Wednesday, January 30, 2008

Penat... tak sihat.. kerja banyak

Hari isnin yang lepas, saya attend 2 interview. one for sony sales and one is for IBM. Both pun macam tak ada harapan. I am totally disaster during that interview la. hahahhahaha. Memang dari malam sebelum nak pergi, dah rasa tak sedap hati. Mmg that day was HARI YANG MALANG FOR ME! Lets start with early in da morning..
Saya keluar rumah dengan Mr RED pada jam 830 pagi. Drive terus ke seremban, teringat ada surat terdenda yang perlu di ambil di post office. So, menuju ke post office, entah berapa kali tawaf baru dapat parking. Seremban Post Office mmg tak cukup parking la.Penuh gila orangnya! Surat terdenda adalah Ena's Wed card! hish3..ingatkan surat apelah yang penting sangat kan.Tak kisah la, keluar post office ikut pintu belakang. Jauh la saya perlu pusing untuk ke stesen komuter. Tetiba, hati decide to driving all the way to UKM.Maybe, kalau interview habis awal boleh jumpa Dr kat UKM asking about RA. Saya terus memandu, lantas tersilap simpang termasuk ke hiway JB! hish!!! Memang marah dengan diri sendiri, kenapa boleh silap ni!! hahahaha. Kemudian keluar di tol PD, dengan selambenye saya u-turn untuk ke sebelah punya entrance tol, sekali..tol tu p JB jugak!!hahahah.Selambe saya u- turn kembali, di jalan sehala n berenti di tepi trafic light pada arah bertentangan.(kalu xleh imagine,korang agak2 je ah).Lepas tu, terus kehadapan dan jumpa dengan entrance ke KL. Apade seremban ni, boleh pulak tempat masuk hiway ni di asing asingkan? Bikin saya confiused aje!! hahahahahah
Lepas tu, drive straight to UKM komuter. Cari parking punyalah susah! ni pun berapa kali tawaf ntah. End up saya tinggalkan Mr RED kat bahu2 jalan.
First interview at boulevard Midvelly. Macam ok je, just the salary that they offer sikit sangat!huhuhuhu~~habis interview, saya naik komuter ke KL sentral, then amik putra ke kelana jaya. From kelana jaya naik teksi ke Vads Building. Teksi ni tupi saya~~~uuuwwwaa~~ dia charge rm 15 ringgit! Sampai Vads +- 1pm, ada exam about 1.5 h then dia punya interview lama gila! i am the second, need to wait sampai 45 minit!!!warrgghh.. tak kesah la. And i think, saya tidak berbuat dengan baik masa interview itu. Maybe sbb hati dah panas tunggu lama kot.ahahahah. I left Vads +- pukul 430!!wargghh.. dah tak sempat kejo p ukm! huk3.
Naik teksi dari Vads to kelana jaya semula, rm 5.80 aje! Chesssss!!mmg kena tipUuuU tadi!! huhuhuhu~~naik putra ke KLSentral. Sangat lapar, p beli nugget 4 piece+ curly fries regular. Lari-lari turun tangga komuter tu, dan nampak ada komuter yang sudah sampai. tapi macam sudah nak tutup pintu. I press the button yang kat luar tu, tapi pintu komuter still tak nak buka! komuter just berlalu macam tu aja. Lepas tu, komuter was delay for about 30 minits. Punya lah ramai orang, saya selit2 jugak. Dapat masuk, nasib baik tak kena sepit kat pintu. The komuter was totally PACK!! sardin pun tak se PACK itu. Saya sangat susah nak bernafas+ mmg tak ada tempat nak berpaut. Adapun nyonya depan je. Air con pun tak ada sbb saya dekat bahagian belakang dekat2 pintu. Mmg macam nak pengsan! Saya berdiri dari KLSentral to UKM. Sampai ukm, amik keta p masjid ukm n bersolat. Rehat-rehat kejap. Then bertolak balik senawang. Penatnye!!Lepas sampai rumah, solat maghrib n macam terlalu penat. Terus tdo. Sampai pkul 4, solat isya. hahahhaa
Bangun pagi esoknye, saya sakit tekak. Pergi ke office dengan tekak yang sangat sakit!!
Harini kerja sangat banyak, saya sudah mula batok2 n mata dah start panas2.. aiyooo~~pening laaa

No comments: