Saturday, September 27, 2008

Balik Kampung

Perjalanan jauh tak ku rasa
Kerna hati ku melonjak sama
Ingin berjumpa sanak saudara
Yang selalu bermain di mata
Nun menghijau gunung ladang dan rimba
Langit nan tinggi bertambah birunya
Deru angin turut sama berlagu
Semuanya bagaikan turut gembiraBalik kampung oh oh...
Hati girangHo ho...
Balik kampung
Hati girangTerbayang wajah-wajah yang ku sayang
Satu-satu tersemat di kalbuPasti terubat rindu di hati
Menyambut kepulangan ku nanti

Esok saya akan balik teluk intan for Hari Raya. Raya tahun ni kurang sikit mood Raya. Baju raya pun tak ada lagi ni. Yang tempah tu, belum tentu siapnya. Kalau siap, best la. heheheh. Tapi saya bawak balik aje baju kurung lama standy, kot-kot tak siap. hahahahaha.
Kuih raya tahun ni pun tak banyak beli. 2 jenis aje. Selalunye, uwa akan bawak balik dekat 5 jenis! Mak pun akan complain sbb banyak sangat. Tahun ni jugak, tak beli tshirt seragam untuk anak-anak sedara saya. Tengokla, kalau wansu ada bajet lebih, wansu beli eh. Korang. Doakan, wansu murah rejeki..heheheheheheh
Alamak! Duit for duit raya tak tukar lagi!! wargghhh...lupa pulak..aiyoo!
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
Maaf Zahir dan Batin
Kesempatan ni, saya nak mintak maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki kepada sesiapala yang ada terasa hati dan sebagainya. Ampon maaf dipinta.
Bersama kita bergembira di hari kemenangan, tanpa melupankan-NYA

Friday, September 26, 2008

Fun fun

Saya tak selalu pun berbuka puasa kat luar. Selalunya hanya tapau apa-apa dekat cafe kilang aje. Sbb kami dapat kupon rm4 everyday. Jadi kalau setakat, nasi+ayam+sayur+ air. Ngam ngam rm 4. Jadi agak save jugak la bajet,bulan puasa ni.
Tapi semalam, sebab my BEST FRIENDs ajak buka bersama kat luar, and i am damn sooo excited.Padahal, plan asalnya nak pergi amik kuih raya yang saya tempah dekat OPy. Opy tinggal ampang, saya orang kampung, jadi tak reti jalan p sana. So, import cik Kef untuk jadi penunjuk jalan.
Buka dekat DOMinoS, mid veli. Opy and Dahlia dah sampai dulu. Sbb kitaorng dari subang ni jauh sikit and jalan sangat la jem waktu-waktu macam tu. Sampai aje makanan dah siap order. Makanlah kami dengan gelak tawa hilai yang tak hengat. Seronok sangat! Lama dah tak gelak macam tu. Asik kerja aje. I need gelak gelak macam tu more more more.

Ceria tak kami? hahahhaha

After that, terus gerak p ampang sebab nak ambil my kueh milky milk and tart nenas dekat opy's house. Saya yang drive dari midveli kesana. Siyes! i just ikut aje kef cakap aje, saya sangat tak tak tahu berada kat mana. Hahahaha..Kalau ditinggalkan masa tu, kompem gua nagis beb! Tak reti balik! hahahahahah

Kemudian kami ke rumah Jamie pulak. Almaklumla, bukan selalu saya sampai ke area sana. Ni semantelah sampai ke sana, pergi ajelah jumpa Jamie yang dah almost 2 tahun tak jumpa. Rinduuu~~ Jamie sudah kurus and semakin tinggi! Kini sudah menjadi lawyer yang berjaya dekat firm ape ntah namenya. hahahahah. Kemudian, disebabkan kami ni sangat bising, and agak segan la nak bergelak gelak di rumah dia sbb mummynye sudah tdo. Kami pun pergila ke kedai mamak berhampiran. Lepak and gelak lagi! Teringat kenangan masa UKM dulu. Siyes dah tak larat gelak! hahahhhah. But, b4 that jamie belanja beli cup cake yang sangat comel! kebetulan ada abang Auu, datang bawa bakul jual. hahahhahah~~Sedap!

