Wednesday, August 20, 2008

Kerja Non Stop!

Sekarang ni baru je 4 bulan saya kat sini, but dah mula rase macam nak quit pulak. Kerja terlalu banyak kat sini sampai saya kena pulang lewat-lewat malam. Tak ada cuti pun masa weekend. Minggu lepas saya kerja 7 hari tu! Penat tak usah cakap la. Setiap hari balik koman-koman pukul 8-9, padahal ofice hour sampai pukul 5ptg aje. Hmmm..kalau ikutkan memangla malas gila nak p. Tapi, nak buat macam mana kan. Dah tanggungjawab kot.
Oklah, saya juga merasakan kerugian yang amat sangat pada tahun ni. Oleh kerana kesibukan saya dengan kerja-kerja opis...saya telah termiSS malam nisfu Sya'aban tahun ni! Kesalnye rasa!! Selalu every year sure buat, melainkan memang tak leh. If tak pergi surau or masjid, buat sendiri kat rumah. Tapi tahun ni..hmmmm memang saya terlupa lansung! Selalu mak or abah ingat kan saya..tapi tahun ni, mak sibuk balik dari rumah kak uda kot. Jadi dia terlupa nak peringat kat anak-anak dia. huk4..sedeynye!!
Oleh sebab kesibukan kerja saya ini juga saya tidak sempat nak p ECAH kahwin! My housemate masa kat senawang dulu. Punyalah dah plan dari dolu-dolu. Alih-alih tak berjaya p jugak. Tak dapat nak tengok dengan realnye baju sanding ecah yang kale biru. Bakul bunga telur yang Ecah hangat-hangat ta*k ayam buat. Tapi ija ada jugak mms gambo dorang. Kira oklah jugak.
Dan di sebabkan ini juga saya tak dapat nak p Su konvo. Huwa~~~. Dah le kunvo ni sekali je kan for degree, lain la kalau dia nak amik degree kos lain pulak. Nak buat macam mana, keadaan amat critical. And saya pun macam xda function pun kalau p. Just sharing the moments aje la kan. Tu la, sapa suruh jual-jual mahal tak nak suh saya datang. Kan memang tak datang.hahahahah. Ni pun dapat mms jugak masa dia kuar dewan kot.
Fakta-kata berikut menyebabkan saya menjadi tidak happy kerja di sini! Lepastu, saya dapat interview dekat KUSTEM untuk FELO Pendidikan. Hmmm...nak pergi ke? Sila vote boleh tak? Tak leh buat keputusan la. Terengganu tu, macam jauh. Tapi dorang akan sponser master and nanti kerja kat KUSTEM la. aicheh, cakap macam dah dapat offer, padahal baru nak p interview ek? hahahha
Dan, hujung minggu ni ada exam PTD pulak. Harap-harap berjaya lepas la ke pringkat interview! dah penat dah p exams ni. Asik tak lepas je. Lepas tu harap, this week tak kerja on weekend! And boleh rehat-rehat and p jalan-jalan ke, p dating ke, p soping ke. hahahahhahaha

No comments: