Monday, January 19, 2009

Kisah Cinta II

Korang ingat lagi post ni? Kisah Cinta. Ni sambungan dia.
Kini,C kini ingin berkahwin dengan D. Dan B sangat bersemangat nak pergi ke majlis itu. Dan A pulak, tak nak pergi ke majlis itu dengan harapan B tak akan pergi kalau A tak pergi. Tapi, tanpa diketahui, B telah membuat janji janji dengan kawannye untuk pergi juga ke majlis itu. Hurmm... A agak tak puas hati and sedih dengan tindakan itu. Tapi nak buat macam mana kan? Dah hati B nak pergi juga, nak halang pun tak guna. Buat gaduh je nanti kan?
So, korang apa pandangan korang? Kenapa A rasa macam tu eh? Apa yang patut A buat? Patut tak kalau A sibuk-sibuk nak ikut jugak demi nak puaskan hati dia sendiri and mungkin akan membuat B tidak selesa di hari perkahwinan C dan D nanti? Adakah A pentingkan diri sendiri?
Cuba korang kasi comment sikit pasal issue ni..

21 comments:

farah adila said...

A patut pegi!!! Yang si B tuh ngengada sgt pahal

Heheheheh saja je aku lak nyibuk

SoFiA.opY said...

hahahahhahaha..

pergh main A,B,C la pulekk.. ;p

actually no komen,tp saje nak conteng.ahaks :p

Anonymous said...

kalo A itu lelaki --> dia surely jeles and bersikap dominative... n surely la dia xkasi B [si gfnye] itu pegi..i think A itu pun xkan pegi wlpn B invite dia skali: conclusion: dua2 xyah pegi

kalo A itu pompuan --> dia takut B akan teringat kenangan2 indah/angan2 naik pelaminnye bersama C..cewahhh... pompuan kan lagi kuat jeles!! n kalo A tak ikut...alamatnye..habis la si B tu nanti bile dia balik sini jumpa A...mmg ribut taufan akan melanda la...sendiri mau faham le.....tp, perangai lelaki ni,kalo dia nak..sure dia akan dapatkan jugak...so gegaduh xbg B pegi adalah sia sia..oleh itu, conclusionnye...A ikut la B pegi [persuade la B soh bawa A skali]..tp ingat..jgn lak A ni bermulut celupar komplen itu ini n ckp itu ini pasal C...mahu berasap si B n lain kali xnak dah dia bawa A...hikhikhik

uwa said...

Farah,
Ye saya stuju! Kalau keta tak muat! suh B riba si A tu jugak wakakakakakaka. xpung bungkus masuk bag letak kat bonet je..

OPy,
Well, kata budak IT. Kena guna pembolehubah. Jdinyenye senang nak call function and buat loop. Tak pun, senang nak umpukkan value kepada pembolehubah tersebut..hahahah

Anonymous,
terima kasih daun keladi.siap tulis 2 situasi tu.. Tu lapsal, si A ni kalau banyak komplen..mmg berasap ah si B tu. hahahaha.. mampus kena tinggal kat majlis, balik sendiri. hahahhahah

Anonymous said...

entahpape la psl blog ni..ko sakitkan hati org satu hari nanti kau akan kena pembalasannya....hahahahah..dah la siap mengata orang kat blog sendiri..inila kerja pempuan tak tau malu..wakakakaka

Anonymous said...

mule2 nak gelakkan A.. HEHEHEHE..
ape susah A, pegi ikut sekali.. sebab, nak kene tunjuk kat C n D yang A n B sekarang nie tgh happy..
kene gak tunjuk kemesraan tue.. hehehe..
yang penting sekarang A jgn fikir yang bukan2.. think positif.. mungkin B nak meraikan kawan2 die.. nak jumpe kawan2 lama.. so jgn susah hati..

Mohd Faiz Safwan said...

ape susah..
lps C & D kawin..
next week nye A & B kasi nikah daaa..
selesai masalah..
kalu ade masalah pn..
bak kate siti,"setel dlm kamar tido, knfom setel masalah tu.."
hepi pn hepi..hati pn sng..bgn pg pn seronok..hehehe..
yg masalahnye..si A & B..
duk hold tak kawin2..
gua berani bet..
lps tu, sure ade gaduh lagi..
tak yah tunggu lama..
smmgu lps tu..
sure perang..
psal isu nk mkn mane time tgh dating..
papehal..
C & D dah selamat..
A & B je yg blum..
so..
E & F ape cer??!!

Anonymous said...

sebenarya A tu adalah tuan punya blog ni..n B si suhaib bibir tebal tu.hahaha..jealous punye kes..takut ex gf suhaib tringat kenangan terindah bersama dulu..hahaha..semestinye la teringat kalau dah ada rasa cinta dulu..mangkok betul la A ni.wakakaka..

olly~lala said...

huh~~~dasat2..xpe A..aku lebih memahaminyer...yang "anonymous" ni perhal sound cam dengki jer kat A nih...ilex arr~~~

Anonymous said...

hurm, 1st of all. whoever A, B, C or D. its just a metaphore to make this scenario more generic. ini kan realiti kehidupan. Kepada A,B,C dan D and whoever have facing this kind of real case, jodoh tu di tangan Tuhan. Soal hati tu, sukar ditentukan. Kepercayaan itu elemen yg perlu diterap dalam sesuatu perhubungan kerana that is the vital factor to hold the bond strong. Mereka yang bersama kite dikehidupan yg lampau, adalah satu kenangan yg mmg tak dpt kite nak buang. Tapi, tidak semestinya itu yg membahagiakan kite di hari depan. Jadi, tepuk dada tanya selera. Kite yg tentukan hidup kite :) So, enjoy!!~

uwa said...