Lepas dah penat semua. Balik semula ke rumah opy sbb kereta saya kat sana. Tadi gerak satu kereta. Memang tak sedar waktu dah lewat. Lepas tu, saya kena pergi hantar kuih kat rumah kawan saya pulak dekat wangsa maju. Tak pasal kena marah kaw-kaw tak hengat sebb hanto lewat sangat and tak nyempat nak nyembang-nyembang. Saya sangat penat! Dapat msg "Sampai rumah, call". Hahahaha. Cuak! Then kena bla bla bla bla la kan. What eva! orang dah tolong hantar cukup baik la kan! Kalau tak, p ajelah sendiri amik kat umah opy tu! orang dah tolong order last minute pun kira baik! chess, bajet saya sorang je baik? ahahhaah what evalah kan.

Kemudian, kami pun pulang. Hantar kef balik rumah. Then saya pun balik la. Sangat penat! esok keje pukul 8! wargghhh

Wednesday, September 24, 2008

Shoping lagi

Saya telah membeli-belah lagi. Kalini satu barang untuk saya pun saya tak beli. Marilah check it out apa saya beli.

  • Baju Akmal. Youngest anak sedara my cute. Pooh ajelah, ni pun dah jenuh pilih. Jangan tak muat sudah. Tak pandai nak agak saiz dia.
  • Baju Adik. Ni lagi satu. Banyak baju cantik-cantik. Tapi disbbkan teman soping buat muka toya aje. Saya main amik ajelah. Tu pun dah berapa kali tuka pilihan. hahahaha. Adik, ko tinggi mana ek? Kalau baju ni pendek, kena pakai seluar panjang kat dalam tau. Jangan seksi-seksi, biar wansu dia aje yang seksi.ahahhahahah

  • Baju and seluar Faiz. Budak ni darjah 4. Tapi tinngi nye, tinggi sangat. Dah sampai tinggi saya ke eh? Apa-apapun, seluar dia ni ambil saiz beso, sukat pada saya pun labuh banyak.hahahahha

  • T-shirt Abah . Ni paling susah nak cari. Sebab abah dia suka baju saiz S and ada poket. Poekt tu wajib! Sbb dia suka selit pen dekat poket tu. Kalau tak ada, dia sure tak selalu pakai.heheheheheh.
Oklah, habis dah sopingan saya. Untuk saya? Hmmm..so far baru beli kasut raya aje. Oklah kan, dari tak ada apa-apa. Baju raya? tak tahu kak yang dapat siapkan ke idak. Tapi xpela, boleh aje recycle baju yang ada ni. hehehehehe.

Tuesday, September 23, 2008

Kisah Cinta

A dan B berkawan sudah lama. B kapel dangan C. A menyokong B berkapel dengan C, sbb A dan C juga berkawan. B dan C menjadi kapel of da batch ketika waktu kemuncak, and A still kawan saja dengan B. Tiba-tiba B and C berpisah. A dan B still kawan macam biasa. B admit yang dia tak nak lagi kepada C disbbkan oleh hal tertentu. A dan B still kawan macam biasa. C marah kepada A sebab menyebab B dan C berpisah. A buat tak tahu saya. A dan B still kawan biasa lagi. C still marah pada A yang tak sedar diri dan mengacau aje. A hati kering buat dono.
Kini, A dan B pula tetiba berkapelan. Dan C tahu. C sangat marah, and A still buat donno. C berkapel pula dengan D yang kebetulan kawan baik B. D dan B pulak jadi tak ngam. Lupakan pasal D. Kita focus kepada A. Adakah A merampas B dari C? Or, B yang nak pada A?
Tak kesah la, sekarang. A dan B agak lama jugak berkawan. Tapi, si B selalu menceritakan tentang kisah dia dengan C. A buat dunno aje. Tapi bila, asik cerita aja, A mula musyikil. B sesungguh-sungguh mungkin kata yang dia tak nak lagi pada C. Apakah yang patut dia lakukan oleh A? Apakah perasaan yang patut A rasa? Apakah perasaan C kepada A eh? Apakah pula perasaan C kepada B? wah.. banyak tanda soal ni!

