Wednesday, January 30, 2008

Penat... tak sihat.. kerja banyak

Hari isnin yang lepas, saya attend 2 interview. one for sony sales and one is for IBM. Both pun macam tak ada harapan. I am totally disaster during that interview la. hahahhahaha. Memang dari malam sebelum nak pergi, dah rasa tak sedap hati. Mmg that day was HARI YANG MALANG FOR ME! Lets start with early in da morning..
Saya keluar rumah dengan Mr RED pada jam 830 pagi. Drive terus ke seremban, teringat ada surat terdenda yang perlu di ambil di post office. So, menuju ke post office, entah berapa kali tawaf baru dapat parking. Seremban Post Office mmg tak cukup parking la.Penuh gila orangnya! Surat terdenda adalah Ena's Wed card! hish3..ingatkan surat apelah yang penting sangat kan.Tak kisah la, keluar post office ikut pintu belakang. Jauh la saya perlu pusing untuk ke stesen komuter. Tetiba, hati decide to driving all the way to UKM.Maybe, kalau interview habis awal boleh jumpa Dr kat UKM asking about RA. Saya terus memandu, lantas tersilap simpang termasuk ke hiway JB! hish!!! Memang marah dengan diri sendiri, kenapa boleh silap ni!! hahahaha. Kemudian keluar di tol PD, dengan selambenye saya u-turn untuk ke sebelah punya entrance tol, sekali..tol tu p JB jugak!!hahahah.Selambe saya u- turn kembali, di jalan sehala n berenti di tepi trafic light pada arah bertentangan.(kalu xleh imagine,korang agak2 je ah).Lepas tu, terus kehadapan dan jumpa dengan entrance ke KL. Apade seremban ni, boleh pulak tempat masuk hiway ni di asing asingkan? Bikin saya confiused aje!! hahahahahah
Lepas tu, drive straight to UKM komuter. Cari parking punyalah susah! ni pun berapa kali tawaf ntah. End up saya tinggalkan Mr RED kat bahu2 jalan.
First interview at boulevard Midvelly. Macam ok je, just the salary that they offer sikit sangat!huhuhuhu~~habis interview, saya naik komuter ke KL sentral, then amik putra ke kelana jaya. From kelana jaya naik teksi ke Vads Building. Teksi ni tupi saya~~~uuuwwwaa~~ dia charge rm 15 ringgit! Sampai Vads +- 1pm, ada exam about 1.5 h then dia punya interview lama gila! i am the second, need to wait sampai 45 minit!!!warrgghh.. tak kesah la. And i think, saya tidak berbuat dengan baik masa interview itu. Maybe sbb hati dah panas tunggu lama kot.ahahahah. I left Vads +- pukul 430!!wargghh.. dah tak sempat kejo p ukm! huk3.
Naik teksi dari Vads to kelana jaya semula, rm 5.80 aje! Chesssss!!mmg kena tipUuuU tadi!! huhuhuhu~~naik putra ke KLSentral. Sangat lapar, p beli nugget 4 piece+ curly fries regular. Lari-lari turun tangga komuter tu, dan nampak ada komuter yang sudah sampai. tapi macam sudah nak tutup pintu. I press the button yang kat luar tu, tapi pintu komuter still tak nak buka! komuter just berlalu macam tu aja. Lepas tu, komuter was delay for about 30 minits. Punya lah ramai orang, saya selit2 jugak. Dapat masuk, nasib baik tak kena sepit kat pintu. The komuter was totally PACK!! sardin pun tak se PACK itu. Saya sangat susah nak bernafas+ mmg tak ada tempat nak berpaut. Adapun nyonya depan je. Air con pun tak ada sbb saya dekat bahagian belakang dekat2 pintu. Mmg macam nak pengsan! Saya berdiri dari KLSentral to UKM. Sampai ukm, amik keta p masjid ukm n bersolat. Rehat-rehat kejap. Then bertolak balik senawang. Penatnye!!Lepas sampai rumah, solat maghrib n macam terlalu penat. Terus tdo. Sampai pkul 4, solat isya. hahahhaa
Bangun pagi esoknye, saya sakit tekak. Pergi ke office dengan tekak yang sangat sakit!!
Harini kerja sangat banyak, saya sudah mula batok2 n mata dah start panas2.. aiyooo~~pening laaa

Friday, January 25, 2008

Ntah

Saya macam tak ada idea lansung mahu tulis di blog ni harini. Tapi tangan yang tembam ni gatal jugak click create post. Nak tak nak, korang pun baca ajelah apa yang saya ingin tuliskan. Walaupun saya tahu bilangan pelawat di blog saya ni tak la ramai mana. Paling hebat, boleh dikira dengan bilangan jari ditangan aja. Esok sabtu, jadi tak perlu pergi kerja. Boleh duduk rumah; racun rumput, mop bawah, basuh toilet atas bawah, sapu bilik, basuh baju, masak lauk yang macam sedap-sedap sikit compare tu hari-hari biasa. Cewah! Macam sempat je nak buat semua tu, kalau lepas solat subuh pun tdo dan bangun ntah pukul berapa. Menu apa ek? macam teringin mahu makan sup ikan pula, tapi tak tahu ikan apa yang orang masak sup ek? Tak pun nak makan tumis udang la. Sambal belacan menu wajib. Sayur macam nak makan kubis masak lemak. huisyyhh~~ sungguh la menyelerakan. Sape nak join makan? Sila2, saya masak lebih sikit nanti. Saya tinggal sorang esok dirumah, sebab Aishah akan ke Kuala Lumpur nak cari barang-barang kawen. Eeemmm, masak best-best pun sendiri yang makan je. Eh, best keh?

Oklah, cukup dah merapu-rapu ni. Zohor dulu! Perutku lapar tetiba.. teringin abam balik nipis tu la. Ayayayai

Thursday, January 24, 2008

Mimpi

Malam tadi saya bermimpi berjumpa ular. Kata orang tua-tua ada orang yang nak datang meminang. Ye ke? Mimpi bermula di dapur rumah kat kampung, hujan lebat yang amat sangat. Uwa, kak itah and kak yang sedang duduk bersembang di meja dapur. Uwa buka tingkap kat belakang microwave, dan terlihat ada seekor ular yang besar dan sangat cantik berjalan di jalan tar lorong. Warnanya sungguh unik. Gandingan merah kuning oren, dan berwarna floresent. Uwa terus memanggil kak itah dan kak yang untuk melihat ular tersebut. Ular tersebut seakan-akan mendengar suara uwa kecoh dari tingkap tersebut. Dengan pandangan yang tajam, ular terus meluru ke hala rumah. Uwa terkocoh menutup tingkap tersebut. Ular manjalar terus memanjat dinding rumah dan masuk melalui ruang2 udara. MasyaALLAH, memang sungguh cantik ular tersebut, badannya berbatik. Sedang kak itah dan kak yang tidak mempedulikan ular tersebut serta saya yang menjerit-jerit tak tentu hala. Saya melarikan diri ke bahagian dapur gas..ular masih mengejar.. tiba-tiba..tingtiNgtIngting! Bunyi alarm subuh. 6.05pg. Saya terjaga dan, solat subuh.

Sekian sahaja kisah mimpi saya. Apakah alamatnye? Kena tepon mak, kot2 ada orang datang minang..YYYeeePpPiiee!!!hahahahaha..Orang kata, jika ular datang membelit mmg soheh ada org datang pinang..Tapi kenapa ending saya punya mimpi macam tak ada ending?? ahahahha KECIWA! ahahahhaha

Tuesday, January 22, 2008

Kamarul pulak

Kamarul punya last day la pulak. EmmMm..nothing much that i can say about this guy. He is kinda weirdoOo punya orang. Tetiba main cak-cak dekat depan cubicle, suddenly cakap Japanese la. Saya hait2 kan aje selalunye. Hahahahaha.. that is kamarul. Sekejap je dia kat sini, baru tak sampai 6 bulan dah resign. Dia dapat dekat SatYam. Baguslah, rezeki dia kan. Btw, dia ada fowardkan dia punya cover letter and email hr ke saya. And im just send my application b4 saya tulis blog ni. Doakan kejayaan saya.Thanks to kamarul jugak sbb supply saya with lots lots of e-Book. Macamlah saya baca. hahahah.Ape2 pun thanks ya.

Monday, January 21, 2008

Redho


Ya Allah,

sekiranya rezeki kami berada di langit,

maka turunkanlah ia;

jika ia ada di bumi, keluarkanlah ia,

dan jika ia ada di dalam lautan, munculkanlah.

Sekiranya rezeki kami ada di tempat yang jauh,

dekatkanlah ia;

jika ia sedikit, banyakkanlah ia;

dan jika caranya sukar untuk sampai kepada kami,

mudahkanlah ia,

serta pindahkanlah rezeki tersebut kepada kami

dengan kemuliaan, kepemurahan dan kebaikanMu,

dengan rahmatMu,

wahai Yang Maha Pengasihi

diantara yang pengasih.

Amin

Mim Alif Lam Sin

I just simply malas! Kerja ada banyak. Bertimbun2! Dengan new requestnye.. Pening! sangat Pening!

Friday, January 18, 2008

Praying

Today is Vickey's last day. We were in the same team before. He was damn sOo happy today! Smiling all the time!! Lucky him! He had chance to leave ONhell! He is going to Ericsson, and the pay was good! Hoping that i will get something like him..Pleaseeeeeeeee..BUt, i'm still stuck in here!! Can u imagine the feeling being stuck! Sangkut! Cannot move, although we really want to move!! It is really torturing me!!
Am i lucky? I have 2 interview for next week. One is for IBM(thanks Farah) another one is for SONY. Both position is in Costumer Service. HmmM..now im confused!! I dunno what kind of job that i want. Do i really want to do costumer service job? Am i down-grading myself? From engineer become officer?? Dah la saya ni suka marah2 orang customer service.Ni nak jadi pulak. haiyooh! Oh Western Digital, im bagging u. Please la call me for the second interview!!

Thursday, January 17, 2008

2 days of training

Right now i am having my six sigma yellow belt training for Improve and Control phase. Today is the second day. Sepatah haram pun saya tak paham. See..still have time to update this blog while in class..hahahah~~selambe! And the best thing is, I'm not even bother the second instructor sitting at the back of the class. I enjoy chit-chatting and Gossiping with FARAH yang looks like KECUAKAN on her new jobs trough YM.HAhahahaha..Lek2 Farah, cool je!
Linda and Mas which sited just beside me belakon kunun- kunun concentrate with the class..hahaha~~Linda pulak, suddenly kesedu..Lawaks bangat! Oklah, izinkan saya focus semula pada class aicheh!

Tuesday, January 15, 2008

No more ija in On


Harini Selasa, usually akan p ke pasar malam with hija. Tapi ija dah tak ada. Sape nak p dengan saya? Last week is ija last day, xsempat pun nak salam minah ni sbb dia balik UTM time saya sedang tdo. huhuhu~~hajat di hati nak hantar minah ni ke Terminal 1 tak kesampaian.huk3
About one year jugak minah ni kat senawang ni. Saya yang mengheret minah ni ke ONHELL as industrial trainee at the begining. Then, diserap sebagai FA engineer..
Minah ni kawan since sek men lagi start masa form 1. Form 3 dia blah p MRSM BP, sbb PMR dia hebat. Matrik sama balik. Then dia masuk UTM, i UKM. Lepas tuh kerja jumpa balik. Lepas tuh ni, dah xjumpa balik.Bila nak jumpa balik ni? ahahahah Oklah, banyak memories dengan minah ija senget ni. Dari kenangan gua terlanggar bus sekolah sbb usya org main bola kat padang, terlupa bayar masa makan kat ipoh, g soping naik motor kat teluk intan(saya bawa ija), sampai lah teman p dating la..hahahaha..teman p main bola jaring la.. teman p soping la.. teman g gianty la.. teman Gossip la.. banyak la.. SoOo, kesimpulannya.. ija cepat cari peluang untuk kita ketemu semula.. ahahahahahha

Sekarang kawan makin kurang dekat On HEll ni.. tak sabar untuk dapat offer dari mana2 company.hu3..


Monday, January 14, 2008

I've been tagged?

