Wednesday, June 10, 2009

050509-070509 Damai Laut

Right after lepas majlis, dalam hari selasa macam tu. Kitaorang pun pergi pre-honeymoon kat Damai Laut, Lumut. Hotel ni dapat free aje, masa kitaorang pegi matta fair. Dapat la 3D2N free voucher kat swiss apartment ni.
Jauh masuk ke dalam tempat ni.Lalu jalan kecil yang berliku-liku :p. aktiviti kat sini pun tak ada apa sangat. Makan-makan-makan ajelah kot.
Permandangan perjalanan sangat cantik, sbb kami lalu ikut sawah padi yang luas terbentang. mmg hijau mata memandang.
Petang tu lepas check in, kami pergi tgok matahari terbenam dekat pantai, yang tak macam pantai sangat. hurmm, maybe pantai buatan kot. Lepas tu, kami rasa malas nak keluar untuk makan malam, lantas kami pun makan di hotel yang agak mahal la. Tapi, bak kata Mr Su, our first dinner after married kat luar and berdua, ko special la sikit kunun.
Kami pun jalan-jalan jugak di sekitar Lumut. Beli keropok and sotong-sotong dan sebagainya la. Sambil posing-posing ambil gambar, tapi cuaca sangat panas. Hangat pijor bebeno rasenye time tu.Sambil-sambil tu singgah makan ABC kat tepi pantai ni, sedap! bersama angin sepoi sepoi bahasa. Ingatkan nak pergi Muzium TLDM, tapi Mr Su macam tak berminat lak. Lantas kami pulang ke hotel semula.Malamnye pulak kami pergi makan seafood pulak! Thanks to Awien sebab dia yang kasitau tempat ni. Murah pun murahla jugak, sedap pun sedap. Burp burp.. Mr su berapa kali tambah?Selesai la sudah. Then esoknya kami pun pulang semula kat rumah saya yang terchenta. Overall Damai Laut ni, ok-ok ajelah. Better pergi Langkawi ke mana ke yang pantai dia betul-betul cantik. Ape-ape pun semua jadi best sbb pergi dengan Mr Su. hahhahaha.

4 comments:

kak tinee said...

Hheheheh .... hmm ...act byk gak activity leh wat kat resot tu....
cycling, memanah, and dll.
kolo ko stay kat hotel nye best dkt sikit tmpt memanah ..pntai pun cantik ...

so next honeymoon kat mn plak

Mohd Faiz Safwan said...

uik..camne ko leh dpt free voucher tu??..gitu2 je dia bg??

"...Muzium TLDM, tapi Mr Su macam tak berminat lak. Lantas kami pulang.." ade muzium lain yg lagi2 best utk diteroka..tp hanya leh diteroka apabila pulang je..no wonder aa dia ajak pulang..almaklumlaa..br lps kawin..hhaha..

saje ngusik..syok ngusik org2 br kawin ni.. cheers!

uwa said...

kak tinee,
tula, dekat hotel macam banyak lagi aktivitinye. Tapi pantai langkawi lagi canthek...
next honeymoon, xtau lagi la. tgok bajet dulu.

Faiz,
apakah lawak ko ni? wey, jangan cemarkan blog gua ni. hahhahaha

yatee said...

bestnye uwa...bila nk update majlis kt jb? hm...boring dh balik sibu ni...