Thursday, August 27, 2009

Happy Birthday 260809

Happy birthday kepada Suhaib yang turning 25thn semalam. Selamat panjang umur dan di murahkan rezeki la.
Oklah, disbbkan birthday my lovely husben saya pun telah mengambil inisiatif untuk balik awal. Konun-konun nak prepare masak yang sedap la sikit. Pukul 4:15 saya bertolak dari UKM, tapi sibok mencari lokasi secret resepi area bangi ni. Opy, Kep, Nida, Jai semua kata dekat area depan PKNS tu. Saya pun pegila sana, slow-slow bawa kereta and tengok each kedai punya signboard. Tapi! Hampa. tak jumpa pulak. Maybe dah tutup kot ek?
Tak kesahla, balik rumah la terus.
Singgah dekat pasaraya Bintang nak beli sedikit ayam dengan sayur nak buat jelatah aka acar bak kata orang Joho. Lepas tu, nak beli kulit kayu manis dan seangkatan dengannya. Semua dapat kat Bintang tapi, harga kulit kayu manis dia mahal beno.Paket dia pun beso je. Kalau kat kedai Pak Engku 50sen pun ade.
So, saya pun singgah runcit kat luar tu. Ok! semua bahan dah dapat. Opss, terlupa pulak cake tak beli lagi! Patah balik pegi Bintang, sana ade bakery. Tapi sabo ajelah! tak jual slicenye cake.So, saya beli ajelah sebiji cupcake.
Sampai rumah dah jam 530!! Matilah tak sempat nak masak semua ni! Kelam kabut la nak siang semua benda! Memula masak ayam tomato yang first time masak, main belasah ajela. Lepas tu, masak nasi minyak pulak (resepi kak itah).
Kemudian, Pin pin.... Suhaib dah sampai rumah and waktu pun dah berbuka! wawawawa~~ tak sempat nak masak semua!! kesian Mr su! lapo kejap tunggu lauk lain. hahahahhahahah. Kesimpulannya! sila rancang masa anda dengan betul!Ni la dia nasi minyak, ayam tomato, dengan jelatah. xde gambo close up sbb tak sempat nak ambik. Al hamdulillah, semuanye habis! Laris!! Lepas tu kemas-kemas la, and nak kuarkan la cup cake tadi, siap ade 2 lilin lagi tau korang!
Beria le bawak berlilin-lilin ke ruang tamu, sekali Mr su sedang...
---
--
--
--
--
TIDO!!
hahahahah! muke blur2 dia tiup lilin. Lepas tu dia sambung tido balik kat kerusi tu. Sabo ajelah! End up, saya makan betik sebiji sorang-sorang sbbnya konun kat makan bersama as pencuci mulut. Lepas tu saya pun makan, cup cake tu separuh! hahahahahaha nak rase sedap ke idak, padahal saje je geram. hahahhaahhaahApe-ape pun selamat hari lahir!

8 comments:

Suhaib said...

cute la ur husband tido.. hehe

btw thanx a lot
love u so much!
bestest wife in the world!

susah2 je...

uswah said...

wah wah!! terenye ngko masak nasik minyak!!! bleh le turunkan ilmu kepade aku yg ntah bile akan praktikkan.. petang td masak macaroni pun tawar je.. huhuhu..sian hasben aku dpt bini tak pandai masak! ahaha

SoFiA.opY said...

hahaha..so sweet~

macam opy~
:p

haza said...

mmg penat masak tp bila semuanya licin dimakan rasa berbaloi kan...huhu nanti dah ada anak ko tau lah wa sempat ke idak nak masak kuikui.
p/s kedai pak ungku ada lagi ye. really miss him (ahakss dia ada lg ke)

dadat said...

SR bukan kat area PKNS arr.. Tp area seberang jalan depan PKNS.. dekat area dengan d'limau nipis.. mesti jumpe klu kat situ.. huhuhuhu..

kak tinee said...

wah pandei nye masak nasi minyak .. aku posa ni goreng drummet n masak sardin utk sahur je yg tau...hahaha ..hubby kata tk yah masak ...

uwa said...

Suhaib,
hahahah.. paling cute kot tgok la bini dia cute ke tak..hahahhaha

Uswah,
masak nasi minyak campak2 aje. Tak penah masak b4 ni. Aloo, biasa le tawar bulan-bulan pose ni. huhuhuhu
harini masak apekah?

Opy,
hahahah~~ tu la pasal..ROoMate Forever la katakan.

Haza,
Tula, kalau licin tu. Sedap sikit rase hati. Kalau tak laku, alamatnye makan sendiri la!
Kedai Pak Engku dah tuka orang rasenye. Pak Engku bukan dah meninggal lama dah ke?

dadat,
Semalam p lalu dekat area kedai tu la. Jenuh dah sampai ke hunjung kedai xjumpa pun!

Kak tinee,
hahahah~ masak hentam aje. Btw, somi saya ni suka makan. masak je pape kompem dia makan. hahhaha

Anonymous said...

Silver is one of pandora jewellery the oldest metals ever cheap pandora used to make jewelry. It cheap pandora uk can be used to make a ring look rich pandora discount uk and lustrous, classic pandora uk or contemporary, plus pandora bracelets it is easy to clean pandora bracelet and keep looking like new. Many people believe pandora bracelets uk that silver improves over time, looking more and more attractive the longer you wear it.While all of these pandora bracelet charms are great reasons to buy silver wedding rings, the best part about silver is definitely pandora bracelets sale the price. This affordable metal makes it easier to buy the ring you really want without spending too much money.