Tuesday, May 12, 2009

260409 Experiment membuat hantaran.

Saya mula balik kampung pada 260409 untuk siap-siapkan apa yang tak siap lagi untuk majlis. Banyak jugak lagi yang tak siap..sebabnye semua pending dekat saya. hik9
Balik, kelam kelabut nak buat hantaran di sebabkan mak dah bising-bising suruh siapkan jugak secepat mungkin. Drive sorang-sorang dari Shah Alam ke Teluk Intan orang kata darah manis, tak boleh bawak jauh-jauh. Tapi, tak kan nak charted driver pulak kan? Alhamdullillah, selamat sampai dengan kereta penuh dengan barang-barang kahwin.
Hantaran kali ni pun buat sendiri, saya dan Kak Yang buat. Pening jugak nak menggayakan bakul tu. Gaya kampung aje yang mampu kami buat, color pun pilih color merah sebab nak nampak kan tradisional dia. Sebab konsep kali ni ala-ala tradisional kampung. Cheh, tiba-tiba aje ade konsep macam tu ye.
So, hasilnya. Setelah 2 hari membuatnya :
semua sekali dalam 15 dulang kalau tak silap la. Malas nak upload semua.. tu ajelah yang termampu, tak pandai nak gaya-gaya lain gaya orang kampung aje pun. .

3 comments:

MosHEeMosh said...

gaya2 kampung??hahha...kecik hati ke sis?

bila photog ko nak siap gambo ni???

~Elaine Tam~ said...

Errr...semua ni kena buat sendiri punyer ker???? Not included insdie tsome package....

Wah, if all need to wrap by ourself, susah nak kahwin niee..hahaha~

uwa said...

moshee,
eheks.. biasak aje lah

Elaine,
takla, semua pun boleh tempah. Tapi untuk jimat kos, kenala buat sendiri. heheheh