Friday, January 23, 2009

Biskut jagung celup susu

Now, I am enjoying the nikmat of eating biskut jagung celup with susu Anlene. Have u ever taste it? Super duper delicious, hingga menjilat cawan! Hahahahaha. I think im addicted to it. I will eat it setiap hari tanpa miss! And every time makan sure more then 6 pieces! I think 1 week I can habiskan the whole packet. No wonderla my weight naik mendadak macam ni. Same goes with my perut bunchet yang cant handle ni. Hahahahahahaha. Sit-up uwa sit-up kasi perut tu kempis sket. Hik9.
Btw, I am having a one week holiday next week. Sob..sob..sob ..another rm 300 will fly away..wawawawawawa! Oh gajiku kini tinggal kenangan…

Thursday, January 22, 2009

My first lou sang

Boss saya belanja lou sang dekat restoran SriPinang. This is my first time makan lou sang, so saya agak jakun la sedikit. Sedap jugak la, ada rasa masam+manis+rangup+++. Cara makan dia, semua bahan-bahan tu perlu di gaul oleh semua ahli meja menggunakan chopstick. Lepas tu ia haruslah di makan sehingga habis, kalau tak habis...tarak ong la itu tahun.
Thanks to my boss, sbb treat us. Mahal tu set chinese food ni, 19 orang almost rm750. wow!!
Btw, Happy Chinese New Year everyone~~ tak larat nak makan limau, banyak betul dapat.=p

Tuesday, January 20, 2009

Twisties Bingit Grand Finale

Went to watch Hot Fm Twisties Bingit last Sunday. The crowd was so-so only. But, the performance superb!!
Terkenang kenangan lalooo during uni time. Me and my roomate, opy willing to walk about 2km just to watch battle of the band. And bila sampai, both were termengah-mengah and basah ketiak. Hahahahahahahah. Tapi best!!
Congratulation to MODREAD!! performance lu orang mmg bagusla compare to other group yang participate.
So Fami si vocalist Modread, jangan lupa belanja gua dapat 20k tu!! Aicheh macam je rapat dengan si Fami ni.hahahhaha

Monday, January 19, 2009

Kisah Cinta II

Korang ingat lagi post ni? Kisah Cinta. Ni sambungan dia.
Kini,C kini ingin berkahwin dengan D. Dan B sangat bersemangat nak pergi ke majlis itu. Dan A pulak, tak nak pergi ke majlis itu dengan harapan B tak akan pergi kalau A tak pergi. Tapi, tanpa diketahui, B telah membuat janji janji dengan kawannye untuk pergi juga ke majlis itu. Hurmm... A agak tak puas hati and sedih dengan tindakan itu. Tapi nak buat macam mana kan? Dah hati B nak pergi juga, nak halang pun tak guna. Buat gaduh je nanti kan?
So, korang apa pandangan korang? Kenapa A rasa macam tu eh? Apa yang patut A buat? Patut tak kalau A sibuk-sibuk nak ikut jugak demi nak puaskan hati dia sendiri and mungkin akan membuat B tidak selesa di hari perkahwinan C dan D nanti? Adakah A pentingkan diri sendiri?
Cuba korang kasi comment sikit pasal issue ni..

Friday, January 16, 2009

Aktiviti Hari Ini

Harini saya ambil EL, sbb ada interview dekat UM. Ada lecturer tu suh mai interview. Jadi datang ajelah kan. Hurmm..hasil dia tak berapa besla. Sbb saya kena come out sendiri proposal for my master. Tajuk sendiri kena fikir, lepas tu dorang yang akan mintakkan geran untuk tu. Memang macam tu ke eh?? Saya ingatkan, nak buatkan research untuk tajuk yang dah ada. Jadi takde la pening nak cari tajuk sendiri. Takpela, ada lagi interview kat Ibnu Sina Institute, UTM skudai. Hurmm..nak pergi ke tak eh?

Pagi tadi agak kelam kabut nak kejar pukul 10, sbb janji pukul 10 dengan lecturer tu. Akhirnya saya terlewat! Nasib baik inform dekat dia kata 1030 sampai. After bincang-bincang semua. Dalam pukul 11++. Lepas tu, macam sesat-sesat je cari jalan keluar dari UM tu. Jangan tak tahu, haritu dengan kak idah sesat almost 30min dalam Uitm Shah Alam ni. hahahaha.

