Thursday, March 06, 2008

Banyaknye nak tulis

Sebenarnya dah banyak kali dah post ni di simpan dalam draft, dan dah bertukar tajuk entah berapa kali tapi tak di publish pun. Sbbnye tak ada isi pun yang nak ditulis.Sebenarnya banyak sangat benda yang berlaku. Sangat banyak! Kalau nak di ceritakan pasal kerja, lagi lah banyak! Sangat kusut memikirkannye. Nak cerita kat sini takut geng-geng sekalian akan muntah or boring sbb asik-asik cerita yang sama aja.Tapi sangat STRESS dengan DELPHI AUDIT on this coming wednesday. Totally membuatkan nama saya menjadi glamor seperti "angkasawan negara" bak kata farah.
Boleh pulak tetiba sedang saya menghadap LapTop memerah otak membuat coding, QA datang dan ber kata "mariam, can u come to our meeting at Sephier Room. We need to ask u something about vision." Saya sangatlah blurr sbb QA tu datang nak dapatkan khidmat nasihat saya untuk solvekan masalah mereka? Biaq betik! Dengan perasaan yang musyikil saya pun just pergi ajalah ke Sephier Room, tak pasal-pasal kena fire dengan orang kat dalam tu dengan soalan-soalan yang mencabar minda. Isk, saya buat-buat tak paham la soalan tersebut sbb perlukan masa untuk fikirkan. Pengalaman saya sangat sedikit, kenapa perlu menjawab soalan yang sedemikian rupa!! Bengang je! But at last, saya dapat juga menjawab soalan-soalan mereka. "From my experience la, we will place ROI here and blob this area. We will search for the white area inside the ROI. If there is no white area, maybe with certain percentage. We judge it as reject". Hamik selambe saya bantai je jawab. Tapi macam dorang puas hati la jugak dengan explaination tu. Kesimpulan yang saya berikan adalah untuk jangka masa panjang. Untuk jangka masa pendek macam tak boleh lakukan apa-apa. hahahahaha. Selamba kasi khidmat nasihat kat department lain. Tapi yang best tuh bila dorang cakap kat team member "do u have any question to her? Do we still need her in our meeting?".Saya yang berdiri kat depan white board berdebar2 je kalau2 ada soalan lagi.. Dorang cakap "thanks for your advice and opinion. we will refer to u if have any issue"hahahaha! habik ko! Rase macam expert je. padahal tadi mmg soheh-soheh bantai semata-mata.
Kepada kawan-kawan + family yang selalu menyapot saya untuk terus kerja terima kasih bebanyak [farah, ina, faiz, suhaib,lin, tuan, emelia, kak izan +++ and my famili]

No comments: