Monday, February 16, 2009

Sushi King Kong

Again, me cik Rose(rosel without L), cik Elena, and Mai went out for dinner. This time, we try Sushi King at Summit pulak. Saya ni dah le tak berapa gemar dengan sushi ni, Sebelum ni makan asik nak terkluar balik je. Kalau tak caya, tanya my roomate dulu cik Opy. Kan opy kan? But this time Cik Elena and Rose guaranteed that they will choose sushi that can be accepted by tekak melayu like me. Ye lah Cik Elena ni ntah bape tahun stay dekat japang tu, kalau dia pilih yang tak sedap gak tak tahu la. This is my first time makan sushi king. Before ni makan sushi yang dekat jusco aje.hahahahahah
Dalam ni ade sotong kurita yang di goreng.. sangat panas. Sedap gakla, di cecah dengan kicap yang ala-sedap-tak-sedap-sangat.
Ni ape kenamanye ye Cik Elena. Sedap gak tapi tak larat nak habiskan.Muka Cik Yam yang agak ke-kompius-an menggunakan chop stick. Teringat kenangan dulu masa sekolah Convent, belajar pakai chop stick. Oh..teringat laksa untie di gerai Cina yang sedap tu.
Overall, I can eat sushi!! Yeah..walau pun tak berapa nak terima di tekak. Tapi worth trying it. Thanks to El and Rose yang berkobar-berkobar, ajak cik Yam ke Sushi King. U guys, must try la.

2 comments:

This is .... said...

nampak sedap.. rasa nak makan jugak..

uwa said...

this is...

dah pernah try ke? masa kita pegi tu, dok tgok yang mana lawa aje. hahah..tula bahaya. harap lawa, tapi tak sodap. hahahaha