Friday, April 24, 2009

My feeling now

How do I start?
Finally.finally.finally. come my last day.
Feeling, bercampur-campur. Sedih, takut, release?
I will miss my cubicle which have pc+notebook (sebuah kampeni yang kaya). My bulky+ heaviest dell notebook (which orang selalu tegur, besarnya notebook dari orang yang bawaknya). My super canggih phone that i do not know what is other function beside then making call. Being amazed with netmeeting and conference call at the first time. I have gained a lot of experience here. My smallest size dou-yee shoes in this kilang with my colorfull color of 99sen socks some one call it kek lapis sarawak. hahahaha


And paling saya akan rindu adalah my friends! My MES team Elaine, KahWai, and Mike...and Mr Ang Kawan-kawan bergossip kak tinee and kak nang.. huk3.. The whole IT team.Ariff, Teoh, Faridah, Anan and my manager LE.sedih pulak bila nak cerita ni. With all the activity that we done together... such a sweet memory i have here.

MES team (Elaine, Kah wai, mike and me) kami sangat cute kan?

Lunch with super duper IT Manager first time eating huge kari kepala ikan
we played bowling together. i had my first mr Tempayaki with them..
Participated in Kaizen project and we won the gold. Dapat rm 133! yeay!!

Completed the FMO project, i get set of pen and sijil penghargaan.

Eating Yee-sang together... and lots lots lots activities that we done together. I cant list it all here. But, all those memories is still fresh in my mind. hehehehhe

Last but not least, my farewell. Sangat seronok! thanks every body.. also, my first time eat at Shogun.They have organized farewell yang sangat menarik untuk saya, and guess what?? our manager bagi 2jam off for it. I really have a good time!! Sob sob sob..
sedihhh..pulak..
Sob sob sob.. better pen off now. nanti i menangis.. Thank you sOO much to everybody.. I will missing u guys.This is my last post from my super-bulky-notebook. i will miss u too Mrdell. Sangat sedih nak tinggalkan kenangan di sini. Walaupun hanya setahun saja, tapi sangat bermakna pada saya. Apa-apaun life must go-On kan? Harap semua wishing me all the best...and doakan kejayaan saya. Wish me luck for my master degree with flying colors result.. heheheehe..or maybe get a better job? hahahahha ~amin

Thursday, April 23, 2009

Silap

Silap
entah apa nasib
kita tak tahu
otak menjangka
apa yang terjangkau
mengapa kesitu
kita menunduk
mengapa kesini
kita menunding
berat? mata berair
ringan? bibir tersenyum

hati hilang
fikiran melayang
kesudahan yang belum kesampaian
aku hilang
dalam fikiran melayang
mana nak kutemui
aku dan hati yang hilang tadi

masa bagai kedipan mata
sekali berkedip
satu detik ternganga
hati berkata
manakan dapat kedip yang sama?

siapa faham apa yang saya cuba sampai kan? hurrm..sudah tersilap, manakan dapat semula. berserah pada-Nya saja la.

Tuesday, April 21, 2009

Udah setahun

Hurmm sedar tak sedar dah setahun saya kat sini. click http://sayapunyastory.blogspot.com/2008/04/quick-update-from.html kalau nak tgok first post. Cuak-cuak and takut-takut nak update. Mula masuk 21 April 2008.Sekarangni, selambe aje nk update apa-apa. hahahahahaha
Itu saja yang saya nak update buat masa ni.
Sedih i left only 2 days here..huk9.. boleh extand ka? hahahahha

Monday, April 20, 2009

Addicted..

Saya sangat ketagihan dengan buah ini! Saya mampu menghabiskan sekotak buat ini daalam masa 30 minit. Sangat sedap. Saya selalu beli kat Giant, kadang-kadang tak sempat keluar parking dah curi-curi makan. Nasib baik tak keracunan makanan sebab tak basuh. Hahahaha.. Cubalah kawan-kawan.
Ada sesiapa tahu macam mana nak tanam buah ini? Hehehehe. Nak cuba tanam la, sbb harga dia macam mahal jugak.

Saya ade kain sari! Cantik tak kawan-kawan? Sebabkan saya kurang baju kurung, so kenalah beli kain nak tempah kan .Akhirnya dapat juga kain sari ni, penat cari. Hehehehehe.. nak buat pesen apekah? Lilit saperti sari? Auuuu……

Friday, April 17, 2009

Sejarah saya dan komputer

Hurm..i am planning to get a notebook. I don’t have the exact excuse why should I have one.
But...
I never owned either notebook or pc. Semua pun asyik pinjam orang punya saja. I inherit an old PC with Pentium III with less than 1.5GHz speed from my sister in 2004.( sbb Mak sponser kak idah beli new Compaq notebook).During that time Pentium IV was hot in the market. I am still using ball-mouse while others using optical mouse. I am using a bulking CRT monitor while others started using LCD monitor. The motherboard don’t have any build-in modem, so I bought network card (eh, umrah kasi). It also don’t have any USB port so, I slot in the USB card. I upgraded the RAM to 256. All slots in the motherboard were fully used. Sometimes, I just left my CPU terbarai aje, easy to troubleshoot. Who cares about the PC that u have kan? Boleh je run java, c++, and all others compiler. Flash pun boleh aje! Jadi tak ada alasan la untuk xdapat A for those subjects kan? (macam je I dapat A. hahahah) Gua student IT relax aje, dak-dak lain lak over-over nak ade spec yang canggih-caggih. Hahahahah.
After that i sent pc balik kampung sbb semester dah habis, ive been using it almost 2 years la.

