Thursday, May 01, 2008

Di pau anak sedara

Harini hari mengepau mak sedara oleh anak sedara agaknaya. Angah anak Yeop beriya-iya mengajak Wansu dia pergi menonton cerita Ironman. Dia kata Wancik nak bawa. Isk3, macam malas aje nak keluar pada harini sebab cutinya sehari aje, dan sure-sure ramai orang kalau nak tengok wayang. Saya as penumpang di rumah Kak Uda, mengajak la Cheeah untuk pergi. Ni sebanarnya adalah ajak-ajak ayam semata-mata, sebab dia ni susah sikit nak handle.Macam-macam yang dia nak nanti. Tapi biasalah, budak-budak bila orang kata nak ikut tak? surely dorang nak punya kan. So, dia pun informlah mama dia. And ntah macam ne mama dia kasi pulak dia p tgok wayang ni. Baru sekolah rendah, dah p tengok wayang? HaiyooOo..tak pe la.

Cerita yang dorang ni beriya sangat nak tgok adalah Ironman. Caritanya menarik! and sesuai gak la untuk kanak-kanak. Tapi, untuk lelaki lagi best kot, tak sesuai la untuk Cheeah yang terlebih girlish yang kadang-kadang wansunya sendiri meluat melihatnya. Entahla, over pampered kot budak-budak ni.

My anak sedara yang sulung ni pulak, lain cerita dia. suka main Bowling! Siap ada bola bowling sendiri lak tu. Siap bawa nak p main bowling dulu sebelum tengok wayang, Lepas tu dah tak tentu hala tak tau nak letak bola bowling tu kat mana. Jenuh jugak la dia mengangkut bola 13kg tu kehulu dan kehilir. hahahahahaha..Lawak pulak Lope ni.

Wansu belanja dorang KFC, sbb Wanchik dan belanja duit tiket wayang. Budak-budak sekarang ni makan banyak kot eh. Saya order family bucket ada 9 ketol ayam. Kanak-kanak semua makan 2 ketol ayam sehingga tulang. Wansu dan Wancik nak habiskan seketul ayam pun terkulat-kulat. Hahahahahahah. Teringat zaman dulu-dulu, saya nak dapat makan KFC pun susah. Ingat lagi kalau siapa pergi mengaji bawa plastik KFC letak Muqadam dia, kire orang kaya le. Boleh eksen la. Tisu KFC yang ada gambo orang tua tu pun simpan, sayang nak guna. Tapi sekarang ni, kehidupan makan senang kot. Nak dapat ape, dapat saja.

btw,gambo tu wansu with Lope(yang sudah mule ada misai..hahahahaha), Angah(baru nak ada jerawat) and Ceeah(rambut takleh handle) :)

2 comments:

sofia zarith said...

tang "Ceeah rambut takleh handle" tu aku nak tambah sket..

wambut u dah boleh handle kah?

u gune teknik rebOnding ka?
wakakakakaka..


bila nak diPau oleh opy pula ye?:p

Uwa said...

Well rebandong beb! ala2 kale silap bandung gua highlight!...kui3

Entah, bile nak pau i ni? hahahhaha.lepas tu i pau u yang bergaya bergaji baru..hahahahahaha..

Wey, i da dapat bilik!