Saturday, February 28, 2009

Frustration

This post is continuously from my previous post. My heart is damn full of frustration, depression, disappointment, heart broken, dejected feeling.
I hardly to accept that my name wasn’t in the VSS list! I really hankering that yesterday is my last in this company. Too bad, kita hanya merancang Tuhan yang menentukan.

She is so cruel declaring that none from IT will get the VSS. Other department had at least one. I do not know whether she feel like she is the Superwomen that save us from the VSS. But for me, just let us go. We have voluntarily ourselves for it. Why should she stop us! As far as I know, only 2 person in IT who applied. Both also did not get. Tak aci tak aci tak aci!

Good for Diana, she manage to get it! I am so jealous.

I can list 100 reasons why I should get the VSS!
1. I dont want to give 2 months notice
2. I really think my team can survive without me
3. I tak ada hati to come to work
4. I need the money to get marry --> duit tak cukup
5. I don’t like my job
6. I have other plan
7. I

8.
Arghhh.. Too many to mention it here. Just let I keep it in mind.
Whatever it is, I didn’t get the VSS! That is the main point and I am really bengang!!

And now I confused when should I tender my resigning letter. Should I wait until my company bankrupt?? Anyone, who can help me to get new job.. please contact me. Jadi tukang sapu pun I sanggup.

Thursday, February 26, 2009

hard to be me

I have published quite a number of post regarding the global economic recession that we facing rite now. Rumors about this company going to bankruptcy, that company lay off employee. And rite now, it really happening in my company. The current situation did not get any better, it just become worst!

We are so badly running off cash in hands. We did not make any profit for last quarter and yet we still loosing money. Our demand is drop to 30% for this quarter, or maybe more that that. I just approximate the figure as I don’t have any company details. Our production is running under 60% of our capacity. It is such a waste!! Spsn stocks keep on dropping. Now is at low as 0.05 cent per unit. Things just getting worst and not even one sign to get better.

Enough for company situation lets focus more on me in this problematic company! As I mention, company is really in bad situation! Top management has made a tremendous action by reducing its global work force by approximately 3,000 employees, or 35 percent. The majority of the positions affected are at global manufacturing sites, as the company resizes the organization due to current market conditions. This action is taken in an effort to further reduce costs as company continues its restructuring efforts and explores various strategic alternatives. As far as I understand that after reducing work force, it will help company with annual cash cost savings of approximately $225 million.

Yesterday, MD had announced that KL will practice reducing 35% work force and it will affect about 300 people in KL plant. Voluntary Separation Scheme (VSS) is offered to whom is interested with the package. It has different calculation for different year of service. We have been given 2 days to think about VSS and today 12pm is closing date. The result will announce on 3pm today. So, who ever is selected will need to leave the company as soon as possible. Boxes will be provided to each of them to pack all their stuff and the security will escort them to the exit gate.

Now is 2:11pm, it is about 45 minutes before that moment. I do apply for VSS and wishing that my name is in the list. I don’t know whether I do a wise decision or not. But, it is really come from my heart after a hard consideration. So, this is maybe my last post from this laptop. Last day I am wearing doe yee shoes. Last day am sitting in this cubicle. Last time having free lunch and chit chatting at the cafeteria.
Wow! It almost time. I better publish this post fast. I need to do back up and pack my stuff.
Doakan saya ye.

Tuesday, February 24, 2009

Glamer seyh!

Someone is belagak-ing with his company’s email. Then I pun pergila melawat the company’s website. While I was browsing-browsing, I found this!!
Wah! So glamourla, encik si hidung-kembang ni. Listed dekat company punya page tu!! Siap gambar muke macho penuh ke-belagak-kan lak tu.

Hi abang, boleh berkenalan?
hahahahaha.Congratulation!! click here for the link.

Monday, February 23, 2009

3 hari cuti

As usual, I’m off on Monday again. And this 3 day was fulfill with a lot of activities!! Ponat sangat, tapi fun fun fun!
This post might be long. So, enjoy..
Friday, went to Yeop’s house. Mak and Abah datang. We had dinner at Yeop’s house. Tak lupa juga, thanks to angah for the mp3. Btw, kenapa suara angah dah lain? Hahahhahaha
Eh, I also went to Ayah Alang’s house. And he show off with his new imac pc yang canggih tu.

Saturday, bangun pagi. Then excitedly susun menyusun gambar. And tara..hasilnya



Rugi beli satu aje album haritu, ada less 15% lak tu.nyesal!! After siap semuanya.went out with opy and kef. We watched slumdog millionare. Baru perasan dah lama tak tengok movie. So, ala-ala macam jakun jugak la masuk panggung KLCC. Hihihihihi. Nasib baik tak sesat p toilet. Kiri-kanan-kiri!! Saya kalau pergi KLCC, selalunya makan spegeti bolognese dia. Tapi kalini makan carbonara pulak. Tak best sangat, sbb bawang putih macam terlebih.
Lepaking kat Pelita, after plan to karaoke box tak jadi. Seronoknya lepak hangouts dengan kawan-kawan yang dah lama tak jumpa ni. Sembang kalau boleh sampai subuh pun takde-hal. Kawan-kawan, cepat la plan jen-jalan!!

See, roomate forever ah me and opy. Handbag pun sama. Opyla, yang tiru saya beli. Taula i pakai nampak cun. pic: sapa lagi comel???

Sunday, went to Kak Are’s new house with Abang Nawir and family. Sebab Mak and Abah ada kat sana pulak. Rumahnya besar.with pagar yang tinggi.laman yang boleh main bola. Heheheheh overall, cun la rumah tu. After that, pegi jalan TAR dengan Abang Nawir sebab nak cari kain for my family. Jeng jeng jeng, korang nanti kan la kemunculannye. hahahahaha

Monday, went to alamanda! Lama dah tak pegi melawat tempat 1st jumpa dengan tunang ku yang ensem tu. Ronda-ronda sorang-sorang, then balik. Ni pun sbb ada hal pergi ke hentian kajang tadi. So, selesai sudah aktiviti ku. Esok keje, moh tidur!

Friday, February 20, 2009

My work

This is how my table will be look like when there is problem with label printing. Sangat semak dengan label label yang tak betul dan tak jadi. Sebelum ni tak pernah tahu pun susah nak keluarkan label ni, sbb semua product selalunya ada bar code ni. Dan attributenya pun saya tak pernah peduli. Tapi kerja disini kenapa pastikan semua label yang di keluarkan betul, kalau tak CCAR (Customer return) sure kena kat batang hidung sendiri!

Btw, wish me luck. Oh, I sick and tired of working for almost 3years!! I need a long long rest!

Thursday, February 19, 2009

Lawak ke?

Saya ni seorang yang lawak ke? Kenapa Mr Su suka gelak kan saya? Musyikil gua..
Apa-apa pun, membuat sesorang tu gelak ade lah satu speciality kan? Tapi kadang-kadang annoy jugak la.

Ape-ape pun.. layannnn

Wednesday, February 18, 2009

Aktiviti kampung

Lagi cerita balik kampung baru ni. Sambil-sambil bercuti, tolong mengecat rak pinggan ni. Lama dah rak ni, dah berkarat sikit. Jadi kalau cat baru boleh guna balik kan. Jimat, tak payah beli baru. Almost 2 jam jugakla saya nak siapkan cat ni, sebabnya dia kan jaring-jaring. Banyak side yang kena cat juga. Habis tangan comot-comot.Harap-harap mak and abah puas hati la dengan hasil kerja saya, walaupun ade yang tak rata saya cat. hehehehehehehehehe..Oh, saya rindu kampung saya!

Tuesday, February 17, 2009

Atikah Haris

Masa balik Teluk Intan minggu lepas saya and Iziani pergi melawat Puan Siti Maimunah dengan babynya Atikah yang baru sebulan. Comel je rambut si Atikah ni cacak..hehehehe.
Kunun-kunun muka cool, padahal telah dipaksa oleh siti suruh dukung Atikah. Oh, saya sangat kekok dah tak reti ok! hahahahahah

Monday, February 16, 2009

Sushi King Kong

Again, me cik Rose(rosel without L), cik Elena, and Mai went out for dinner. This time, we try Sushi King at Summit pulak. Saya ni dah le tak berapa gemar dengan sushi ni, Sebelum ni makan asik nak terkluar balik je. Kalau tak caya, tanya my roomate dulu cik Opy. Kan opy kan? But this time Cik Elena and Rose guaranteed that they will choose sushi that can be accepted by tekak melayu like me. Ye lah Cik Elena ni ntah bape tahun stay dekat japang tu, kalau dia pilih yang tak sedap gak tak tahu la. This is my first time makan sushi king. Before ni makan sushi yang dekat jusco aje.hahahahahah
Dalam ni ade sotong kurita yang di goreng.. sangat panas. Sedap gakla, di cecah dengan kicap yang ala-sedap-tak-sedap-sangat.
Ni ape kenamanye ye Cik Elena. Sedap gak tapi tak larat nak habiskan.Muka Cik Yam yang agak ke-kompius-an menggunakan chop stick. Teringat kenangan dulu masa sekolah Convent, belajar pakai chop stick. Oh..teringat laksa untie di gerai Cina yang sedap tu.
Overall, I can eat sushi!! Yeah..walau pun tak berapa nak terima di tekak. Tapi worth trying it. Thanks to El and Rose yang berkobar-berkobar, ajak cik Yam ke Sushi King. U guys, must try la.

Saturday, February 14, 2009

Burp Burp Burp

Last week me, and housemates went out for sate Kajang! I am craving for it since last month lagi, I was like teringin sesangat!! It has been 10 months tak makan makanan yang boleh dikatakan my faveret jugala. The nearest sate kajang from my housing area is at Awan Besar as confirmed by pemandu jalan, cik Elena and co pilot cik Rosel.
Right after maghrib and cik Mai siap bermake-up, kami pun bertolak with cik Elena’s car.
We order 10 cucuk for everyone. Ang guess what? I ate 9 cucuk!!! Is a record!! Usually, my stomach only can fit 6 cucuk. Isk3..am I semakin kuat makan atau sate tu semakin kecik?

Btw, i do think i am kuat makan now days. I can finished 1 mangkok kuewtiew goreng by myself! i ate 9 cucuk sate! I ate 8 pieces biskut jagung per day.Saya mesti makan malam, kalau tak sure rasa nak pengsan. hurmm...OMG! kena pergi timbang berat ni. Uwa! U should be losing weight..not gaining weight!! Nanti tak muat baju pengantin kang.hhahahahha

Friday, February 13, 2009

Surprise

Last few days, someone give me surprise present. It has been a long time I did not receive any present. So, I just so happy senyum sampai ke telinga! Long time, don’t have this terharu-ness feeling. Nothing much I want to say, just 3 simple Malay words “saya sayang kamu”!Btw, nice taste! I love the handbag…and not to forget the roses too =p

Thursday, February 12, 2009

Lebuhraya Smart





Smart highway ni memang betul-betul smart ah. Tak rugi baya tol lalu situ. First time lalu, rase nak lalu lagi. Bestnya masuk terowong panjang..Sangat seronok, seperti kembali ke zaman kanak-kanak dulu.Tengok tudung putih jadi color lain. Tangan jadi color lain.Wah,kenangan melalui terowong kalau nak pegi Utara zaman dulu..kagumla jugak dengan teknologi pembinaan tu. Kalau siapa yang belum lalu, tak rugi baya tol kalau nak merasa lalu kat situ. Oh, saya orang kampung yang jakun. Love to be me.