Wahahhaha..sungguhla lawaks tak terkata. Ape2 pun setelah ditag n di pesan untuk jawab dengan jayanya.Saya buat ah.
LIST OUT THE TOP 5 PRESENTS YOU WISH FOR:
(a) Job Offer (pleaseeee! sangat desperado for it)
(b) Seluar color purple muda(macam farah sikit2 hahahhaha) haritu tgok kat Sogo tapi tak beli :(
(c) Vacation / Ena kawen kat Terengganu
(d) Rak letak baju ( bilik saya sangat messy sbb populasi baju yang membiak dgn byknye!)
(e) Apa-apa lah

LIST OUT THE REASONS FOR YOUR CHOICE:
(a) Nak rasa environment lain. Really need it!! huk3
(b) Saya nyesal tak beli haritu
(c) Sbb nak p jalan2 kot
(d) Keadaan bilik yang tak tentu hala
(e) Sbb kompem tak akan dapat hadiah, ape2pun gue terima :)

THE PERSON WHO TAG-ED YOU IS:
Jelitawan miss USWaH adik kepada mamat miang ahaks

5 IMPRESSION OF HIM/HER:
susahnye nak jwb ni
(a) Jelitawan
(b) Menawan
(c) Hartawan
(d) Budayawan
(e) Sasterawan
bantai semata2 jawapan di atas

MOST MEMORABLE THINGS HE/SHE HAS DONE FOR YOU:
lagi la susah nak jawab, she tagged me lorr

MOST LOVED INVENTION:
Ntah

WHAT DO YOU DESPISE THE MOST:
Benda-benda yang tak bes

PEOPLE YOU WANNA TAG:
(a) farah -> sure terpinga-pinga kan?
(b) KI -> lagila ntah pape je
(c) Kak Itah -> kompem kena gelak
(d) Kak Idah -> bertahun da dia xpost
(e)

Susahnye nak buat tag ni...ahahahah

Friday, January 11, 2008

Balik Kampung

OOooooOO..balik kampung..OOooooOoo..balik kampung..Hati girang... this song suit me at this moment!!
Hati sayu gembira bersama keluarga :)
Yeay!

Wednesday, January 09, 2008

Big issue?

I have some issue with myself and mr su. Emm.. don’t think that I want to share it with u all. But, what I can say. It was a sad sad sad storylah.huhuhuhu~~ Don’t worry about me (perasan macam ada yg risau aje) hahahaha.. Kesimpulannya, if u keep on hiding ur anger towards somebody, akhirnya kan memakan diri…hahahhahahah~~~just think about it ok? Huhuhuh

Officially wrote this on 11:56pm 080108 in outlook.

p/s ;pagi2 dah post cerita ek, btw kat umah xde tenet...g opis baru leh publish..hua3

Tuesday, January 08, 2008

sakit badan

My urat perut sakit2 sbab i went joging n do some sit up last Sunday wit ija. huk3..until today still rase ketegangan otot yang berlaku. Hope my tummy akan jadi six pax! hahahahha..Berusaha mariam azwa! Gambate!!Gambate!! Btw, my blood test result shows everything ok! I'm healthy!yaeaaay!! Syukur Alhaldulillah!

Sweet like sweets?

Saya makan banyak sangat gula-gula kebelakangan ini. Adakah bermakna saya akan menjadi manis seperti gula-gula? hahahaha. Sehari dalam 8-10 biji gula-gula saya makan. Ditambah dengan sokongan padu dari kawan-kawan se "kotak empat segi"membeli gula-gula dan meletakkan di tempat saya. Doakan saya tak terkena dibetis ek.. huuhuhuhu

Monday, January 07, 2008

Aman..Yaeh! tapi~~

My laptop shows 4:41pm.I feel so "Aman n Tenteram" in my cubicle rite here in ONHELL. I wonder why rasa begitu peaceful sekali. I did not see my annoying sifoo yet!! hahahah gembira!

Suddenly while i'm not yet published this post :
My laptop shows 4:53pm. My feeling soo "Aman n Tenteram" TOTALLY changed! Warrggh!!! How come this guy call me masa-masa macam ni! Terus tak ada mood!! warggh!!

