Sunday, December 13, 2009

Cuti-Cuti

Sekarang ni kan musim cuti sekolah, so ramai la orang pergi cuti-cuti melancong kan. Kak Idah pegi Sdyney almost seminggu makan angin.. Kak Itah pulak pegi Chiang Mai 4 hari rasanya. Kak Uda pegi Sabah bawak anak-anak cuti sekolah. Abang Nawir pulak pegi London, Paris sefamily.
Jelesnya tak dapat berjalan-jalan! Honeymoon kami pun dah terbantut!! Nasib dah pre-honeymoon ek. dekat2 rumah je lak tu :( Kire oklah tu.|| chet, macam le ade bajet nak jejalan pun|| hahahahah.
Seingat saya, last bercuti ialah pergi ke Singapore~ iaitu hujung tahun lepas.. genapla setahun sudah. Ermm.. tak mengapala. mungkin rezeki di lain tahun pula..

Eh, orang pegi jalan tapi mereka tak lupakan saya. Siap dapat bag yang cantik, boleh guna letak barang saya nk p hospital nanti. T-shirts pun ada... Baby pun dapat jugak, dapat bib tulis sydney! comel!! Fridge magnet dan key chain memang wajib! Terima Kasih kak itah and kak idah.
Ni la rupa peti ais yang telah pun di penuhi dengan magnet pemberian dari orang ramai. Macam-macam tempat ade China, combodia, medan, bandung dll. Saya punya langkawi , cameron highland || cuti-cuti dalam negara je||..hahahahhah. Bercerita pasal peti ais ni, tadi habis basah dapur!! al-maklum la. peti ais style lama ni tak ada autodefrost..so, kena la manuallykan. penuh dah tank dia kat belakang tu, melimpah la pula. Habis ala-ala bau ikan dapur ku!! tak pasal kena mop banyak kali, kasi ilang bau. hahahaha.. kak itah+kak idah sure ingatkan, dulu peti ais umah mak kan macam ni. selalu je mak bebel-bebel pasal ni. heheheheh~~teringat kenangan lalu.. :)

2 comments:

eenasuzira said...

kita miliki hobi yg sma. kumpul fridge magnet pemberian sdiri n org. HEHE.

uwa said...

Ena,
tu la orang kasi smua dari jauh2 je..
uwa punya paling jauh singapore. hahahha