Wednesday, September 17, 2008

Membeli belah

Tadi saya kerja half day. Lepas tu pergi midveli untuk membeli belah untuk raya ni. Satu apa pun saya tak beli lagi. And tak tahu apa nak beli. Mujur ada alasan nak belikan handbag untuk mak. Saya pergi dengan kak idah pada jam +-1 petang. Dan kini saya sangat penat! Mari lihat hasil belian saya for my first round bershoping raya..hahahhaha
  • Kad raya for Ayahbonda. Yeah, esok boleh pos!
  • Kasut raya saya! Kali ni beli agak tinggi sikit. Sebab orang asyik komplain saya semakin rendah aje. Hmm..harap-harap saya tak terjatuh la pakai kasut ni sbb tak biasala. Selalu pakai flat aje.

  • Handbag for my mum. As i promised her new handbag for hari raya. Sorilah mak kalau tak berkenan. Kalau tak suka, bagi uwa pinjam ajelah. hahahahahaha

  • My big-bag. Sebabkan saya suka sangat bawak bag besar. Kalini saya beli superb besar. Senang nak isi macam-macam. Especially telekung, sebab saya selalu pening2 bila pakai telekung wakaf di shoping complex ni.

Hmm..banyak lagi barang yang belum di beli lagi. Jom tgok senarai apa yang saya nak beli ni:

  1. Abah - maybe t-shirt kot. Dah memang tradisi dari dulu saya beli abah t-shirt aje
  2. Adik and Faiz and my anak sedara yang terpilih sahaja - selalunya saya belikan baju jugak untuk dema ni.
  3. T-shirt untuk saya, selalunya mesti ada sehelai
  4. Kuih raya, or kerepek2 untuk di bawa balik
  5. hmm, macam nak selipa jepun baru, sbb yang lama macam dah uzur sangat
  6. Jeans baru! sangat memerlukannya.
  7. Handbag yang cun dan sesuai dia gayakan kemana-mana
  8. Jam tangan baru, sbb jam dah putus.

Hahahahha~~ banyak nya nak beli ni! Bankrupt ni!

Tuesday, September 16, 2008

Kad raya

Saya telah siap men-design kad raya untuk tahun ni. Amacam? OK tak? he3. ke lastyear lagi cantik eh? Gambar ni taken by me dekat Masjid Putih,Terengganu early this year.

Sunday, September 14, 2008

Balik kampung

Sangat seronok rasanya balik kampung ni. Tambah-tambah pulak time bulan Ramadan ni. And ramai pulak adik beradik yang balik. Just could not describe my feeling. hehehehhe. Btw, syukur Alhamdullillah mak and abah sihat aje. Dorang baru je balik dari Umrah on last wed..
Meh cita sikit kalau kampung ni masa bulan puasa. Agenda utama adalah makan. Seterusnya juga adalah makan. Dari lepas buka puasa. Lepas terawih, sampai lah nak tido. Ada aje makanan yang terhidang. Orang-orangnya jugak tak putus-putus asyik makan aje..
Angah dengan hidangan berbuka puasaBudak-budak tak sabar nak buka puasa
Main badminton pulak budak-budak ni

Makan lagi


Thursday, September 11, 2008

Tertinggal

how can I forget to take it? I have remind myself to take it 15min b4 going back! And I oso belagak with nazrin si budak practical that I won’t leave the thing about 30 min b4 going back. Hahahahaha. Tula sapa suruh belagak-lagak. Padan muka.
This blacky-small-flat- box is soOo important to me, in fact it is so so so berharga to my entire life. Most of my sweet-sweet and sour sour memory was stored in that tiny liitle box. Cheh, tiny ke? Hehehehehehe. And most of the precious secret semua was compress dipress kat dalam tu.

YaALLAh, please don’t make anyone see my mrblacky-box which I left it under my office table and it still attach to da pc.huk3.. matilah gue kalau esok tak ada! Habis, punah!

Btw, my laptop just been formatted.(ada ke perkataan formatted?). Do u know Y? Coz, my gianty laptop ni cannot connect to the internet using CELCOM broadband vadofone modem. Infra team advice to format, so…there u go, formatted redi. And rite now I still cannot access the internet using that hi-tech device!
Ponat ajela, mengformat and all this thingy menyebabkan I left my precious mrblacky-box dekat office..grrrrr….

