Friday, April 04, 2008

Tax... thanks...sad

Harini ada briefing pasal lembaga hasil dalam negeri.Senangje rupanya, just guna e-filing je. This is my first time, sebab last year tak buat atas sebab saya tak cukup kerja selama setahun. But, this year sebagai warganegara yang nak tengok negara dia membangun saya pun declare la my tax. Lepas isi semua, the system will calculate all the value la. I actually terlebih bayar tax sebanyak rm 349. Sebab every month PCB (pemotongan cukai berjadual)will deduct +-30 from my salary. Tapi start from march last year, saya tukar dari tolak ke pcb ke zakat as zakat pendapatan. Tapi zakat ni for jabatan zakat n9, saya orang perak terasa macam nak bantu rakyat negeri sendiri je. Tapi tak kesah la, untuk pembangunan Islam jugak kan. Mana-mana pun sama aje.

Thanks to emelia sbb ada buat post untuk saya..hahahahaha. siap ade sepanduk lagi. Padahal banner tu ntah berapa kali edit ntah, sbb saya ni tuli jawi+arab memang ejaan ikut sedap mulut je. Dorang redho aje kot. hahahahaha..sila click sini ke emelia punya page and usya my sepanduk. hahahahahaha

Tadi masa lunch break, saya p ke terminal one untuk cari tiket balikke Teluk Intan. Tapi dengan hampanya tak ada tiket pula. Yang ada pukul 12 malam je kat pudu. Dah le sorang-sorang nanti, tak jadi la nak balik malam ni. Kalau ada orang teman saya, saya ONSEMI aje.. Sape sudi teman saya? angkat keybod!! hahahahaha.
Dah le nak cari parking kat terminal tu kemain susah and seram dengan keadaan sekeliling. Takpe la, tak dapat beli tiket, p baya hutang kereta je la. Sampai ofice dah pukul 2pm, sama dengan orang balik solat jumaat pulak. Kantoi bongok dengan orang lain, keluar lebih masa. hahahahahahaha..masa kat locker pulak, nampak boss.Dah le memang kantoi je la kesimpulannye.

No comments: