Sunday, January 24, 2010

Update

Rasa macam dah lama pula tak update :p

Tak ada ape nak di update pun. Hurm.. pelajaran ku semakin streSSS..rase nak blah pun ade. Xpe sabo sabo...
Oh, abaikan pasal tu.. :(

Bila perut dah semakin besar, dan badan pun dah terasa semakin berat. Semua aktiviti pun susah nak buat.

Nak bukak tingkap dapur pun kadang-kadang perut tersangkut dekat sink.. Nak tukar plug ricecooker kepada heater pun perut sangkut kat meja. Nak on plug kena tolak guna sudip :P sebab dah tak sampai. Duduk dekat sofa kena letak bantal kat belakang. Duduk atas lantai sekajap je dah rasa nak cramp bontot. Duduk ngadap laptop sekejap sekejap kena sandarkan badan. Nak tido, mengiring pun tak kena. tegak apetah lagi.
Kalau duduk lama, lepas tu bagun nak jalan memang sakit gila perut. Kadang-kadang kena berenti sekejap. Perjalanan 3 min mungkin menjadi 10 min. :p. Bangun pagi tangan dengan kaki selalu kebas-kebas. Nak gengam pun susah. Keadaan rumah sangat tak terurus, macam tongkang pecah!! hahahahha

Ape-ape pun memang macam tu la rasanya kalau pregnant. kot Jom enjoy situasi ini, nanti rindu pulak nak sangkut-sangkut perut. hahahha

1 comment:

uswah said...

haha tula..bile pregnant, rase tak larat nak buat semua benda.. tak larat nak study, nak buat keje, nak buat keje umah, sume tak larat le.. dah tak ingat dah rase sehat b4 pregnant dulu. hahaha