Wednesday, February 11, 2009

Tag by alak

Oh sudah lama tak membuat tag, takade orang nak tag saya.hahahah..tetiba buka page Alak, ade tag for me. Dan-dan i buat kat opis. hahahahhaha
1. WERE YOU NAMED AFTER ANYONE?
Nope. My name Mariam was given by arwah Opah and Azwa is from is Kak Yang. So, jadilah Mariam Azwa. Kak yang suggest azwa tu sbb kununnya Mariam tu macam nama orang tua, so Azwa tu macam muda la sikit. Hehehehehe. Uwa pulak, come form Azwa la of kos kan and saya ni mengeja ikut su-ku-ka-ta. Masa kecik-kecik orang panggil u—wa, so..during that time saya mengeja u (u)-wa (wa)it became Uwa. Heheeheheh
Btw, mak kata kalau saya ni lelaki nama saya akan jadi mustafa..hahahahah..comel aje

2. WHEN WAS THE LAST TIME YOU CRIED?
tak main la nagis-nagis ni. ahaks

3. DO YOU LIKE YOUR HANDWRITING?
nope!. Saya hanya boleh stick dengan satu gaya tulisan paling lama 15 min. After that mula dia senget ke tepi la. ke kanan la, huruf g dah jadi s. agagaggaaga

4. WHAT IS YOUR FAVOURITE LUNCH MEAL?
Nothing specific. Saya makan apa saja.

5. DO YOU HAVE KIDS?
nope

6. IF YOU WERE ANOTHER PERSON WOULD YOU BE FRIENDS WITH YOU?
Yes

7. DO YOU USE SARCASM?
hehehehe..selalu kot..maaf la ye

8. DO YOU STILL HAVE YOUR TONSILS?
yes

9. WOULD YOU BUNGEE JUMP?
I love too. Sape-sape nak g, ajak la.

10. WHAT IS YOUR FAVOURITE CEREAL?
tak berapa suka cereal

11. DO YOU UNITE YOUR SHOES WHEN YOU TAKE THEM OFF?
Hah? Tak pernah ambil perhatian pulak pasal ni

13. WHAT IS YOUR FAVOURITE ICE CREAM?
not into ice cream sangat. Kadang kala bikin saya muak! But, suka cokelat sesangat!

