Wednesday, December 31, 2008

Cuti, cuti

Kilang saya tutup seminggu lagi from 29Dec08-04Jan09. Jadi saya and geng budak kampung pun bercadang nak ke Singapura memandangkan tak pernah ke sana and sorang of my geng ada kat JB, sedang buat master di UTM.

Esok, saya and asma akan ke JB naik bus transnasional jam 4ptg dari pudu. Jadi cik ija, sila tunggu kedatangan kami ye. Ko doa-doa le supaya kitaorang berjaya turun kat seri putri tu and tak terlepas ke Larkin. hahahahaha. Poyo-poyos je kawan mike dua orang ni nak bercuti ke singapore. hik4.Mari kita bersesat-sesatan di singapore nanti. Tapikan, si asma siap ada singapore tourist punya buku tu. Berkobar beno minah tu. hehehehehehehe.

Oklah, saya akan berada di Jb sampai 4Jan. Jadi siapa-siapa yang nak mengedate gue sila book ye (padahal, xde sape kat sana melainkan ija~~saje kasi macam glamor). And sesiapa ada cadangan tempat-tempat yang best kat area JB ni sila la roger sama saya ye, sbb kami tak plan mmg sukasuki je aktivitinye..cheh

~~~cuti-cuti malaysia~~~

Tuesday, December 30, 2008

Penatnye

Phew!!Penat betul tadi, sebabnya balik dari Teluk Intan naik bus ke Klang. Boleh pulak la kat Klang ni ada terminal bus baru. And bukan dekat town Klang, tapi dekat Meru. Jadinya saya kena tukar dua bus sebelum sampai ke unisel. Penat tak usah cakap la, sbbnye Klang ni korang paham-paham ajelah. Dah le naik bus kecik(kata farah), di penuhi dengan warga asing yang sangat-sangat macam ni negara depakan. Macam-macam gaya mereka ni, namakan aje. Dewa, Peterpan dll semua ada. hahahahahaha. Seram je. dah le keadaannya sangat la sibuk dan menakutkan. Lepas ni, tak nak turun Klang lagi, baik turun kat Pudu ajela. Dah lepas tu kena naik bus g unisel pulak. Then menapak pulak masuk dalam pagar unisel. Lepas tu lapo KFC. Then trus p beli...hehhehhe

Wednesday, December 24, 2008

Cost-Reduction

I am damn-damn-damn hungry now! Lambatnyela air ni nak masak…Tak apela, while waiting for it, let me blog here.hehehehehe. Can’t wait to makan Maggie-Mee-Sedap-Goreng ni. This week dah berapa kali makan Maggie ni?! Well as, you all know I am in cost-saving-mode. Hehehehehe. So, makan best-best only on weekend je. And weekdays lunch sponsored by company, dinner je sdn bhd. Sometimes, just malas to go out and prefer to eat at home. But, kat rumah ni tak ada pape melainkan Maggie yang beraneka rasa-dan-perisa. Belasah ajelah. And one more thing, konun-kunun nak kurusla tats why la tak beli makanan before balik. Sekali, baru pukul 8, dah lapo?!hik-hik-hik.-kantoi!-

Oklah, time cost reduction ni bestnya kalau dapat barang free kan? Yeppie.. dapat company's diary and my boss baik hati kasi organizer yang superduper cool khas untuk IT team aje. Siap ada zip-zip lagi. hehehehe. There u go, save bajet beli diary. And the coolest thing about the diary is~~my name was stated there as a contact person for IT! Wah, feel macam VIP person pulak. ahahahahaha.
Still remember dulu, bila dapat TNB diary from Abg Uda, suka baca no phone dekat directory awal -awal tu. And berangan my name pun ada sama. And impian Tercapai. Yeepie!

I also get free tooth brush, tooth paste and mouth wash. Ni lepas tu buat scaling gigi dekat clinic Sharm under company punya budget kan. My company sponser RM100 for dental. So, semuanye adalah free. Save budget beli colgate bulan depan

As a youngest child in the family, I used to get second-hand stuff from my older sister. For me, as long as boleh guna and orang nak bagi. I ambil aje la. So, kak idah dengan baik hatinye, telah memberi saya spek baru, dia tak pakai pun lagi. Dia cakap tak best, and she already have new one. So, i just need to change the lens to mine. Save bajet! Memang nak tukar spek pun. And she "gave" me her lovely-antique swatch watch. hahahahah~ Maybe dia beli bosan tengok jam ni kot.Dari dia buang, baik la dia kasi adik dia yang comel ni. Yepiee! my watch semuanye dah habis bateri pun. Good-timing!

Dalam meng-cost-savingkan diri, saya terbeli juga sebuah handbag. hahahah~ ter-beli ok! Mula-mula rasa macam nak jual balik aje, because after I bought this bag, I found another one which is superb cun! And I oso terbeli that one. Hahahahahah.
Alhamdulillah, sesungguhnya aku bersyukur pada mu Ya-Allah.