Wah banyak pulak anonymous bagi comment untuk post kali ni.

anonymous II,
Hurmm..jika anda rasa blog ini tidak bagus, tidak perlu la anda untuk melawatinya lagi. Just as simple as that. Tidak perlulah anda memberikan komen-komen yang tidak sedap dibaca ye.

Btw, tak perlulan anda berselindung di bawah nama anonymous. Kalau komen tu iklas, sepatutnye disertakan la dengan nama ye.

Terima kasih.

anonymous III aka Ecah,
Ko gelakkan A? nak kena ni! hik9. Tu la A kena think +ve sikit. Dia kena kuat sikit.

Faiz,
E & F apa cer?? Hah..sudah. ape cer dorang tu eh??? hik9...
bila nak naik pelamin? hik9

anonymous IV,
Satu soalan. Adakah anda mempunyai pengalaman seperti C? Lain macam je bunyi komen ni. Berbau tak puas hati ke apa eh? sukar di katogerikan.
Tak kisah la A tu sape and B tu sape pun. and tak di-statekan pun siapa A,B,C,D kat situ.
Apa-apa pun uwa and suhaib love each other..hahahaha poyo kejap.

sekali lagi,tak perlulan anda berselindung di bawah nama anonymous. Kalau komen tu iklas, sepatutnye disertakan la dengan nama. Kan lebih baik macam tu.

Olly,
Tu la pasal, si anonymous tu bukan dengan dengki dengan A aje. Siap tulis A adalah tuan punya blog ni. Maksud dia dengan i?? Nak kena ni! ade yang kena ban kang ni. hahahahaha

Anonymous V aka hudd,
Hurmm tat is totally rite!! sangat sokong kamu!!A,B,C,D adalah metafora untuk menggambarkan keadaan sahaja. So, sape yang makan cili terasa la pedasnye.hehehehehehe..

kak idah said...

'sebenarya A tu adalah tuan punya blog ni..n B si suhaib bibir tebal tu.hahaha..jealous punye kes'

ish..manusia tanpa nama ni..mesti bibir dia tebal gak kan..atau nama dia cantik tapi orangnya tak seindah nama..tu pasal takut nak letak nama sendiri.hahhaaha..

wei..ko ikut aku balik kampung lagi best..biorler suhaib berpoya2 jap..kang dah kawen ko kontrol la dia..hahahhaa

SoFiA.opY said...

Dear Waa,
I hope u kewl aje walaupun entry kali ini agak "PANAS".

Kepada Anonymous yang berkata:
"dah la siap mengata orang kat blog sendiri...inila kerja pempuan tak tau malu" dan "sebenarya A tu adalah tuan punya blog ni..n B si suhaib bibir tebal tu"

i think u should CERMIN diri sendiri.Nak tahu kenapa?;

==Sebab kalo baca balik ayat di atas kite semua akan tahu sape sebenarnya yang TAK TAHU MALU itu.

dan juga to all anonymous out there,opy ade satu pesanan jelah:

Tak perlooolah nak baca this blog anymore or leave msg yang bukan2 if you think it annoys u or your friend ke ape kan.

Sometimes i wonder..Y eh these people still reads OUR blog if dorang ni sebenarnye tak suka kite?

I think maybe dorang ni jealous teramat2,hasad dengki dan juga kepo ntah pape..

pepe,kite roomate rocks kan waa kan?Love you!

Suhaib said...

anon kuat kutuk ni sapa? kutuk tunang gua pulak?!!

SoFiA.opY said...

habes ar..Suhaib da mengganazzz!!!

uwa said...

Kak idah,
hahahah.Tu la pasal, segan benar dia nk letak nama dia eh.

Tula pasal, bila pikior-pikior.. baik balik kampOng ikut awak aje kan..Siap le suheb tu, lepeh kawen gari je dia dok dalam rumah. hahahahah.

OPy,
yesza! kite roomate rocks!!! biaq bila si anon tu eh.

Suhaib,
wah!! ni yang buat saya sayang kamu lagi ni. ekekekekekek. Terima kasih sayangku.. lalalalalalala

hijrahku said...

adoilaa cik mariam...terkejut i bace komen u kali nih...zalim gile...
ni dia yang jeles kat mung nih bukan si A ke si B o bukan si B ke J(bukan name sebenar huaaa)
ahhh sapo2 jelah..yang penting dia mencemburui mu kerana blognye tidak dibaca n dikomen seperti ko punye blog hahaha...
ehhh cer detect ip address dia huaaaa kasi xplore sapolah yg meminati blog mu nih..hahaha
btw ko ikoot jek pon takpe gi kenduri tu..makan free hahaha pastu ko balik laa kampooonggg rayo!!!ehhh kenduri nye katne??heh..wey sabtu ni i nk g a'famosa waterworld...heeee


--kenal kah aku??--

uwa said...

Hijrahku,

Tu la pasal, entah sape la yang jeles kepada diriku namun meminati blogku ini?
Sungguh misteri, tak sangka ade orang dengki pada kita beb. Jadi kita kena hati-hati ajelah kan.

IP susahle, tak betul sangat dia detect! tensen je den.

chet! masakan i tak kenal u...kita kan sekampung.wawawawa

SoFiA.opY said...

cheh..
tibe2 beromantika la pulek di sini :p~

tak sangka ok mariam azwa romantika!:p

uwa said...

OPy,
i belajar beromantika dari kamu la kan?

bukan kan kamu masa di uni lagi udah pandai beromantika? hahahhaha

SoFiA.opY said...

cheh,soit ya puan wa..kenakan saya di blog sendiri!!!

-enoNiMos- :p