14. WHAT IS THE FIRST THING YOU NOTICE ABOUT PEOPLE?
Cung/hensem ke tak

15. RED OR PINK?
red with pinkies …hahahhha

16. WHAT IS YOUR LEAST FAVOURITE THING ABOUT YOURSELF?
Hurmmm…

17. WHO DO YOU MISS THE MOST ?
siapa yang rindu saya, saya rindu mereka juga..lalalalal

18. DO YOU WANT EVERYONE TO COMPLETE THIS LIST?
yes

19. WHAT COLOUR OF PANTS AND SHOES ARE YOU WEARING?
jeans, Dou Yee shoe

21. WHAT ARE YOU LISTENING TO RIGHT NOW?
someone is on conference call, and he put on loudspeaker!! Tensi den

22. IF YOU WERE A CRAYON, WHAT COLOUR WOULD YOU BE?
Semua warna!!

23. FAVOURITE SMELLS?
bau wangi la.. daisy mark Jacob! Tak sabar nak pakai..huhuhuhhuuh.

24. WHO WAS THE LAST PERSON YOU TALKED TO ON THE PHONE?
Suhaib

25. DO YOU LIKE THE PERSON WHO SENT THIS TO YOU?
hahaha nak kene belasah kalo ckp tak? ;p  bak kata alak

26. FAVOURITE SPORTS TO WATCH?
badminton! Dari zaman Foo Kok Kiong hingga Lee Chong Wei.. Malaysia boleh!!

27. HAIR COLOUR?
black

28. EYE COLOUR?
dark coco

29. DO YOU WEAR CONTACTS?
nope.

30. FAVOURITE FOOD?
hurmm.. semua benda saya makan. Laksa kot..hahahaah

31. SCARY MOVIES OR HAPPY ENDINGS?
happy endings!!

32. LAST MOVIE YOU WATCHED?
tak ingat. Dah lama tak tgok movie

33. WHAT COLOUR OF SHIRT ARE YOU WEARING?
Oren. But Suhaib pernah kata this is merahdia rabun warna.

34. SUMMER OR WINTER?
winter

35. HUGS OR KISSES?
can I have both gatalnye gue hahahhaha

36. FAVOURITE DESSERT?
saya makan semua benda

37. MOST LIKELY TO RESPOND?
gossips

38. LEAST LIKELY TO RESPOND?
hurmm..no idea at this time. Maybe during meeting when people bla bla bla yang takde kene mengena dengan kita. gagagagagaga

39.WHAT BOOK ARE YOU READING?
tak suke reading.. tak pernah habis baca novel. Teruk betul!

40. WHAT IS ON YOUR MOUSE PAD?
no mouse pad. Letak atas meja saja

41. WHAT DID YOU WATCH ON TV LAST NIGHT?
Rozana? Padahal tgok time iklan je. hahahahahah

42. FAVOURITE SOUND(S)?
hurmm..

43. ROLLING STONES OR BEATLES?
Beatles

44. WHAT IS THE FURTHEST YOU HAVE BEEN FROM HOME?
Hurmm.. matrik n9? Hahahhaah jauh ke?

45. DO YOU HAVE A SPECIAL TALENT?
saya sangat pandai menyanyi! bhuuuwekkk..

46. WHERE WERE YOU BORN?
Teluk Intan, Perak

47. WHOSE ANSWERS ARE YOU LOOKING FORWARD TO GETTING BACK?
everyone la
1. kak idah
2. kak itah
3. OPy
4. Hudd

Tergempar..





hari Jumaat yang lalu kereta housemate saya telah pecah cermin hadapannya. Kejadian berlaku dalam pukul 4pg di hadapan rumah kami dan di sedari oleh jiran. Lantas menelefon polis, namun polis hanya hadir di tempat kejadian seteleh 2 jam, dan suspek telah pun melarikan diri. Suspek di percayai cuba unutk mengambil handbag yang tertinggal di dalam kereta tersebut.

Namun begitu, Alhamdullillah..Mr red tidak di apa-apakan. Walaupun ia di parking sederet.Syukur...

Hurm, bukan nak kata lah..Tapi kat mana-man pun tak selamat lani. Walaupun balai polis dekat belakang rumah kami aje. Jenayah ada di mana-mana, jadi berhati-hatilah.

Untuk cerita lebih detail, boleh ke blog reporter Elena

Sunday, February 08, 2009

Najmah's Wed

Selepas semua kontoversi and segala sakit hati yang tak di ubati. aicheh.... I did went to Najmah's wedding.
Can u see me in the photo? I guess, they just dont want me to be in da photo kot, because sebernanya i'm standing beside minah pakai tudung hijau at the left side. See, ive been cropped off from the photo?!! sad sad sad, nasib badan la as penyebok in that majlis.ahahahaha.melawak semata.
Ape ape pun, Selamat Pengatin Baru kepada Najmah and Husbennye.. semoga berbahagi ke akhir hayat.

Kepada Suhaib, kuatkan semangat.Jangan sedih sedih eh. :)

Saturday, February 07, 2009

Pooodah!

I Last night I received sms from one of my VIP person in my life that sound like this:
"....bla bla bla..Pooodah!"
I think it would be just nothing to anyone that received it. But for me, it really breaks my heart. Am I to sensitive? I read through internet to get what exactly Pooodah means, of kosla it is not in kamus bahasa. But mojority who used this word is to menghalau la. Is that what the sms sender wanted to tell me?

I never felt like this before. Hurmm..I would like to make an apologies to everybody who knows me, if I ever break their heart like what am feeling now. I am sure sometimes I use more than Pooodah! word to describe my dissatisfaction. Please forgive me.