And again in 2006 I inherit my sister’s notebook as she has completed her master. So, agak jakun jugak guna notebook masatu. The specs was so-so aje. What I can remember is, 40 GB hard disk with Intel centrino. My FYP using autocad and 3d-Max, jadi this notebook always hang-hang because it have standard graphic card only.hahahhahaha. Who cares! I got B+ for my design. Hahahahhahaha. After graduated I pulang semula laptop to my sis. So, I don’t have any. Sob sob sob..

Until I got my first job, the company give me one. So..happy about it. I bought external hask disk to keep my data after I resign from my 1st company. Lucky me, my second company pun bagi satu laptop. Happy lagi…and now I need to keep my data in my external hardisk again, because ...

So, after this kenalah pergi CC, kalau nak tgok data dalam hard disk tu kan. Nak print resume ke kan? Gambar pun banyak dalam tu..

So, should I buy a notebook? Kalau ade sape-sape yang nak kasi laptop buruk pun tak ape.. as long as boleh guna la. hehehhehehe.. I tak kisah punya..

Wednesday, April 15, 2009

Berjimat

Cuba teka apa, saya buat lepas balik kerja semalam?! Tepat! mandikan Mr Red. Lama dah dia tak mandi.
After came back from office, i straight go to the toilet and take baldi+berus+ sabun. Saya ni tak ada car shampoOO, so belasah aje pakai sabun mandi jonsen&jonsen color biru saya. Dulu, penah consult with Tuang, dia cakap boleh. Jangan pakai dynamo sudah.
Best jugak petang-petang berpeluh sambil basah-basah sikit. Lagi pun dapat jimat RM10 kalau cuci kat kedai. Memang dah almost setahun tak cuci kedai, cuci sendir aje. Nak jimat punya pasal. hihihihihihi.Walaupun lenguh and masel-masel tangan sorang-sorang lap keta ni.

Amacam berkilat tak? hehehehehe.. Tapi sayang seribu kali sayang, malam tadi hujan pulak. Tapi tak pelah, janji dah basuh. Geram je tengok debu2 kat keta ni. hehheeh

Monday, April 13, 2009

Check List

Langkah 1 :periksa check list anda, untuk melihat progess anda.
Macam mana nak periksa kalau checklist pun tak ada?!!

Sunday, April 12, 2009

Spoiled

I planned to write a long story-mory here. But, someone had spoiled my mood! Demmit!

Can I turn back to 2007 please… :p

Friday, April 10, 2009

Haliza & Acad Wedd

Selamat pengantin baru kepada Haliza and Acad. Haliza ni kawan masa kerja dekat On dulu. Kawan gossiping la jugak. Dulu kita orang gundah gulana sebab tak ada boyfren lagi masatu. Tup-tup, kahwin dah minah ni. Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat.~amin~

Wednesday, April 08, 2009

Keindahan Alam

Last Saturday, kak idah and me went to Bukit Cerakah or the commercial name is Bukit Cahaya Seri Alam kot. At first, kak idah plan to go to Taiping, she want to jalan-jalan I guess, after a long MC she had. But, I don’t think is worth to go to Zoo taiping balik hari as I have friend wedding on Sunday. So, it was I my suggestion to go cycle at Bukit Cerakah. I woke up early that morning. Yela, susah sikit bangun pagi during weekend ni. We reach Bukit Cerakah around 10am after having breakfast and I ter-beli tudung (pagi betul kedai tudung tu bukak!).
Fees are reasonable, rm 3 per entry. OKlah tu kan? We straingt away rent a bicycle, after I test-test mana beskal yang I sampai kaki. So, our journey starts!!

Im not sure how big is this area, but it huge! Trust me! It is really huge!! We spend 2 hours cycling, pun tak dapat tawaf semua area. Damn! I missed taman Kaktus as we both really tired and sweating like hell!! Then patah balik aje.Penat giler, naik bukit turun bukit! Cerun pulak tu, ada satu area tu kena turun bukit 10degree. Mencabar betul! Break memang kena pandai jaga la. Kalau tak silap-silap boleh tertonggeng! If you don’t have any skill in cycling better don’t try it. Sangat berbahaya!!
Segar sekejap, after a long time I did not do any outdoor activities. Ajak Mr Su, dia tak minat outdoor kot. He loves watching movie that is for sure. Ekekekeke.

Oklah, kak idah. We should go out doing things like this more often. Panjat gunung Bubu pun ok gak. Ahahahahahahahahaha.







I love this house! Rumah perak!! Aman damai, tenteram… angin sepoi-sepoi bahasa.. I wish I can have this kind of house bila dah kaya nanti..

Tuesday, April 07, 2009

Brand new me?

hahahahaha. gelak gelak gelak la.. lawak kan? hahahahah

Wednesday, April 01, 2009

Sebulan

Untuk pengetahuan semua, I am getting married next month. Diam tak diam, sebulan aje tinggal.

Pernikahan : 1 Mei 2009
Jamuan Makan : 2 Mei 2009

So, all are invited. Siapa yang perlukan kad. Sila tinggal kan alamat. Terima kasih.