Friday, September 26, 2008

Fun fun

Saya tak selalu pun berbuka puasa kat luar. Selalunya hanya tapau apa-apa dekat cafe kilang aje. Sbb kami dapat kupon rm4 everyday. Jadi kalau setakat, nasi+ayam+sayur+ air. Ngam ngam rm 4. Jadi agak save jugak la bajet,bulan puasa ni.
Tapi semalam, sebab my BEST FRIENDs ajak buka bersama kat luar, and i am damn sooo excited.Padahal, plan asalnya nak pergi amik kuih raya yang saya tempah dekat OPy. Opy tinggal ampang, saya orang kampung, jadi tak reti jalan p sana. So, import cik Kef untuk jadi penunjuk jalan.
Buka dekat DOMinoS, mid veli. Opy and Dahlia dah sampai dulu. Sbb kitaorng dari subang ni jauh sikit and jalan sangat la jem waktu-waktu macam tu. Sampai aje makanan dah siap order. Makanlah kami dengan gelak tawa hilai yang tak hengat. Seronok sangat! Lama dah tak gelak macam tu. Asik kerja aje. I need gelak gelak macam tu more more more.

Ceria tak kami? hahahhaha

After that, terus gerak p ampang sebab nak ambil my kueh milky milk and tart nenas dekat opy's house. Saya yang drive dari midveli kesana. Siyes! i just ikut aje kef cakap aje, saya sangat tak tak tahu berada kat mana. Hahahaha..Kalau ditinggalkan masa tu, kompem gua nagis beb! Tak reti balik! hahahahahah

Kemudian kami ke rumah Jamie pulak. Almaklumla, bukan selalu saya sampai ke area sana. Ni semantelah sampai ke sana, pergi ajelah jumpa Jamie yang dah almost 2 tahun tak jumpa. Rinduuu~~ Jamie sudah kurus and semakin tinggi! Kini sudah menjadi lawyer yang berjaya dekat firm ape ntah namenya. hahahahah. Kemudian, disebabkan kami ni sangat bising, and agak segan la nak bergelak gelak di rumah dia sbb mummynye sudah tdo. Kami pun pergila ke kedai mamak berhampiran. Lepak and gelak lagi! Teringat kenangan masa UKM dulu. Siyes dah tak larat gelak! hahahhhah. But, b4 that jamie belanja beli cup cake yang sangat comel! kebetulan ada abang Auu, datang bawa bakul jual. hahahhahah~~Sedap!

Lepas dah penat semua. Balik semula ke rumah opy sbb kereta saya kat sana. Tadi gerak satu kereta. Memang tak sedar waktu dah lewat. Lepas tu, saya kena pergi hantar kuih kat rumah kawan saya pulak dekat wangsa maju. Tak pasal kena marah kaw-kaw tak hengat sebb hanto lewat sangat and tak nyempat nak nyembang-nyembang. Saya sangat penat! Dapat msg "Sampai rumah, call". Hahahaha. Cuak! Then kena bla bla bla bla la kan. What eva! orang dah tolong hantar cukup baik la kan! Kalau tak, p ajelah sendiri amik kat umah opy tu! orang dah tolong order last minute pun kira baik! chess, bajet saya sorang je baik? ahahhaah what evalah kan.

Kemudian, kami pun pulang. Hantar kef balik rumah. Then saya pun balik la. Sangat penat! esok keje pukul 8! wargghhh

2 comments:

sofia zarith said...

hahaha..memang bergumbira sentiase okehh!!!

sayang korang mwah mwah!

uwa said...

Tu la pasal! best kan? tak sia sia i mengharungi jem bertemu kalian.hahahha