Lepastu, cadangnya nak pergi midveli la. Dah alang-alang pun kan, lagi pun dah lama tak pergi sana. Last pun masa window shoping cari hantaran. Saya sesat lagi, sampai ke bangsar. Nasib baik cik opy kita tulung kasi direction. hehehehehe. Yepie, sampai ke midvalley! Penat cari parking! Basah-basah ketiak, cari parking ni. Last-last parking kat Gardens.
Saya sangat lapar tadi. Sbb dari hari semalam tak makan apa-apa. Ketaq seluruh badan(bak kata asma). Air pun tak minum. Ade isu beso semalam, sampai tak lalu makan. Lagi pun, boleh je nak kuruskan badan sambil-sambil tu. hahaha.
Turun je floor bawah, terus je masuk kedai RasaMas. Ni kan Malaysia punya, tapi air dia kasi sprite da~~


Gambar dalam iklan dengan real memang jauh sangat berbeza. Tapi, dah lapo punya pasal, bedal ajelah. Atas ayam tu ada cornflakes, macam tak sesuai je di kombinasikan dengan ayam ni. Tapi sedap jugak le.

Lepas almost pukul 4 petang baru keluar dari sana. Sesat cari parking pula timetu...lawak-lawak. Nasib baik, tak sesat balik rumah. hahahaha.

Lepas tu saya terus ke Giant Putra Heights yang baru di buka semalam. Not bad jugak la Giant ni, besa jugakla. And the best thing is ada 1901!!! yeeeaaah!! tak perlu pergi ke sunway lagi kalau nak makan. Jadi saya pun belilah, set for my dinner. Apela saya nikan, semalam sehari tak makan, harini bantai 2 kali makan. Macamana la nak kurusni!!!

Sungguh dekat Giant ni dengan rumah saya. Saya pun bershopingla sikit. hehehehehe.

Kemudian, balik rumah. And nak berehat ni. hehehehheheh

Thursday, January 15, 2009

Pantas betul!!

Pantas betul eoe punya service..mmg superb la. Janji 3 hari, mmg 3 hari sampai!
Btw, 2hari lepas kak idah YM kata ada surat sampai dekat rumah kak uda. Yeay! Tak sabar nak balik kerja nak pergi ambil surat tu kat rumah kak uda. Jeng-jeng-jeng..

Yeppie! Dapat hadiah dari eoe! Saya masuk program blogger review and dapat free cuci gambar 50keping 4r dengan 2 keping 8r. Free tau!! Tak sangka blog saya terpilih, click sini nak tgok bukti (tgok no 4).So, gambar-gambar p Singapore dah siap dicuci. Tak perlu keluar rumah semua. Sungguh senang bukan?


Untung betul masuk program tu. Cubalah korang try! Quality gambar dia pun not bad. Siyes, tak rugi korang mencubanya.Korang hanya perlu buat special post untuk eoe ni je, then kena inform dorang. Ikut je step insyaALLAH berjaya. For details information click here.

Wednesday, January 14, 2009

Kosong!

-


















Kosong,Sunyi, Sepi, fhew~~fhew..fhew~~

Tuesday, January 13, 2009

hurmm~|| u dare me?

Mmm
I think I could like you
I already do
Feelings can grow but
They can go away too
You're takin my hand
Lookin into my eyes
Don't be in a rush to
Get me tonight
Feel somethin happenin
Could this be a spark?
To satisfy me baby
Gotta satisfy my heart
Do you know how to touch a girl?
If you want me so much
First I have to knowAre you thoughtful and kind?
Do you care what's on my mind?
Or am I just for show?
You'll go far in this world
If you know how to touch a girl
Do you know how to touch, know how to touch a girl?
Do you know how to touch, know how to touch a girl?
I think I could like you
But I keep holding back
Cause I can't seem to tell
If you're fiction or fact
Show me you can laugh
Show me you can cry
Show me who you really are
Deep down inside
Do you feel somethin happenin?
Could this be for real?
I don't know right now but tonight we'll reveal
Do you know how to touch a girl?
If you want me so much
First I have to knowAre you thoughtful and kind?
Do you care what's on my mind?
Or am I just for show?
You'll go far in this world
If you know how to touch a girl
Bring me some flowers
Conversation for hours
To see if we really connect
And baby if we do
Ooh I'll be givin all my love to you
Ohh
Do you know how to touch a girl?
If you want me so much
First I have to know
Are you thoughtful and kind?
Do you care what's on my mind?
Or am I just for show?
You'll go far in this world
If you know how to touch a girl
Do you know how to touch, know how to touch a girl? (Yeah, yeah)
Do you know how to touch, know how to touch a girl?
You'll go far in this world
If you know how to touch a girl