Ok! Enaf of sedih sedih mood. Whatever it is, yang penting kita mesti enjoy!! =P

Wednesday, February 04, 2009

Nyum nyum nyum

Mr Su datang jenguk saya and as promised, dia belanja saya dinner!! Yeay! Di sebabkan kami ni sangat amatur dalam memilih menu. Tara~~ ni la menu yang kami pilih. Nyum nyum nyum makan makan makan! Sedap jugak, tapi agak mahal!Dah orang belanja, order ajelah. Takpelah, lepasni tak nak makan dekat sini dah, sbb dah rasa banyak menu dorang and tak berapa nak bekenan di hati. Next time we try kedai lain eh Mr su.
Mr su punya makanan

Mine punya, tapi dah kena cukai dengan mr su b4 snap gambar ni.

Mr su mengacau sup ini konunnya nak bagi gamba cantik.
Sedapnya makan, tambah tambah orang belanja kan. Kenyang nye saya!

To Mr Su thank you for your treat last nite. I really have a great time!! Next time, my turn belanja pulak ye.
Btw, congratulation for your conformation at O&O architects. Hip Hip Hoorey!

Monday, February 02, 2009

Kegawatan ekonomi

Baru-baru ini ada seorang rakan, pekerja kilang, sambil melawak beliau berkata seandainya anak perempuannya itu sudah besar nanti, jika sampai masa nak kahwin, dia akan periksa dahulu latarbelakang bakal menantunya itu, kerja apa? kerja di mana?
Kalau katakan kerja Engineer misalnya, tapi kerja di kilang, sure dia akan tolak awal-awal lagi (seperti mana-mana Bank-Bank sudah mula menolak loan application drpd pekerja-pekerja kilang sekarang : kerana VSS).
Kenapa nak tolak bakal menantu kerja Engineer lulusan Universiti macam tu, bukankah okey sebegitu? kata rakan saya ini, buat apa anaknya bersuamikan Engineer yang kerja kilang, nanti 5 tahun selepas berkahwin sudah ada anak sudah punya rumah dan kereta lawa-lawa, tiba-tiba kilang merudum, kena VSS, habis hilang rumah hilang kereta dan mungkin berantakan rumah tangga. Kata beliau, lebih baik bermenantukan org kerja gomen ataupun bidang lain yang tiada kaitan dengan kilang.
Memang patut pun orang berpikiran seperti di atas. Keadaan tersebut memang betul-betul berlaku sekarang ni. Mungkin orang yang tak terlibat tak kisah lansung pun pasal ni. Macam lecturer-lecturer, cikgu2, doktor, senang kata semua yang kerja kerajaan la. Sebab mereka memang belum merasai lagi bahang kegawatan ekonomi ni. Tapi bagus jugak, golongan mereka ni la yang akan berbelanja and secara tidak lansung menjana ekonomi negara. Kalau semua orang lost confident to spend, how our economy want to grow kan?
I still remeber bila sorang lecturer ni cakap, kilang kilang ni cepat melatah. Belum pape, terus je nak shutdownla, buang orangla, potong gaji, tak pun VSS. Baru je ekomoni dunia slow sikit dah kelam kabut.Hurmm, masa tu saya hanya senyum aje dengar puan lecturer tu berkata-kata. She is not in the industry, macam mana dia tahukan? Walau pun dia lecturer yang ade PHD, tapi..pendapat dia tu macam dia tahu semuanye.Padahal,theory je. Praktical?? kosong. So, cik lecturer sekalian, xpayah le nak belagak kalau ade theory tapi practical elek! kalau dari degree->master->PHD->lecturer, tok sah nak belagak le, tanya orang dalam industry mungkin idea dia banyak, tapi teori dorang kurang .Ops.. Sorry, bukan bermaksud nak mengata sesiapa tapi, hanyalah pendapat dari hati ini. Sbbnye lecturer tu dah le ngaja statistik semua. tapi..hurmm.
Berbalik kepada cerita ekonomi kita sekarang ni. For my current company, our super duper CEO, Bertrand dah resign! He used to be our pembela nasib sebabnya dia ni tak suka konsep, layoff employee. Dia suka pendekatan yang lain. Tapi board of director yang lain tak setuju. End up dia dengan ikhlas hati pun resign la. Jadinye sekarang ni, semua employee sedang tunggu masa ajelah.
Spansion sekarang ni memang open for sale.

