Tuesday, September 23, 2008

Kisah Cinta

A dan B berkawan sudah lama. B kapel dangan C. A menyokong B berkapel dengan C, sbb A dan C juga berkawan. B dan C menjadi kapel of da batch ketika waktu kemuncak, and A still kawan saja dengan B. Tiba-tiba B and C berpisah. A dan B still kawan macam biasa. B admit yang dia tak nak lagi kepada C disbbkan oleh hal tertentu. A dan B still kawan macam biasa. C marah kepada A sebab menyebab B dan C berpisah. A buat tak tahu saya. A dan B still kawan biasa lagi. C still marah pada A yang tak sedar diri dan mengacau aje. A hati kering buat dono.
Kini, A dan B pula tetiba berkapelan. Dan C tahu. C sangat marah, and A still buat donno. C berkapel pula dengan D yang kebetulan kawan baik B. D dan B pulak jadi tak ngam. Lupakan pasal D. Kita focus kepada A. Adakah A merampas B dari C? Or, B yang nak pada A?
Tak kesah la, sekarang. A dan B agak lama jugak berkawan. Tapi, si B selalu menceritakan tentang kisah dia dengan C. A buat dunno aje. Tapi bila, asik cerita aja, A mula musyikil. B sesungguh-sungguh mungkin kata yang dia tak nak lagi pada C. Apakah yang patut dia lakukan oleh A? Apakah perasaan yang patut A rasa? Apakah perasaan C kepada A eh? Apakah pula perasaan C kepada B? wah.. banyak tanda soal ni!

4 comments:

uswah said...

hohoho...cam tau aje kisah ini.. anyway, kalaulah kisah ini kisah yang dalam pikiran saya, dont wori, B mmg suke A & takde perasaan kat C lagi. C tak puas hati tu sbb dari dulu nak conquer B.. Tapi tak berjaya jugak.. B dulu tepakse terima je.. & B cam layankan aje si C itu dulu... Dont wori kepade A sbb B mmg suke A btul2.. hahaha

kak idah said...

erk..ni cam kisah mawi, diana rafar and ina..tp akhirnya ina berkawin n happily ever after...

and mawi lak berkapel ngan ekin..kekekke...so kemana perginya diana rafar?

hahhaha..btw..A pergi tanya le B...kalo tak suka, cari yang lain la.ahahhaha

uwa said...

Uswah,
huhuhu~~
hurmm..tak tahulah.
A suah poning2 ni.kui3

uwa said...

kak idah,

tu la pasal, ekin tak kuar lagi dalam cita ni.

Diana rafar dah nak ilang la ni kot.
hua hua hua hua

cari lain? ayak?!