Wednesday, December 24, 2008

Cost-Reduction

I am damn-damn-damn hungry now! Lambatnyela air ni nak masak…Tak apela, while waiting for it, let me blog here.hehehehehe. Can’t wait to makan Maggie-Mee-Sedap-Goreng ni. This week dah berapa kali makan Maggie ni?! Well as, you all know I am in cost-saving-mode. Hehehehehe. So, makan best-best only on weekend je. And weekdays lunch sponsored by company, dinner je sdn bhd. Sometimes, just malas to go out and prefer to eat at home. But, kat rumah ni tak ada pape melainkan Maggie yang beraneka rasa-dan-perisa. Belasah ajelah. And one more thing, konun-kunun nak kurusla tats why la tak beli makanan before balik. Sekali, baru pukul 8, dah lapo?!hik-hik-hik.-kantoi!-

Oklah, time cost reduction ni bestnya kalau dapat barang free kan? Yeppie.. dapat company's diary and my boss baik hati kasi organizer yang superduper cool khas untuk IT team aje. Siap ada zip-zip lagi. hehehehe. There u go, save bajet beli diary. And the coolest thing about the diary is~~my name was stated there as a contact person for IT! Wah, feel macam VIP person pulak. ahahahahaha.
Still remember dulu, bila dapat TNB diary from Abg Uda, suka baca no phone dekat directory awal -awal tu. And berangan my name pun ada sama. And impian Tercapai. Yeepie!

I also get free tooth brush, tooth paste and mouth wash. Ni lepas tu buat scaling gigi dekat clinic Sharm under company punya budget kan. My company sponser RM100 for dental. So, semuanye adalah free. Save budget beli colgate bulan depan

As a youngest child in the family, I used to get second-hand stuff from my older sister. For me, as long as boleh guna and orang nak bagi. I ambil aje la. So, kak idah dengan baik hatinye, telah memberi saya spek baru, dia tak pakai pun lagi. Dia cakap tak best, and she already have new one. So, i just need to change the lens to mine. Save bajet! Memang nak tukar spek pun. And she "gave" me her lovely-antique swatch watch. hahahahah~ Maybe dia beli bosan tengok jam ni kot.Dari dia buang, baik la dia kasi adik dia yang comel ni. Yepiee! my watch semuanye dah habis bateri pun. Good-timing!

Dalam meng-cost-savingkan diri, saya terbeli juga sebuah handbag. hahahah~ ter-beli ok! Mula-mula rasa macam nak jual balik aje, because after I bought this bag, I found another one which is superb cun! And I oso terbeli that one. Hahahahahah.
Alhamdulillah, sesungguhnya aku bersyukur pada mu Ya-Allah.

Maksudnya: “Ya Allah, ampunkanlah dosaku, dan kurniakan padaku keluasan pada tempat tinggalku, dan berkatilah pada rezeki yang Kau kurniakan padaku.”*

6 comments:

kak idah said...

oit..diary lebihan untuk aku takde ke?

uwa said...

kak idah,
tunggu la kalau ada vendor kasi lagi..heheheh

SoFiA.opY said...

mariammmmmm!!!
i misss uuuuuuuu..
(maaf tiade kaitan)

Anonymous said...

Cik yam, lawa la beg tue......brape rege die?

Ezmah said...

Sorry, lawa la beg tue....beli kat mane? rege die? time2 cost saving tue...sempat gak beli belah eh :P

uwa said...

Ezmah,
huhu chantek ek? beli dekat i-setan klcc. ada less 30%. rege? alo, murah2 aje. hehhehe
tu la pasal. ingat nak jimat.
huhuhu