Friday, October 16, 2009

Kena Shopping ni

I am in 5 my months of pregnancy. Everything is Ok, both baby and mommy. But, the mommy has difficulties to find comfort shirt.
Every day she needs to spend at least 15 minute to choose her attire to be wore. Yela, semua pun dah tak muat! Most of her t-shirt sangkut kat perut and many of her jeans dah tak muat masuk. Try this, sangkut..try that tak muat!!! So, she started changing her so call dress-code from funky-dunnnky jeans+thirts to baju kurung bersopan santun.
But, now! Baju kurung also sudah tak muat!! Mostly the kain, only can be zipped halfway. So, nampak a little bit pelik sbb kain tu macam senget sebelah masa pakai.

So, kesimpulannya. I need to do some shopping kan? Siapa sokong?? Hahahhaha.. walaupun gaji tak masuk-masuk lagi~adeyh!

p/s: tapi kalau balik kampung boleh korek almari kak idah/kak itah. Mana tau ade baju yang eden muek..save bajet! Ahahahahaha..

8 comments:

Suhaib said...

lalalalala~~~~!

SoFiA.opY said...

hahahaha..
sengall!!

uswah said...

ahahaha..suhaib dah seram bile dengo shopping! ko bli jubah2 je senang!

yatee said...

em...mtk su sponsor la.n jubah is de best choice.lenkali pn leh pkai.klu bju org2 pgnant 2 aku rase ko cm xbpe nk pkai kn? tp jubah or bju pgnant 2 CONFIRM labuh so.....pndai2la adjust.ko kn terer bab2 menjahit nih...

This is .... said...

yes, it's time to go and get new pair of jeans or maternity clothes..
pakai baju yang lama tu, will make you looks sexy, you know.. haha..

uwa said...

suhiab,
lalalala~! gak la

OPy,
siapakah yang sengal?

Uswah,
suhaib mmg la seram gila bila dgr shopping! risau patah kaki la tu kalau haku ajak runda-runda. hahahaha

yatee,
jubah? bapak le xde saiz ko ni! kena cari yang bawah dia xde pape bunga2an baru leh kita adjustkan. kalau tak, hurmm lupakan ajelah wey...

Emi,
hahahaha.. tu la pasal mmg seksi meksi dah aku ni! hahahah..

~Elaine Tam~ said...

Beli la! Claim dengan suhaib! hahahahaha!

This is MANDATORY in "pregnant package"...IS A MUST!!!

kak tinee said...

Tkkn everyday nk pakai jubah kan ... or kakak u kan pndai jahit soh dia wat kan dress labuh ...msti cute ... kolo nk beli maternity cloth pun sometime tkda size, kolo beli S nnti 7 8 bulan tk boleh pakai plak ... so kolo nk beli beli M la ...L beso sgt plak .. then macam akak sluar beli yang sluar getah je ..sbb pas bersalin leh pakai blik