Suddenly, saya teringat lagu ni and it remind me to......
-------------------------------------------------------------------------------
btw, i was dare by someone not to show my dissatisfaction feelings for 10 days beginning 9 jan 2008. Today, is the 4th day. So, we wait and see for incoming 6 days-la. Don worry, i'll tell u what hapen on that day. Nahas kamu!

Monday, January 12, 2009

Ya Allah bantulah kami

Entah apa lagi si Israel ni nak buat pada rakan seagama ku di Palestine. Entah apa lagi yang mereka inginkan. Entah apa lagi siksa yang nak mereka lakukan kepada kaumku. Entah apa punya hina,busuk, biadap, kejam manusia si Israel ni.
Ya ALLAH, kuatkan la hati sahabat-sahabatku di kota Palestine.Tiupkanlah semangat jihat dalam setiap hati kami. Laknatilah Israel dan sekutunya. Berikan pembalasan yang setimpal kepada mereka.
mayat-mayat terbujur di tepi jalan raya
orang tua yg uzur, anak-anak tak berdaya
pria dan wanita, gadis muda remaja
mereka turut gugur sebagai bunga bangsa
rakyat Palestine terus diancam oleh insan yang bengis
berbagai ragam tindakkan kejam yahudi dan 'fallanis' (not sure)
palestine dibuat seperti binatang sembelihan
dibunuh disakiti tanpa belas kasihan
mereka tak peduli walau dunia mengecam
begitulah yahudi ganas, buas, bengis, kejam
inikah ciri bangsa yg mengaku beradab
merosak masjid aqsa dgn cara biadap
tengoklah suatu masa, pagi atau petangbalasan akan tiba, kutukan pasti datang
kepada manusia, Tuhan (ALLAH) telah katakan
insan menganiaya akan dapat kutukan
Palestin, Palestin, Palestin roakallah

lagu yang sentisa berkumandang di bilik kak itah :)
Marillah kita semua berdoa supaya Umat Islam dapat bertahan di sana. Sebagai usaha kita yang jauh di sini, cubalah kita memboikot barang-barang dari Israel dan sekutunya US. Mungkin sesetengah dari kita amat sukar berbuat demikian, tapi mari kita cuba. InsyaALLAH ALLAH memberkati segala usaha hambanya yang cuba menyelamatkan golongan yang ditindas.
Sesungguhnya tanpa ku sedari, diriku ini mencari rezeki di syarikat US. Ya Allah. Ampunkan hambamu ini.

Sunday, January 11, 2009

This is really cool!

I just went back form Singapore last week, and I took a lot of photos there. But, rite now I having difficulties to print all those memorable photos. I don’t have time to go to the photo-shop to print it. And i also hate waiting for an hour to collect back my photos.

But.. guess what? I found this really cool website eoe online that offer online photo printing service. You can easily upload your photos that u wish to be print, once printed eoe online will sent it to your doorstep.

Follow these following steps and you will never lost.. :)
It also have a cool promotions now. Hurry-up guys!

By the way, about the payment there are a few ways you can choose at your convenient

  • Credit card
  • Maybank2u
  • Bank in to their account and fax the payment slip

For more infomation please click this link eoe Online

Tuesday, January 06, 2009

Worst!

