Wednesday, September 17, 2008

Membeli belah

Tadi saya kerja half day. Lepas tu pergi midveli untuk membeli belah untuk raya ni. Satu apa pun saya tak beli lagi. And tak tahu apa nak beli. Mujur ada alasan nak belikan handbag untuk mak. Saya pergi dengan kak idah pada jam +-1 petang. Dan kini saya sangat penat! Mari lihat hasil belian saya for my first round bershoping raya..hahahhaha
  • Kad raya for Ayahbonda. Yeah, esok boleh pos!
  • Kasut raya saya! Kali ni beli agak tinggi sikit. Sebab orang asyik komplain saya semakin rendah aje. Hmm..harap-harap saya tak terjatuh la pakai kasut ni sbb tak biasala. Selalu pakai flat aje.

  • Handbag for my mum. As i promised her new handbag for hari raya. Sorilah mak kalau tak berkenan. Kalau tak suka, bagi uwa pinjam ajelah. hahahahahaha

  • My big-bag. Sebabkan saya suka sangat bawak bag besar. Kalini saya beli superb besar. Senang nak isi macam-macam. Especially telekung, sebab saya selalu pening2 bila pakai telekung wakaf di shoping complex ni.

Hmm..banyak lagi barang yang belum di beli lagi. Jom tgok senarai apa yang saya nak beli ni:

  1. Abah - maybe t-shirt kot. Dah memang tradisi dari dulu saya beli abah t-shirt aje
  2. Adik and Faiz and my anak sedara yang terpilih sahaja - selalunya saya belikan baju jugak untuk dema ni.
  3. T-shirt untuk saya, selalunya mesti ada sehelai
  4. Kuih raya, or kerepek2 untuk di bawa balik
  5. hmm, macam nak selipa jepun baru, sbb yang lama macam dah uzur sangat
  6. Jeans baru! sangat memerlukannya.
  7. Handbag yang cun dan sesuai dia gayakan kemana-mana
  8. Jam tangan baru, sbb jam dah putus.

Hahahahha~~ banyak nya nak beli ni! Bankrupt ni!

4 comments:

kak idah said...

oit..jam tangan mekah sudah dapat..cun lagi woo..

uwa said...

Haah la. Jam makkah sudha dapat. Kensel beli jam! hehehehehehe.. jimat jimat

Anonymous said...

alamak....nak meninggikan diri cik yam? ok2!! selamat meninggi di hari raya!! ^^ nice shoe

weyh....ko jln2 ari tu ade nampak kasut sama brand ngan mama kamunye bag x? mak aku minat brand ni & dia slalu ckp..mak teringin la kasut "CELINE DEON"
hihihihi... ampun mamaku... **

bag kamu...besar!! jgn le cr sama size ngan tuan... kuikuikui...
saje nak gaduh ngan ko b4 hari raya ni..

kalo ko gi beli kuih raya tu...jgn lupe sebekas conrflakes or choclate cookies for me!! wahahaahahahaha

uwa said...

Cik diana:
Hahahah~ tu lah konun nak meninggi. Sekali terpeleot, padan muka i.kui3

Lorr..kasut celine deon tu banyak ajela. Kat jusco pun banyak.hehehe.tapi fashion macam celine deon, i tak tahu le.

Tu la, bag tu mmg tak leh handle. Lagi beso lagi geram den tgok.hahahaha

kuih? hahahahha.ko buat sendiri ah,kasi i rase.