Thursday, October 01, 2009

gadget raya

I bought this camera a nite before raya! So, kira macam gadget raya ek. I have been talking to have new camera since forever kot la kan! Nak beli DSLR macam far far away from my bajet yang sangat ciput.
I love this camera, sbb processing time dia sangat laju compare to my 4 years old Nikon camera. Dia juga agak ringan dan lebih slim dari my previous bulking and gurgasi camera. Dan skrin view dia sangat besa compare to camera lama. Over all, sangat berpuas hati!! Cuma setting dia agak tak berapa nak paham lagi, kena refer manual ah nampaknye. So, nantikan lah gambar-gambar raya dari saya!

Tapi tak kan ku lupakan camera lamaku yang banyak berjasa! 4 tahun snap snap tanpa apa-apa masalah. Penat kumpul duit gaji during practical yang hanya rm 500 sebulan tapi setelah 3 bulan practical saya Berjaya membeli camera itu yang berharga rm 1000 dengan hasil titik peluh sendiri. Surela saya saving gegila kan. Hahahhaha. Kompem kurus time tu. And masa nak membeli tu, pening-pening pusing lawyat bersama cik opy roommate and Jamie. Heheehehehe..well, swet memory la kan.

Oklah, next gadget ingin membeli sebuah laptop, kena saving dari sekarang ni. Mana nak cekau 3k beli laptopni. Doakanla saya di murahkan rezeki ye kawan kawan.

5 comments:

uswah said...

oh!! camera baru rupenye yg kulihat time raya itu!! haha.. cute cam baby korg nanti! hahaha

curik duit suheb sket tiap2 bulan n simpan.. lame2 cukup aa 3k tuh! ahahhaa

uwa said...

uswah,
cute kan camera ku itu? pink color gitu..hehehehe.

tula pasal, kena buat strategi simpan duit ni. Ko xnak share sama? 10 % ke..manatau kot laptop uswah down ke, boleh ah pinjam kita punya.. amacam? hahahahahah

This is .... said...

aku pun tak pandai setting sangat.. main boh aje.. kalau outdoor ok la.. tapi, bile dalam rumah, kadang2 malap aje..

uswah said...

hahaha..ko cam tau2 je laptop aku tgh mengong skrg ni!! asek nak off je! ahaha.. mmg skrg bajet utk gadget2 takde lansung! huhuhu sodeh aku..

imang said...

wahh lawa nye kemere?! apsal tak bawak kuar arituh hehe..

eh awak beli berape aa?