Suddenly, my company extended their shout-down period from one week to two weeks. Hurmm, how bad the economic situation rite now kan? Seems like my company majorly impacted by the slowing down of the global economic. The situation is super-duper challenging for the top management on how to maintain the company from closing down.
And yes, as part of the plan to reduce the cash management flow, our salary has been cut off. Im not sure how much the amount is and how they calculate it. (although, im the one who maintain the system~~:p) But, for an employee with salary range like me, I can guarantee that we will lost more then RM 500 for this month. Such a big amount for me! Nak baya kereta lagi, preparation for my wedding lagi..hurmm..but what we can do? Ada kerja is better than jobless rite?

Thinking of continuing my studies, but still under consideration as Mr Su did not finalize on which uni I should apply. So, until that I will be seeing my salary being cut off sikit demi sedikit and it really hurts!

So, to all readers please pray for economy to get better. So, we can have a better life. Btw, I heard my current company is looking for a share partner, anyone interested? hehehehee

Monday, January 05, 2009

JB and singapore

Seperti yang di mention on previous post, saya pergi ke Jb and Singapura. Jadi jom check gambar-gambar di sana.
First day: menjelajah ke 4 buah shoping complex di area Johor. Di sebabkan penunjuk arah agak tak biasa dengan kawasan sini. jadi agak makan-makan angin jugak le waktu mencari tempat-tempat tersebut.

Bermula dari jusco bukit indah ke angsana ke sutera mall ke jusco taman-u. Habis semua kedai kami jejaki sbb nak mencari kasut si asma ni. For me, biasa-biasa aje shoping complex ni. Memula, ingat angsana ni macam best le, sbb ramai orang cakap macam best. Tapi, hmmm..entahle. Berjaya beli tudung rm 15 ringgit kat sana. Oklah kan. Leguh kaki jangan cakap la kan. huhuhu!

Lepas penat-penat tu, sempat jugak pergi ke hija punya research lab. kunun-kunun berlakon sedang check arus la tu. cheh, arus ke? v=ir? hahahah~ fizik fail habis~~

Explorasi bermula se-awal pukul 8pg. Keluar tunggu bus dekat depan rumah ija untuk ke bandar. Ija kata stop kat bbu bustand (eh, bbu? macam ku kenal aje =p). Then ke larkin. Entah macam mana rezeki kami baik haritu, lepas tu turun di bus stop bbu, ada pulak bus dari batu pahat yang offer kami naik bus dia ke larkin. Free! yeeppiee`~~~ Muka gembira menaiki bus free!! Tiket RM2.50 dah boleh masuk singapore tu! Kagum sekejap. Tapi entah berapa kali kena turun naik bus la. 4 kali tu! baru lepas masuk singapore. Penat kaki ni panjat tangga kastam. But, it is a adventerous experience. Baru le best kan? tapi penat le. hahahahahaha First, sampai bus berenti dekat bugis. Then amik tren pergi ke Sentosa island. Tak adelah apa sangat pun kat sini. Pantai pun macam tak natural aje. Cable car, langkawi lagi best. Underwater world lagi, kat langkawi lagi panjang. Dah le bayaran dia agak mahal. Takpelah, at least merasa la masuk kan.

Hari ke-3, Mr su kata nak ikot sama. Pagi-pagi dah tanya jadi nak pergi ke idak. So, kami pun masuk semula ke Singapore menaiki keta mr su. Yeppie! xde penat nak bus lagi.. So, kali ni g ochard road and merlion je. wah!! banyaknye brand kat sana! prada ada berapa ntah! marc jacobnye. burberry.wah! wah! wah! tapi tak mampu~~hahahahahaha. tengok ajelah kan.

Kemudian kami pun pulang. Dan saya makan dinner di kedai tunku impian bersama mr su dan kawannye yang beso-beso belaka. hahahahah

Terima kasih kepada asma hija and mr su sbb kasi chance i pegi ke singapura, and secara tidak lansung merasmikan paspot baru saya. hik4