Maksudnya: “Ya Allah, ampunkanlah dosaku, dan kurniakan padaku keluasan pada tempat tinggalku, dan berkatilah pada rezeki yang Kau kurniakan padaku.”*

Saturday, December 20, 2008

Post for yatee

Hurm haritu cik yatee datang melawat saya kat sini. Tapi kejap sangat la dia lepak sini. Tak sempat nak meyembang dengan jayanye. Yatee ni kawan masa matrik dulu, minah mulut-kecik-cakap-banyak, kurus ehh..sangat kurus. jeles je tgok dia pakai seluar semua longgar,bukan macam saya ni.. seluar pun saiz 30 tak muat. hik-hik-hik-hik.
Yati ni memang banyak cakap, banyak la cerita yang dia ceriti kat saya. Dari kisah mamat poyos yang happen to be abg faci masa minggu 3M saya dulu. hahahahahah. Sharing gambar saya bertunang dulu, sebab dia tak dapat datang. Gelak-gelak semuala.
Ala..rindu ko la yatee. Dah le kena postin kat sarawak. Takpe, nanti i fly g sana eh. hehehehehe

Thursday, December 18, 2008

Wah lomantiknye..

Tuan dan Puan sudah lama kenal. Mereka satu sekolah.Lepastu, masing-masing bawa haluan masing-masing. Entah macamana jumpa balik. Then rapat kembali. Suka-sama-suka, tapi tak nak ngaku. Mereka semakin rapat.
Pada satu petang, tuan on da way ke kampungnya dan bertemu puan di Kuantan. Mereka seperti biasa saja, setelah selesai makan semua pizza. Tuan memberanikan dirinya mengeluarkan cincin dari poketnya dan berkata "sudikah awak menerima saya?" Puan kemerahan menahan malu.dan menerima cincin itu....-end-
Wah! Masa dengar cerita ni, macam tengah tgok cerita kat tv je...bestnye kalau macam tu kan. Dapat bunga kat opis ke. Dapat kad jiwang-jiwang ke.hihihihi...Oh!Romantiknya rasa.hahahahah~I wish i can turn back time :(...
Apa-apa pun, tahniah kepada kawan saya Tuang dan Nisa. Semoga segalanya berjalan lancar. Tak sangka ko ni lomantik orangnye Tuang oi. hehehehhe

Wednesday, December 17, 2008

Kurus kurus kurus...kempis..kempis..kempis..

Oh! saya mahu kurus-kurus-kurus!
Oh! saya mahu perut saya kempis-kempis-kempis!
Macam mana ni? Perlukan saya nak cuba ubat-ubat untuk kuruskan badan seperti Teh Orang Kampung, Dr Slim, Tummy Trim? Ke macam-macam product lain nak kuruskan badan ni..Badan saya telah naik dengan jayanye, perut telah memboroi dan membonchet dengan maju sekali..tapi berat badan maintain aje pulak.
Oh tolong tolong tolong... sape boleh tolong kasi saya slimm??? hahahha. Kalau boleh nak le kurus macam cheryl samad ke..wah! impian tak agak2 eh
hahahhahah~~

Sunday, December 14, 2008

Bestnye cuti!

I post this entry with my eyes separa lelap. I was forced by Farah to chat with her tonight. Hurmm, and right now she went to toilet, so maybe will take long. So, I start-la mengarang.
I had a long-nice-holiday this week at my kampungku-yang-permai. How fast time flies, 8 days rase macam 8 minit aje kat kampung. Oklah, maybe ramai yang cakap not much activities that we can do kat kampung kan. Huurrmmm.. for me, it is good to be back to my kampung.

Budak-budak sekarangni, ramai yang ingat kampung tu boringla, tak best la. And mereka memperlekehkan orang-orang kampung macam saya ni. Kami tahu, di kampung ada banyak nyamuk bila malam, panas masa siang:air-cond tak ada, rumah papan bergegar-gegar bila meloncat-loncat kat atas, internet tak ada, shopping complex pun tak ada, dan macam-macam lagi la. Tapi, semua itu bukan la perkara besar mana kan? Sape stuju angkat keyboard!

Especially to my anak sedara yang baru darjah-5, Syakeerah and Amirul, " kena ingat asal usul kita". Ayah and Mak awak tu asal dari mana? Di rumah ni la dorang membesar tau!including me! Jadi tak payah le nak belagak korang tu orang Bandar Shah Alam ke KL ke JB ke Ipoh ke mana-mana le. Asal kita still kampung. Susah betul nak tukar perception mind dorang ni. And Kak Yang yang geram juga have some debat-mulut with this two little kids!! Memang mereke kasi saya panas!! Harapnya anak-anak saya nanti tak malu la nak ngaku yang maknya dari kampung-ulu-ceruk.


Ops, macam dah terpesong je motif entry ni. Potong stim betul!! hehehe Sambung balik, jom tengok gambar aktiviti saya di Kampung.