Oklah, nak tido. Doakan Mrblacky-box masih disituuuuuuuuuuuuu~~(aicheh macam lagu pulak)

Wednesday, September 10, 2008

Berbuka puasa

Dahlia called me on last Sat, lepas tu ajak to berbuka sama. Me, macam malas aje sbb kan saya demam and tak berapa nak sihat. But when she told me that OPy senget and Kef Cool join, saya terus setuju.Hahahahahaha..We had our buka puasa at Muara, Klang. I never been there b4, so a bit excitela kan. This place, soo far! we took about 40min from Shah Alam with kapasiti kelajuan kereta kefcool 90km/j. Seriously, sorry to Farah. Kita tak leh ingat la jalan p sini. Jadi tak dapat la nak bawak ko datang sini lain kali.Saya,opy,kef,dahlia, zurin, akmal ++ a few boys which i tak kenal but we r frm same faculty just dif major, makan-makan-makan sampai kenyang!

Dan pemandangan kat sana sangat cantik! Korang harus pergi!





Saturday, September 06, 2008

Selamat Berpuasa

Selamat berpuasa kepada semua muslimin dan muslimat seluruh dunia. Mungkin agak lambat saya mengucapkannya mamandangkan harini dah hari ke-6 kita berpuasa. So, amacam puasa? ok? tarak ok? harap-harap semuanya oklah. Sayani baru puasa ke-4 dah mula tak sedap badan. Masa dekat pejabat, mata dah mula rasa panas. Tekak dah mula gatal-gatal. Rasa macam nak minum air panas, tapi puasa. hahahahahahaha..Allah memang sedang menguji ni. Saya bersabar ajela. Lepas habis kerja, boleh bungkus lauk-pauk and apa2 saja dekat cafe dengan harga RM4, lebih, sendiri bayar le. Puasa ke5 memang rasa badan lemah sangat. Tapi nak pergi opis jugak sebab kerja melambak-lambak tak siap lagi ni. Dalam pukul 10 pagi, saya dah tak tertahan lagi. Memang dah tak boleh control, rasa pening sangat. Mata dah berair-air, batuk makin kuat. Selesema dah datang. Saya mintak izin boss nak balik awal sebb tak larat lagi. Then terus p clinic, dan saya dapat MC. Doktor suruh buka puasa aje sbb nak makan ubat, tapi saya rase macam sayang aje nak buka sbn dah pukul 10++. Rasenye kalau balik rumah rehat-rehat. Ok kot.Lepas tu, di tambah dengan housemate2 yang kesian tgok saya berbungkus dalam selimut pun suruh saya buka.Tapi saya degil, tak nak jugak..hehehhehe... Alhamdullillah, saya berjaya! Selamat sehari puasa saya. And harini, macam batuk-batuk jugak. Tapi takpe..ok aje.

Wednesday, September 03, 2008

Ecah's Wed

At last, dapat jugak pergi majlis perkahwinan cik Ecah kita ni. Tapi pergi bahagian suami dia dekat Gombak on 30 ogos 2008. Amatlah lawak ketika mencari dewan Ecah kawin ni.

Tuang datang ambil dekat rumah setelah dipaksa dan disogok dengan umpan semua perbelanjaan perjalanan ditanggung sepenuhnya oleh saya. Dari putra heights ni, masuk faderal. Tapi sesat pulak nak cari jalan tun abd razak. Almost sejam jugak kami dok pusing-pusing depan midveli. Tuang le ni!
Tak kisahla, tapi kami sampai dekat dewan taman sri gombak tu pukul 320 and jamuan habis pukul 4ptg. Nasib baik sempat. And kami tapau caremel sampai 4! hahahahhahahah
Oklah, SELAMAT PENGANTIN BARU, SEMOGA KEKAL KE AKHIR HAYAT kepada ECAH & MAMUT




Tuesday, September 02, 2008

Chelsi chelsi

This post a bit basi. Tapi wanted to update about this jugak. hahahahahaha..Went to watch chelsi vs Malaysia at Stadium Shah Alam. First time in my life tgok football match kat stadium. So, amat jakun..hahahha
Balik sangat penat. Sebab esoknya kerja pulak.huhuhuhu~ Tapi it was a superb best experience! korang tau, toilet kat stadium tu campo laki ppuan? tergezut i tau.hahahahahhaha