i' m still struggling to increase my daily EBM production.- Doakan ya.

9 comments:

SoFiA.opY said...

Adeena!! nak apple sikit, can ah?ahah

Adeena said...

hahahah..
ops. tak boleh la. nanti adeena tak kenyang. mcik opy amik semua hahhahaha

s.H.u.Y.|.n.G said...

yoo...
sai sai lap... ur baby so cute....('',)...

Rose Onion said...

Uwa, ko dah try Shaklee lom? aku amek alfafa (shaklee) utk increse EBM.So far alhamdulillah. EBM pekat n kuning..Lemak berkrim gitu..Production pon bagus..dari 4 Oz ke 7 Oz skali pam...

kak tinee said...

chahaya pun mkn heinz jgk ... nnti try la wat puree ...

Anonymous said...

tomeynye adeena..heee cepat laa pakai gaun..nak tgk...

uwa said...

ShuYing,
hehehe. see the mother la.

Rose,
tula nak kena cuba yang tu pulak ni

kak tinee,
tu la, nak buat tu yang malas huhuh

anon,
hehehhe tu la. tunggu raya nanti adeena pakai :P

SoFiA.opY said...

hahhahaha.woww!didnt know that adeena dah pandai tulis komen!haha

alaa adeena, can la, kita kan adik beradik :P sharing is caring tau mama uwa kata :p

ctmun said...

comeinye adeena dah makan..opy berangan jek nak jadi adik bradik adeena..xsedar dah standard aunty2...tetap nak jadi kakak..heheheheh