Monday, April 07, 2008

My Weekend

Minggu ni totally dok kat umah aje . Menghabiskan masa menonton TV yang siarannya entah apa-apa. Layan kan ajelah.
Hari Sabtu :
Bangun lambat jugak sbb ada menda yang disetelkan awal pagi tersebut. Setelah settle , tido semula dan bangun agak lambat. Lepas bangun terus membasuh kain yang berbakul-bakul. Dengan cadarnya, telekungnya dan jeansnya.

Lepas selesai basuh kain, saya pun lapa. Sbb rumah kami tak ada mesin basuh, jadi semua kena basuh tangan la. Kemudian,saya telah pun memasak nasi goreng kampung version Kak Yam! hahahahaha. Sebenarnya, rindu dekat nasi goreng kat kampung yang mak selalu buat. Nasi goreng mak tak ada guna kicap, putih je. Saya tak pernah pun masak nasi goreng macam tu. Selalunya saya masak sure jadi warna merah ke itam sbb letak kicap dengan sos. Jadi di sebabkn tak dapat balik kampung, and rindu kat nasi goreng mak. Saya pun try lah masak sendiri...Taaaraaaaaaaa~~Rasanye tak adalah sesedap mak punya, tapi rupa tu dah ada iras2la hahahahaha. Sbb mak dia selalu masuk macam-macam dalam nasi ni. Tapi ape2pun dengan sebiji telur mata+keropok+tomato, saya makan dengan jayanya!

Hari Ahad:
Tribute to my Yellow Adidas watch
Jam ni adalah one of my favorite watch. Beli masa kat UKM lagi, sempena PTPTN terakhir. That means, aroud hujung tahun 2005 or beginning of 2006. Saya memang suka beli something sempena something. Sbb nanti kita akan ingat. And tak adalah kita tak tau duit tu pegi mana kan?hehehehehe Kiranya hampir 2-3 tahun jugak saya pakai jam ni. Jam ni beli dekat city chain KLCC. Tak adalah mahal mana pun, murah je. Pakai jam ni memang dengan lasaknya la.
Baru last month tali jam ni putus. Ingat bawa g kedai nak baiki, tapi orang kedai tu kata harga nak tukar tali jam tu RM60++! Mahal gila! lebih dari separuh harga jam ni. So, dengan selambenya saya pakai getah ajelah nak gantikan tali yang putus tu. Amcam cool tak gua pakai jam ni g opis? hahahahahaha.

Setelah almost sebulan pakai jam dengan getah. Pada harini, jarum saat jam tersebut pulak tercabut! wawawawawawawa sangat sedih! Kesian kat my Yellow watch!! Ada sesiapa nak donate jam tak? hahahaha. Jadi sekarang ni saya pakai jam Adidas yang bagak beso dan sangat berat. Cuba tgok post ni, beli masa baru-baru masuk on dulu. Berat ah jam ni! Tak apalah, saya akan cuba untuk menbedah my Yellow watch malam ni. hahahahahaha

No comments: