Friday, April 17, 2009

Sejarah saya dan komputer

Hurm..i am planning to get a notebook. I don’t have the exact excuse why should I have one.
But...
I never owned either notebook or pc. Semua pun asyik pinjam orang punya saja. I inherit an old PC with Pentium III with less than 1.5GHz speed from my sister in 2004.( sbb Mak sponser kak idah beli new Compaq notebook).During that time Pentium IV was hot in the market. I am still using ball-mouse while others using optical mouse. I am using a bulking CRT monitor while others started using LCD monitor. The motherboard don’t have any build-in modem, so I bought network card (eh, umrah kasi). It also don’t have any USB port so, I slot in the USB card. I upgraded the RAM to 256. All slots in the motherboard were fully used. Sometimes, I just left my CPU terbarai aje, easy to troubleshoot. Who cares about the PC that u have kan? Boleh je run java, c++, and all others compiler. Flash pun boleh aje! Jadi tak ada alasan la untuk xdapat A for those subjects kan? (macam je I dapat A. hahahah) Gua student IT relax aje, dak-dak lain lak over-over nak ade spec yang canggih-caggih. Hahahahah.
After that i sent pc balik kampung sbb semester dah habis, ive been using it almost 2 years la.

And again in 2006 I inherit my sister’s notebook as she has completed her master. So, agak jakun jugak guna notebook masatu. The specs was so-so aje. What I can remember is, 40 GB hard disk with Intel centrino. My FYP using autocad and 3d-Max, jadi this notebook always hang-hang because it have standard graphic card only.hahahhahaha. Who cares! I got B+ for my design. Hahahahhahaha. After graduated I pulang semula laptop to my sis. So, I don’t have any. Sob sob sob..

Until I got my first job, the company give me one. So..happy about it. I bought external hask disk to keep my data after I resign from my 1st company. Lucky me, my second company pun bagi satu laptop. Happy lagi…and now I need to keep my data in my external hardisk again, because ...

So, after this kenalah pergi CC, kalau nak tgok data dalam hard disk tu kan. Nak print resume ke kan? Gambar pun banyak dalam tu..

So, should I buy a notebook? Kalau ade sape-sape yang nak kasi laptop buruk pun tak ape.. as long as boleh guna la. hehehhehehe.. I tak kisah punya..

4 comments:

This is .... said...

aku pun xpernah ada laptop sendiri.. PC besar gabak, ada lah kat rumah mak.. tak siapa yang usik.. hehe

kak tinee comey said...

aku pun tk penah ada laptop sendiri ..... pc yg tahun bila ada kat umah mak ... tu pun anak sedara aku wat main games ... pastu dorang ajo abah aku main games ... kelakar kan ...

uwa said...

Emi,
hahahha..ko ade jugak pC.. kita xpenah ada sendiri. hahaha..oh kahsian..

Kak tinee,
huiyooo..terel la pakcik yusuf main game ek? hahahhah

~Elaine Tam~ said...

Kak tinee comeyyyyyy...hahahhahaha~~~

WAH! Bapa i pun tak tau main computer...terrror jugak ENCIK YUSOF ni...hahahahh~