Saturday, January 05, 2008

Interview punya cerita

I went for walk in interview at Texas Instrument Malaysia which is kat middle KL kot. Not that sure..huhuhu. Malm tu pening-pening nak pakai apa. Pakai shirt n slack. Farah, gua dah ade slack kain lembik-lembik tu! malam tu penat kasi kelim kaki sbb labuh. Tak sempat bawa kedai potong. hahahaha! Rugi ko tak tgok kita pakai farah.. mantaps.hua3.. geli haku. Dah le nak iron pung susah!.ahahahahaha..
Berbalik kepada main objective, interview tuh agak teroks! It was my mistake sbb tak check dulu b4 go for the interview. And also tuangMan mistake! Selambe ajak orang p interbiu tapi position that requirement dia IT xde pun dalam list! Haiyooo!!! hahahaha.. I just fill the Equipment Engineer form la, coz no other choice kan. Macam nak ketok je si tuang BOtak ni! hahahaha.. Interview session goes well, just the interviewer confused about my application lorr.But, overall it is ok la. Plus the interviewer from batak rabit! hahahaha. Ada bonus mark keh? hahahahah. I did not expect to get the job sbb the vacancy only for 2 equipment engineer je. Kesimpulan, janganlah harap sangat.hahahha

Friday, January 04, 2008

Hasrat hati


Hati ingin bercerita,
Mulut tak mahu berkata-kata,
Fikiran entah kemana,
Tak pasti apa yang perlu diberita

Hati masih ingin bercerita,
Risau ada hati yang tercedera,
Haruskah diluah dengan kata-kata,
Adakah kata-kata mampu meluahkan segalanya?

Hati masih lagi ingin bercerita,
Masih terfikir susun katanya,
Harap difahami keluhnya,
Harap tersampai maksudnya

Hati sentiasa ingin bercerita


p/s: tetiba macam tak tahu nak tulis apa for this post. Tetiba macam tertulislah puisi?cerpen? pantun? entah, sendiri pun tak pasti.Tak kisahlah, Just let me keep dalam hati saja.

Thursday, January 03, 2008

Truely Malaysia kah?

I'm sOOO bengkek with my sifoo!! Perlukah cakap cina all the time with orang cina while i was there? Please la respect sikit saya ni! I need to know juga benda-denda tu! Ingat hebat sangat keh? Haloooo! Dah le cakap sembor-sembor sampai kena spek mata gua yang bergaya ni! habis sreen laptop bintik-bintik!! sape yang nak lap kan? geli je kan!!

Wednesday, January 02, 2008

Happy New Year



Selamat tahun baru to semua orang.. Tahun baru tahun ni tak sambut kat mana2 pun, dok umah sambil tgok dvd sampai tertido di depan tv. Kaki kena gigit semut sebab carpet depan TV dah lama tak sapu. Hahahaha..Tapi lepas terjaga dari tidur sbb my hp berbunyi, keep on talking kat phone sampai tetido semula.ahahahaha. Oklah, nak tulis my AZAM tahun baru kat sini :
1. Berusaha bersungguh-sungguh untuk dapatkan kerja baru (hik3, dah jadi macam azam hari2.bukan tahunan ni)
2. Kurangkan ber-Shopping ni. Maybe ke kuatkan semangat for this azam
3. Banyakkan membaca especially english punya books. So, i can improve my English. Tambah vocabulary. dan takda le si faiz gelak-kan saya if saya cakap bahasa melayu dengan sekemanye untuk perkara2 yang selalu orang cakap berhasa inggeris.hahahaha..
4. Banyakkan Amal-Ibadat... huhuhu~~ ni mmg penting ni! ape nak jadi with me!! INSAFLAH wahai manusia! :)
5. Simpan duit banyak-banyak. Eh, kalau my azam ke-2 tuh berjaya. secara automaticnya ni pun pasti berjaya..ahahaha
6. Mau kawen! eh, bertunang pun kire oklah kan.. takdelah mak susah ati. aahahahhah.. cepat2 sape mau isi borang segera..hahahah

Oklah, tu jer yang terpikir buat masa ni. Maybe akan di update akan datang..