Monday, January 18, 2010

Check Up 36 minggu

Tadi pergi Hospital Ampang untuk check up. Appointment pukul 940, tapi pukul 930 saya still terhegeh-hegeh mencari cermin mata yang tak ingat letak kat mana. Sayani tak adalah rabun teruk, tapi kalau driving tak pakai macam tak puas rasa memandang. :p Alhamdulillah jumpa jugak akhirnya. So, keluar rumah seperti biasa. Syukur juga sbb MRR2 tak jem. Walaupun tak jem, saya ikut lorong paling kiri sekali sebab risau kot kot terlepas simpang, saya tak berapa nak cam sangat jalan dia. Kang terus ke KL pulak, tak pasal singgah opis Mr Su or rumah Mc Sempo. Tu jela tempat kat KL yang saya yakin boleh bawak sendiri dari rumah. hahahahhaha

Checkup berjalan seperti biasa, agak lama jugak almost pukul 1 baru siap semua. Tapi kat hospital ni dia scan sekali. and FREE! dan kemudahan lain macam best-best jela. Toilet pun bersih je, penimbang pun digital. blood pressure punya mesin pun canggih, xpenah jumpa sebelum ni. Tapi cuma orangnya la yang ramai.

Dr cakap saya dah 36 minggu! Maksud 9 bulan dah! Anytime boleh bersalin :p.
Baby alhamdulillah sihat dah 2.5kg dah pun. Saiz dia pun normal. InsyaALLAH tak ada problem nak deliver normal nanti.

Pegi hospital ni, seronak juga. Jumpa ramai orang, macam-macam cerita ada. Ada akak ni sepatutnya due 10.2 tapi dah deliver semalam. Normal lak tu, sakit sakit perut p hospital tgok dah buka 4cm!!
Ade ni pulak, akak ni dah lepas due 5 hari tapi anak dia tak nak keluar-keluar.
Hurmm.. macam-macam kan.

Lepas selesai semua, pergi parking kereta. Tup tup ade surat selit kat wiper. Sah! kena saman. hahahahhaha.. habis semua kereta yang paking kat side hospital tu kena. Tapi masalahnya kan, parking kat dalam semua full. Habis tu nak park kat mana lagi?? Takpela.nak buat macam mana.. heheheheh

Oh, panjang pulak entry ni. Sekian terima kasih. nanti i upload gambo ek.

9 comments:

uswah said...

wah..betulla ape org kata ye..hospital ampang ni bes!! haha.. eh beso dah anak ko!! 2.5 kg! tambah 0.2kg lg je dah same berat ngan suhaib time lahir.. haha!

uwa said...

uswah,
sebab baru kot hospital ni. lagi 10 thn surela jadi buruk gak. hahahaha

tula, 2.5kg dah. tapi berat kita macam xnaik pun. still 55 jugak...huhuhuhu..
oh, keciknya la suhaib time lahir, kot 2.7kg boleh membesar jadi gurgasi macam sekarang, kalau lagi berat lagi besola gurgasinye hahahahahha..

uswah said...

hahaha..abgku itu premature lah.. itu pasal die kecik.. haha.. tapi kite tak sure bape minggu die lahir.. anak ko nanti komfem tinggi! ade kawan kite pun nak bersalin bulan 2 ni..berat badan dah susah nak naik.. tapi asalkan baby sehat, ok je insyaAllah

This is .... said...

apa perasaan sekarang? aku cuak, beb.. hehe

Nur Hana Humaira said...

wa..macam humaira dalam perut dulula. scan kepala, badan dah 36 minggu. tapi kaki jadi 38 minggu..hehhe tinggi orangnya doktor tu kata time tu. sekali keluar mmg tinggi ala..ala baka apaknya hehehe

Berusaha n tawaqal!! said...

wahhh..uwa...take care yerr..x sngkaa..jaga diri baik2 yer...selamat menjadi beautiful mummy ...;))

siti maimunah said...

uwa...setahu kite 40 minggu is 9bln utk pregnancy..kalau ko buat sebulan = 4 minggu xbole sebab ade bulan yg 5 minggu.kalu cam kes kite yg nk dekat 42 minggu baru baby kuar xkan kite pregnant sampai 10 bulan lebih. tapi xtau la kalu Dr ko ckap ko dah 9 bln.tp Dr yg cek kite kata 40 minggu = 9 bln. ramai yg slh anggap.jadi dia bgtau kite kalu dah 40 minggu xrase sakit ape2, dia bagi tempoh tambahan 10ari.tu yg atikah lahir betul2 9bln10ari...huhuhu..wuteva la kan..saje je nak share info..yg penting ko slamat melahirkan n kedua2 korang sihat...sekian dr siti maimunah othman.. ;)

Anonymous said...

Silver is one of pandora jewellery the oldest metals ever cheap pandora used to make jewelry. It cheap pandora uk can be used to make a ring look rich pandora discount uk and lustrous, classic pandora uk or contemporary, plus pandora bracelets it is easy to clean pandora bracelet and keep looking like new. Many people believe pandora bracelets uk that silver improves over time, looking more and more attractive the longer you wear it.While all of these pandora bracelet charms are great reasons to buy silver wedding rings, the best part about silver is definitely pandora bracelets sale the price. This affordable metal makes it easier to buy the ring you really want without spending too much money.

missjikai said...

Current price for the tory burch men’s style is around $100 US, with the tory burch shoes women’s slightly less. This makes the tory burch sale 50 to 100% higher than normal walking shoes. For those cheap tory burch love to walk, these shoes do offer some health benefits, but consumers new tory burch will need to use reva flats often to get full value Occasional users will not likely see enough benefit to justify the cost.Whether the style is appealing is an individual choice. They are distinctive, but I felt the size made tory burch bags somewhat clumsy looking. For those who are height challenged and wish to appear taller, the thick sole tory burch boots adds an inch, which, along with my improved posture places me squarely over six foot tall. In the immediate aftermath of tory burch flats Cincinnati's loss to the Patriots, Terrell Owens buy tory burch and coach Marvin Lewis didn't want to talk about why the wide receiver went to the locker room early with Robin before the first half ended. (Chad Ochocinco went for an IV.)"Terrell went in to get looked at," Lewis said Sunday.