Friday, November 20, 2009

Check Up lagi dan lagi

Harini saya pergi lagi ke Klinik Kesihatan Bt 9, Cheras untuk membuat ujian glukos. Macam biasa, pagi pagi dah bangun sbb appointment pukul 8pg. Mr Su pun tido lagi macam biasala. Saya disuruh puasa, untuk ujian ni. Yela, kalau tak puasa macam mana nak dapat result yang tepat kan.So, sampai tunggu la giliran. Semua harini appointment buat test ni. Ramai la jugak dalam 10 orang. Mula-mula kena ambil darah! Entah kenapa, sakit pulak harini. Lepas ambil darah, kena minum air gula tu. Kembang tekak wey..punyala manis air tu. satu cawan penuh kena habiskan! Dah le perut lapar..
Lepastu, kena tunggu 2 jam kat sana. Jadi adelah nurse-nurse yang bagi talk pasal pregnancy dengan breast feeding semua. Pukul 1030, tunggu giliran lagi. Kena ambil darah lagi! wawwawawa! rase macam nak lari je!! sekarang ni 2-2 belah tangan pun sakit!

Tapi, syukur Alhamdulillah. Semuanye saya dapat buat! Result xdapat lagi. Maybe next checkup kot baru dia orang bgtahu. Dan, lepas je habis kena cucuk ambik darah..saya terus pecut pegi UKM nak makan nasi lemak yang saya tapau pagi tadi baunye dah harum semerbak satu kereta. hahahahahah

5 comments:

uswah said...

peh banyaknye darah kene amek! weh apehal die bg air gula? bagila air coke ke, air sirap pekat ke.. ni air gula??? ohh nooo

Ummu Suhaib said...

tiap kali mama baca post ttg check up uwa..mama sedih sampai tekak rasa pekat..kesian..g klinik sorang2....kalau mama ada di KL..rasanya nak mama temankan uwa...mama, masa pregnantkan anak ke 11 pun, abah selalu temankan..apalagi masa pregnantkan Mr. Su awak tuu...Sabor betul menantu mama ni..mama doakan uwa sejahtera selalu...Amin.

Suhaib said...

mak.. mak jangan salah paham mak.. memang suhaib nak teman, uwa yang kata xpayah... buang masa aje katanya... puas suhaib nak mintak cuti supaya boleh temankan uwa. uwa je xkasik.. hehehehhe

uwa said...

Uswah,
tu lapasal. kasi air gula! memangla sangat xsedap!! nak buek macamno, kena habiskan jugak la kan..kang xmenjadi lak testnye. hahahahaha

Mama,
Hehehe.. uwa ok aje. Checkup simple-simple je pun...Lagipun dekat je pun clinic-nye. Cuma lama nak tunggu je, suhaib pun keje. Ha..bila mama datang sini leh le teman uwa g check up. hehhehehehe.

Suhaib,
hahahhaha.. ye, check up je pun. Kalau ade pape major barulah perlu amik cuti dan ikut sama ye. Sekarang kasi save dulu cuti ek.. hahahahhaa

uswah said...

hahaha..sian suhaib disalahfahami..