Sunday, June 28, 2009

Phase 1?

Sekarang ni perut saya sangat tak selesa. Bukan nak kata sakit macam kena hiris-hiris ke, mencucuk- cucuk ke tapi rasa tak selesa yang sangat tak menyeronok kan. Perut rasa sebu, macam ada penuh dengan angin, penuh sepenuh penuhnya! Tekak mula la loya-loya sebab asid dah naik sampai ke tekak. Nak kata tak makan, rasenya memang selalu je makan. Ya ALLAH kuatkan lah hambamu ini. Memang rasa sangat sangat sangat tak selesa. Dah almost 3 minggu dah macam, nak tido malam pun tak berapa nak sedap. Nasib baik masa pagi-pagi tu ok la, tak dela rasa nak ngamuk pula. Dah le nak kena mentain emosi drive ke Bangi mengharungi jem dan sakneka benda lain. Tak larat rasanya kalau sakit perut ni berlarutan sampai berbulan-bulan. Macam nak nagis kadang-kadang tu masa rasa tak selesa, orang tengok memangla tak ada pape pun, boleh lagi jalan, senyum, lepak dsb tapi Tuhan ajelah yang tahu sebenarnya. ..

Sekarang ni, mr Red pulak tak ada ekon. MasyaALLAH, memangla dugaan. Nak baiki dia tu, bukannya murah rm 340 tu pun kalau betul condenser yang rosak, kot cino tu kata kompressor yang rosak another 300 kena sediakan. Pergghh.. dah la gaji tak dapat lagi, kemungkinan hujung bulan depan. Memang tak berekon la haku sampai hujung bulan ni..Habis la jugak saving yang dah tak berapa nak tinggal tu untuk survive sampai dapat gaji nanti. Dapat gaji pun bukan la banyak mana, hurmmm...

5 comments:

~Elaine Tam~ said...

Eh, U dah pregnant ker? Macam tanda tanda jer.......GO and ask Kak Tineee. :)

Let me know if got anay good news ok? heheheh~

kak tinee said...

heheheh ...dah start loya and muntah2? Kuat kan semangat.... hmm ...kolo tk salah kete kamu tu kan dah tkr compressor last year kan .... apa masalah nye lagi...
sian nye dah le nk tarvel jauh

uwa said...

Elaine,
hehehehe. later if confirm ledy. i inform u la. tak pergi clinic lagi la. hehehhe

kak tinee,
loya loya aje, muntah muntah tak ada pulak. mintak di jauhkan la.
tula, baruje tuka kompressor tu, dia cakap yang ni condenser pulak. macam2 la. pening la. tula, nak travel jauh lak tu...hurmm dugaan betul.

yatee said...

sabola mariam azwa...ni namanya dugaan. pahit kn manis akhirnya eceh... go n tell ur hubby la bout all this.yg kt dlm 2 kene jaga elok2 ok..

uswah said...

huhuhuhu..siannye die.. semoga kuat!!!!!!!!