Selamat Tahun Baru

Rasanya belum terlambat nak ucapkan selamat tahun baru Hijrah dan juga tahun Masihi kan. Harapnya semua yang terjadi tahun lepas menjadi sejarah yang indah dan pengajaran. Oklah jom check my 2008 punya sejarah.
Awal tahun sangat meronta-ronta nak keluar dari ON. sebab ramai kawan-kawan dah mula resign. Berkejaran kehulu and kehilir nak pergi interview. Entah berapa interview tah yang di perginye. Dari naik bus, naik teksi, komuter, STAR, PUTRA semua saya naik sbb nak cari kerja. Jeles je tgok sesetengah orang tu nak pergi mana-mana ada orang hantar.boypren ke.kawan ke.kakak ke. bapak ke. Tak kisah la, tapi mmg mak dah ajar dari kecik jangan suka susahkan orang. So, i am used to it. Thanks mak.
Febuari - Mr red berjaya saya bwa hingga ke Terengganu. Pengalaman berada dalam kereta almost 8 jam untuk sampai ke sana. Thanks to ena & husben sbb invite ke majlis mereka and secara tidak lansung saya pun bercuti-cuti malaysia di sana bersama kayrol and mr su. Tak ketinggalan en tuang yang banyak membantu kami. Cantik and pengalaman best pergi sana ni. Terima kasih daun keladi. lain kali tolong lagi.
21April masuk kerja dekat SPANSION, almost 2 months stay rumah kak uda. Masatu penat pulak cari rumah sewa dekat-dekat sini. Sebabnya, segan pulak dok menempek dekat rumah orang lama-lama ni. Thanks to kak idah sbb selalu teman cari rumah, entah ceruk mana semua kitaorang redah. heheheheheh~
27 June, first time in my live eksiden! Selama 23 tahun hidup, ni lah kali pertama saya eksiden. Betapa terelnya my parents jaga saya kecik sampai 17 tahun tak pernah-pernah pun eksiden. Ni baru, 7 tahun je keluar rumah and jaga diri sendiri dah eksiden! Masya-Allah. Doakanla peristiwa tak berulang lagi.Thanks kepada house-mate yang banyak membantu ketika ini.Thanks korang!
July- First time masuk stadium Shah Alam,huhuhuhu sangat jakun!! best experience! Walaupun saya ni tak adalah minat sangat bola ni. Tapi dapat masuk stadium ni, kira sangat jakun la kan. Thanks to Mr Su sbb ajak saya p tgok walaupun tiket bayo sendiri. cheh! tapi still best!!
August-my car telah siap dibaik-pulih. And siap sedia berkhidmat untuk saya. Almost 2 bulan tak ada transpot pergi and balik kerja. Thanks to Mai sbb sanggup keluar awal untuk g kerja sbb nak hantar saya dulu. And sanggup pusing balik sbb nak ambil saya balik kerja. Thanks Mai!
- Kerja makin menimbun-nimbum. Pernah merasa, sebulan takda weekend and dapat claim OT yang terbanyak dalam record sendiri.Pengalaman pulang kerja pukul 11 malam, dengan dinner Mdc di belanja oleh boss. Thanks semua!
Oct- Raya. Tahun ke-3 memberi duit raya kepada anak-anak sedara. Sorryla kepada lope-angah-mirol-afif-akmal sbb tak dapat duit raya. Sapa suruh korang balik kampung lewat sangat.Baju tema untuk anak-anak sedara adelah merah, compare tahun lepas biru. hehehehe
1 Nov- Majlis pertunangan saya dengan mr su.Phew! ponat jugak nak pikirkan time ni. Last-last minit sempat jugak pergi membeli sunglass for mr su. Gubahan hantaran adalah pada malam esoknya majlis. Sangat tidur lambat pada malam itu sbb nak letak riben-riben and bunga-bunga pada bakul itu. Chess! penat i buat mr su tak puji pun kata lawa. Dia asik puji belah dia punya aje lawa.hahahahaha. Tak kisahle, ramai lagi orang lain kata lawo.hehehehehe. Majlis yang best, walaupun ada menda minor-minor yang tak sedap sikit. Tapi adat le tu kan. Over-All.semuanye best! berjalan dengan lancar. Terima kasih kepada pihak mr su and my family.
Dec- Akibat kemelesetan ekonomi. kilang asik cuti sahaja menyebabkan annual leave hilang begitu saja.hurmm
Oklah, macam post-mortem untuk tahun lepas pulak eh. Tolong doakan tahun ni akan berjalan dengan baik dan lancar.