Monday, January 04, 2010

Persiapan Barangan Baby


Macam tak sangka saya dah 33 weeks. Cepatnya masa berlalu, baru saja segan-segan sebab perut besar..sekarang memang tak boleh nak sorok.

Persiapan untuk baby, lebih kurang la. Check list yang saya download, macam dah nak complete je. Tapi tak tau la list tu betul ke tidak. Sebenarnya tak tahu nak beli apa lagi. Setakat ni, baru beli pakaian aje. Tengok barang baby ni memang geram.. comel-comel semuanya rasa beli je. Tapi $$$ bukan calang-calang.. mengalahkan orang tua punya barang. So, saya beli sikit-sikit. Setiap bulan beli sikit, tak adalah terasa sangat. Tapi kopak jugak la duit gaji dok beli barang-barang ni, sebab saya ni suka je jalan sorang-sorang kat juscola, babykula, mana-mana la..pasti ada je hasilnya. Balik umah je, excited tayang-tayang kat Mr Su. hahahahhaha~~

Oklah, barang-barang belum packing masuk bag lagi. Tak tahu nak pakai bag mana. Baca-baca blog orang lain, siap beli bag baru khas lagi nak isi barang-barang ni. Perlukah saya juga membeli bag baru?? $$$$... pembaziran jangan jangan!

11 comments:

SoFiA.opY said...

boleh je kalo nk beli,,hahha

waa, can u email me the checklist?

:p
(macam ai dh kawen je..kehkhekeh)

good luck mariam,,
i cant wait to see My Roomate Junior!

hugs

This is .... said...

baby girl ek? tu banyak baju kaler pink tu..
aku, pink tak dibenarkan sama skali.. macho apa, laki pakai pink.. hehehe..

Uwa said...

Opy,
huhuhuh~~ ok nanti i kasi u checklist tu.
ha! besen mandi baby xbeli lagi hahahah


Emy,
Haah, InsyALLAH baby Gurl.hehehehe.. Baby boy pakai pink pelik la pulak. hahahhaa..tapi comel je punya!!

This is .... said...

boleh aje pakai pink.. tak salah la.. hihi..

Nur Hana Humaira said...

jgn lupa packing bag utk mama jugak. Kain batik jgn lupa letak dlm beg siap2, minyak panas,

AALAA' said...

kite suke baju yg kiri skali , yg ke 4 dari atas.. cantik :)

Teacher Yatee said...

dh xlame ek baby nk kuar...btw, hope sumenye slamat.jgn lupe byk2 slawat.xsbr nk tgk baby ko cm ko ke su...

uwa said...

Emy,
huhuhu..tak salah lansung la. comel lagi ade. :p

Haza,
ha..ok ok, ape lagi ek barang nak letak bawak p hospital nanti? cuak2 dah ni. lagi berapa minggu je

Aaala,
Amboi-amboi ko, baju dalam lipatan pun ko leh tau lawo ke tak ek. Tapi baju anak haku, mmg lawa2 belaka.. hahahhaha geram wey, baju baby ni

Yatee,
sama-samalah berdoa..Semoga semuanya selamat. Tentula anak i comel macam i. hahahhah

Zeti said...

baby girl ni ek..eheh. Waa,bag nak bwk hospital dh siap packing lum. kena siap awal2. takut nak terberanak plak..ehehe. take care Waa. All the best :-)

This is .... said...

bila kat rumah, macam2 dalam list nak beli.. dah sampai shopping complex, tengok harga barang2 baby ni, fikir2 balik.. keperluan atau kehendak? hehe..belek2, rasa tak perlu, terus letak balik.. :P

Anonymous said...

Silver is one of pandora jewellery the oldest metals ever cheap pandora used to make jewelry. It cheap pandora uk can be used to make a ring look rich pandora discount uk and lustrous, classic pandora uk or contemporary, plus pandora bracelets it is easy to clean pandora bracelet and keep looking like new. Many people believe pandora bracelets uk that silver improves over time, looking more and more attractive the longer you wear it.While all of these pandora bracelet charms are great reasons to buy silver wedding rings, the best part about silver is definitely pandora bracelets sale the price. This affordable metal makes it easier to buy the ring you really want without spending too much money.