"Kami di Western Digital (M) Sdn. Bhd. (Sg Way) telah dimaklumkan secara rasmi (melalui comm. session) tentang VSS selepas shutdown 2 minggu pada penghujung 2008 dulu....Selepas tu HR dok sibuk buat sessi penerangan pulak kepada sesiapa yang perlukan maklumat lanjut. Antaranya (kononnya)ini adalah atas dasar sukarela, tak ada paksaan, bla bla bla(manis-manis belaka). Rate pulak, 1 tahun dapat 1 X gaji, >1 tapi <5tahun> 5tahun dapat 1.5 X service. Dah tu tambahpulak 2 bulan lagi (utk engineering), yang lelain tambah 1 bulan jer.Sapa berminat boleh amik borang (download dari website) dan hantar katHOD. Dateline hantar borang 19/Jan. Last day kerja 31/Jan.Maka ramai ler kami (otai-otai yang dah berbelas tahun kat WD ni) yanghantar....tup-tup hampir semua kena reject. Alasan....nama tak de dalam list. Rupa-rupanya management dah ada list nama yang depa nak buang. Kebanyakan budak-budak baru yang belum 1 tahun. Hari ni HOD dah start panggil orang-orang yang "ada dalam list" tu. Suruh depa isi borang.......apa ni?? kata volunteer?? Hampeh!!"

" Ex-Phillips (NXP) di Senawang dah start CSS berapa ramai tak pasti. Dah lay off pun. Crystal Clear Technology di USJ pula, VSS 26 orang dari 350 tenaga kerja manakala lagi 8 orang di CSS 24 hours. Yano Electronics di Senawang terus tutup operasi. Semua lay off antara November hingga Januari 09"
Panasonic dekat melaka dah tutup. Mereka claim yang semua akan di tranfer ke Shah Alam punya plant.
Dan macam-macam lagi la news yang tak masuk surat kabar pun.

Tahniah kepada muslimin dan muslimah kat my company sbb setiap Isnin kami jalankan solat Hajat berjemaah supaya ekonomi kembali stabil dan semoga Allah selamatkan sedara kita di Palestine serta hapuskanlah Israel jahanam tu!

Sunday, February 01, 2009

Aku bukan Untuk mu

Dahulu kau mencintaiku
Dahulu kau menginginkanku
Meskipun tak pernah ada jawabku
Tak berniat kau tinggalkan aku
Sekarang kau pergi menjauh
Sekarang kau tinggalkan aku
Disaat ku mulai mengharapkanmu
Dan kumohon maafkan aku
Aku menyesal tlah membuatmu menangis
Dan biarkan memilih yang lain
Tapi jangan pernah kau dustai takdirmu
Pasti itu terbaik untukmu
Janganlah lagi kau mengingatku kembali
Aku bukanlah untukmu
Meski ku memohon dan meminta hatimu
Jangan pernah tinggalkan dirinya
Untuk diriku
Sekarang kau pergi menjauh
Sekarang kau tinggalkan aku
Disaat ku mulai mengharapkanmu
Dan kumohon maafkan aku
Aku menyesal tlah membuatmu menangis
Dan biarkan memilih yang lain
Tapi jangan pernah kau dustai takdirmu
Pasti itu terbaik untukmu
Janganlah lagi kau mengingatku kembali
Aku bukanlah untukmu
Meski ku memohon dan meminta hatimu
Jangan pernah tinggalkan dirinya
Meski ku memohon dan meminta hatimu
Jangan pernah tinggalkan dirinya
Untuk diriku

Dengar lagu ni dalam radio tadi..layann~~