Thursday, February 12, 2009

Lebuhraya Smart





Smart highway ni memang betul-betul smart ah. Tak rugi baya tol lalu situ. First time lalu, rase nak lalu lagi. Bestnya masuk terowong panjang..Sangat seronok, seperti kembali ke zaman kanak-kanak dulu.Tengok tudung putih jadi color lain. Tangan jadi color lain.Wah,kenangan melalui terowong kalau nak pegi Utara zaman dulu..kagumla jugak dengan teknologi pembinaan tu. Kalau siapa yang belum lalu, tak rugi baya tol kalau nak merasa lalu kat situ. Oh, saya orang kampung yang jakun. Love to be me.

10 comments:

Mohd Faiz Safwan said...

in term of technology mmg smart..
siap national geographic focus masuk mega structure..
when come to peak hour..
not worth it to pay d toll..
sblm masuk dah jem..
masuk tak jem..
nk kuar..jem blk..
end up..
same gak..
tp time tak jem..
mmg cpat je dah smpi tun razak..
2 hengget aa tapi..
malaysian marvel..

uwa said...

Faiz,

Masuk mega structure tu!! Kagumnya saya...
Malaysia boleh!! eheks.
Siyes wey..Jakun gila kita ketika itu..seronok giler..dah le panjang lak terowong tu!!
Tak kisah 2 hengget, janji gua enjoy masuk situ. ala, bukan kita selalu pun nak lalu citu. lain ah ko, orang urban kl. ahaks

Khairunisa Zulkurnain said...

i have never been here...lalu tepi adela..hehe..im sure mmg tunnel ni cntik kn..nti blk msia bln 7 ni saya lalu..ahhahaha..dhla xpnda bwk keta..kene tunggu orgla nk bwk saya gamaknye..ahehehehehe..
ha kau..dh comment ni..;p

Mohd Faiz Safwan said...

main purpose tunnel tu bkn utk kete lalu..
tp utk divert air tatkala hujan lebat..
utk elak kl banjir..
almaklumla hujan kat kl..
lain mcm skit lebatnye..
ni br btul projek bilion tp bergune..
w/pun tak perlu kalu org msia ni tahu jaga sungai..
aku br sekali je lalu trowong tu..
time tgh testin..
lalu free!!!..haha
then..for those yg 'jakun' & nak merasa lalu dlm tu..
bajet2 laa time cuaca cerah..
kalu agak2 sok nk hujan lebat..
mmg sehari sblm tu tunel tu dah tutup..
nk bg air lalu lak..

uwa said...

Nisa,
Oh nisa si kawan baruku. hehehehe.Tula, seronok masuk dalam tunnel tu. Nanti pulang p la, alo.suh je si mukminin tu bawak kan lalu situ. siyes..tak rugi..heheheeh

~~visit malaysia~~

uwa said...

Faiz,
Yeke air lalu dalam tunnel tu? Bukan ke ade ekon++letrik+lampu dalam tu. tak rosak ke air lalu? ahaks..saya ni keliru.

Oooo..multipepes rupanye tunnel tu. Super cool!!
Nasib baik masa kita p tu tak tutup eh, kalau tak kempunan la nak lalu sbb asik lalu sebelah aje. ahahahhahaha.

Chet! ko pun baru sekali ke? hahahahah..jakun gak macam gua?

hudd said...

wah wah. sudah lama saya tidak ke kl cik uwa. rindu plak tgk gmbr2 yg impressive mcm ne..ko lalu time malam ok la. cuba ko lalu time balik keje, xde maknanye xde bezanye ngn alternative road :P

uwa said...

hudd,
hahaha.Kita pun bukan selalu g KL.. tu la pasal, baik ko lalu situ..canggey.heheheh
ke ko dah lalu?

Zackyun said...

pada pendapat aku, kau lebih amazing dari smart tunnel tu bila kau tulis "jakin budak kampung, love to be me"

sangatlah cute. alahai!~

uwa said...

Zack,
aiyoo jakin? jakun la cik zack. huhuhu.