Tuesday, November 18, 2008

Yeay!

Setelah sekian lama saya inginkan jeans baru. Setelah, berpuluh-puluh post kata nak jeans baru tapi baru last Saturday beli. Akhirnya! Taraaa~~jeans baru!

Kemudian, saya pun jalan-jalan di Metrojaya Branded Sale. Akibat kebankrupt-pan saya hanya mampu membeli perfume berharga rm20 je. Kata promoter tu, normal price dia rm99, ha! blasah le, sbbnye saya punya perfume memang dah nak habis sangat.Beli masa pergi langkawi last year. Hmm, tak kisahla murah pun, janji wangi and boleh tahan lama gak la bau dia.hahahaa. Tapi saya memang dah semulajadi wangi tau.hahahahaha.

Kemudian saya rasa nak list barang yang ingin beli selepas ini, jadi sasape yang nak sponser amat dialu-alukan :

  1. Handbag -->dah lama sangat rasanya pergi meng-usya. tapi tak ada pulak yang bekenan. Yela, asik dok berkenan dengan bag yang gedabak beso je. Siap orang kata macam makcikla, bawak laptop la, bawak susu anak la.hik3 HaiyOOoo..dah saya suka bag beso, sukatila! lu orang apa kisah. ~~eh emo pulak.hik3
  2. Selipa jepun --> Masa raya haritu ada beli selipa asadi (sama dengan kak itah), tapi pakai tak berapa sedap pulak.Jadi macam nak p cari yang lain.
  3. Tali pinggang --> Ni sebab tali pinggang yang beli kat Jalan TAR dengan kak idah, kena tipu haritu dah nak putus. Boleh pulak rege dia rm10, tapi dekat kedai depan dia rege rm10, tapi dapat 2 tali pinggang! tensen saja!!!
  4. Cermin mata --> Rasanaya, mungkin mata saya ni dah makin teruk, jadi kenala tambah powernya. Tapi nanti-nanti la. hahahahahah
  5. Digi cam --> Hmm nak beli baru! Sebab yang lama tu amat bulky and sangat lambat processornye. Lepas tangkap satu gambar, lama gila kena tunggu kalau nak amik gambar seterusnya.

Wah, banyaknya list saya ni? bila la agaknya dapat tercapai eh? Korang doakn gue murah rezeki eh.

As requested, house-mate ku nak enterprame jugak dalam blog ni.Dorang telah mengajak saya berkaraoke di red-box. hahahahaha. Oh, sesungguhnya saya amat first-timer. Sakitnye tekak! Memperkenalkan gadis-gadis cun vila no 58 : maz, mai, yam, ell, ros .Wah Glamor u all dalam blog ni. Ape lagi jangan lupa belanja Mc D eh! saya mahu i like to move-it move-it punya set. large tau!!

pengumuman : saya dah update gambo dekat fotopages, sorilah kalau haritu korang usya sana takde lagi gambonya. hehehehhe~terima kasih~

4 comments:

AALAA' said...

eh2! kite pun mmg suke beg besa! biasenye syarat2 utk henbeg iyelah: muat payung (ni zaman2 jd gadis payung), muat botol air (mineral yg kecik).. tp akhirnye.. akhirnye..tak beli2 pun henbeg huhuuhu kalo kite menumpang populariti kat sini ade org leh blikan jugak ke? hahaha

lg satu pasal belt, kite bli kat padini, die letak belt tu kat patung budak kecik. tp best la belt tu yg jenis kain (bukan kain sgt la..cam benang2 yg anyam? eh ntah la) & takkan patah dah la cm takde lubang2 tu kan,,die cume ade bende besi yg bleh adjust tu..ala mcm kalo belt pengakap kot..so best la..kite dh gune hampir 2 tahun! (rasenye la)

uwa said...

aAlaA,
Chet, kalau awak suke bag beso xpe.Sebabnye tinngi, ratio dia tak obies sangat. Ni macam kita ni, memang le kena gelak sokmo.tambah tambah si spupu awak tu, siap kata kita macam makcik! mari belasah dia!! dush dush!

Belt pulak, kita xleh pakai yang buckle nye besi. alegik, sat g jadi gatal-gatal pulak. Tu yang susah nak carini. Yang ada jual kat paso malam aje, tapi tu la tak tahan lama pulak. Haritu ada tgok kat bodiglove, tapi...elamak!tak cukup duit pulak. haahahahhaha.

btw, awak pakai belt kanak-kanak eh,sbb dekat patung budak kecik..heheheh

AALAA' said...

eh.,.haha sori lupe nak cek komen awak ni.haha

weih kite tade la tinggi sgt cm keluarge mr.Su awak tuh..diorang mmg galah2 blake! haha tp kite slambeh jeh pakai beg beso! haha. haa..lg satu tips ape kate bli beg panjang instead of besa..at least bole isik byk brg tapi tak nampak makcik? (sbb makcik2 mane le pakai beg moden nih haha)

eh tu la..die lilit kat patung budak, tp mau 2 lilit kot..haha of kos le kalo awak pakaipun muat..considering ko tuh kecik je ha.. ;) hmm tapi kalu dh allergic tak dapek nak nolong le.. hehe

uwa said...

Aalaa' ,
Betul gak tu. beli bag panjang eh. Tapikan haritu try bag panjang pun macam lawak jugak. hahahaha. macam lagi lawak je, nampak badanku pipis.kunun kurus la, padahal tebal dan kembang! hahahahahahh
Terus tak jadi beli. hahahahah.

kesimpulan tak payah bawak bag ah, bawak wallet kepit bawah ketiak. barulah superb makcik kan. hehehehe.