Tuesday, November 17, 2009

Check Up lagi

Semalam was my second time check up dekat Klinik Kesihatan BT 9 Cheras. Awal pagi dah keluar rumah, Mr Su sedang nyenyak tido lagi. Yela appointment pukul 8. Sampai sana dalam 815. nombor giliran dah 43! Uishhhh... awal beno deme yang lain sampai ye.. Takpela, dekat 3 jam jugak la tunggu semua settle. Semuanya ok, Alhamdullillah. HB pun dah naik kpd normal. Just doktor pelatih kat situ kata perut ni macam besa dari saiz biasa. Refer to Dr, dia check check semuanya normal.
Lepastu, saya kena cucuk kancing gigi pulak. Dah lama tak kena cucuk-cucuk ni, cuak pun ada. Lepas cucuk tu tak ada pulak rasa sakit ke apa, tapi harini baru rasa sengal-sengal dan sakit pulak kat lengan ni. Jumaat ni kena pegi sana lagi, check glukos pulak. Sbb ada family history yang ada diebetic, so kenalah buat test ni.
And Dr cakap, nanti saya kena refer kpd hospital terdekat sbb badan kecil atau pun dengan kata lain xcukup ketinggian. hahahahhahaha. So, harapnya anak-anak gue tinggi tinggi belaka la ye :p

Lepas check-up, balik rumah masak-masak sikit sbb ada kawan dari Spansion nak mai! yeay!! lama dah tak lepak dengan kawan-kawan saya sambil bergossip rancak! huhuhuhuh. Thanks kepada kak Nang, sbb sesusah datang jenguk i yang di perantauan ni. chewah. Lepas rancak bergossip, kami pun ke ALAMANDA! wah..dah lamanya tak pegi jalan-jalan sini. Ingt nak cari seluar maternity sehelai, tapi tak jumpa pulak. End up kak Nang yang soping 3 helai baju. Btw, baby dah dapat hadiah sulung dari antie Nang dia! Yeepie..
Tq TQ tq sekali lagi.. yeay! dah ade botol susu. :p

6 comments:

uswah said...

peh suhaib tak ikot ko gi cek-up! lenkali pakse die bangun skali! wah anak ko dah dapat hadiah dah!! kang bile die dah kuar baru mak wah die ni bagi hadiah ye.. yang pastinye mesti kale pink! ahahaha.. anyways, baby komfem beso punye, ikut suheb! ahahaha

muna khaider said...

haha.. siannye kak uwa,
dpt bygkan org risau tgk perut mcm beso sgt.. padahal mmg beso ikut suweb. haha.

n dpt bygkan nnt kak uwa dikelilingi anak2 beso2.. huhuhu.. gambo family mesti cute. hehe. ade mak yg comel ditengah2 dikelilingi gergasi2. hoho.

SoFiA.opY said...

habes ar waa kuar baby tu nanti mesti ko jerit2 tak hengat..

bawak bertenang ye Hosp. di Teluk Intan nanti =p

now kene pk nak bagi babY u ape ni~

Uwa said...

Uswah,
check up gomen lama wey, kang kalau suhaib ikot. ponteng keje lak dia. pukul 11++ baru setel semua..huhuhuhu
ha! kasi hadiah baby je? untuk mamanye xde? tak pasal!! habisla anak haku tuka color pink nanti.hahahaha. Jangan le baby beso beno, i ni dah le kecik molek penat nak meng-pushnye kang. hahahahah

Muna,
tu la pasal, perut mmg beso tahap 9 bulan dah kot. hahahahahahaha. baju XL pun dah jadi ngam! hahahahaha..
Terpaksala amik gambo family semua orang duduk, xdela teserlah kekiutan ku itu. huhuhuhu

Opy,
Tu la pasal, sekarang pun dah praktis jerit2 wey!! dari dapur ke tingkat atas. hahahahahha..
ha~~ sila sila pikir hadiah paling best ye. hahahahah

kak tinee said...

kamu dah berapa bulan ye.... n bb dah berapa berat... selamat la nk minum air glukos tu ...akak kena 2 kali sbb family ada diabetes .. walaupun berat tak naik sgt huhu ...sib baik ok ...

Hopefully everything ok lah ..kolo tak jenuh jgk kamu nk meneran ...

Uwa said...

kak tinee,
baby xtau pulak berat dia berapa. macam ne nak check? kena pegi scan la ye.. nanti la bulan depan baru g scan.
Orang cakap air glukos tu xsedap lansung! wawawawa.. pengsan gue!

Tula, harapnya semua OK! insyALLAH.