Konun nak pergi pekan senyap-senyap. Sekali ni mamat 2 orang nampak, tak puas hati tak dapat ikut. Dorang kejar sampai simpang besar naik motor. Lawak la both my anak sedara yang berbadan besar. hahahhaha


Aktiviti WAJIB di rumah Haji Yazid ketika raya, ialah membuat lemang. Seisi keluarga turun ke dapur membantu, walaupun ade yang macam mengacau aje lebih dari membantu. hahahhaha

Mengasah bakat mengelim karipap. Saya buat yang cantik-cantik tu tau. Kak idah siap buat mata lalat lagi tu kelim karipap ni. hahahahhaha. Tengok la, macam-macam bentuk jadi, sbb ada 5 tangan yang membuatnya. hahahhaha



Bermain Carrom adalah acara yang di nanti. Saya boleh di kategorikan sebagai terel la jugak dalam permainan ini. Tengok tu adik yang pantang kalah, kalau kalah habis semua orang di pukulnye. Lawak la adik ni

Dan bermacam-macam lagi aktiviti yang tak sempat ambil gambar. Last but not least,saya masak!! Sbb saya orang last balik ke Shah Alam. Sempat la jugak masak lunch for my family. hehehehehe. Selalunye, kak itah ada dia yang masak. Sbb dia kan chef of da family, dia pergi Bandung jadi saya la yang masak untuk lunch tu b4 balik naik bus.




Saya telah memasak ikan goreng, ikan masin goreng, gulai acar ikan, ayam masak kicap-blackpaper. Yang lain-lain tu sampingan-sampingan ajela. First time masak gulai acar-ikan ini, and saya main campak-campak aje. Rasenye oklah jugak, cuma macam masam terlebih.Tapi Mak cakap, memang macam tu la rasa dia. Hahahahaha.saya tak berapa gemar gulai acar ni tapi bila disuruh masak, gue masak aje la. Yang ayam kicap tu best!! habis licin~~~. Masuk dapur pukul 1230 habis almost pukul 2, hahahaha punya lama saya masak dapat tu aje...ke improve lagi skill ni. hahahahah

Saturday, December 13, 2008

Zura's Wed




Selamat pengantin baru semuga berbahagia ke-anak cucu. heheheeh..

btw, cik opy: sila grab gambo-gambo di fotopages ye. Tapi tak upload semua..hehehehe

Friday, December 12, 2008

life-work-balancing

In order to achieve life-work-balancing before this year end, we go play bowling! So before long break that we have, kami se-department pergi bersukaria la dekat Summit.



We went to Mr Tempayaki (tak reti eja) right after play bowling(and please dont ask me about my score!! bikin-malu-saja!!)I dont have any experience eating Japung punya makanan, then i just simply order ajelah. Actually I don’t want to eat there, tapi yang lain dah sebulat suara. Layan~~tak nak la nanti jadi anti-social pulak.The food quite nice-la or maybe i just sangat craving to eat-eat-eat(penat tu main bowling),so apa-apa pun oso sodap hingga menjilat jari. See the last pic, our team's Ceti sedang kutip duit. heheheheheheh.

Thursday, December 11, 2008

Cuti yang panjang

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA
Kilang kasi cuti lama sangat kali ni, seminggu saya duduk kampung halaman yang tercinta ni. Tapi esok dah kena balik dah!! Sedey!

Tiket bas sudah pun di beli pagi tadi dekat stesen bus baru Teluk Intan. Saya pegi naik motor aje, best pulak bawa motor ni, lepas dah lama tak bawa. Tapi agak panas la jugak kalau berenti kat trafic light simpang empat tu, lama jugak la berentinya.Tapi best, sebab senang je nak parking. Ni yang ingat nak beli moto ajelah, kalau sambung study nanti, jimat bajet tu.---> berangan!
Oklah, untuk tidak meyusahkan sesiapa saya telah menyambil tiket ke Klang, sebab mula-mula ingat nak naik bus g KL tapi macam susah pulak nak pergi amik kereta kat unisel ni. Kawan yang nak disusahkan pun tetiba macam sombong and buat dono pula. Hurmm..tak payah harap orang le...sendiri punya hidup, sendiri tanggung la.huhuhu~~(adeh!pedasnye).. Jadi, turun Klang much more easier la kot, lepas tu kena naik bus lain pegi Unisel, Shah Alam. Harap-harap tak ramaila indon-indon and mat-mat bangla kat Kelang tu. Cuak jugak, sebab haritu kena kacau tanya jam pukul berapa oleh mamat indon yang dressing macam kumpulan amok. Sereemmm!hahahahaha.So after naik bus ke unisel,kena jalan kaki masuk pagar unisel, then amik yang Mr Red yang demam kat parking fakulti bio-info. Balik villa. Selesai sudah plan! Dok umah diam-diam. Duit tarak! Pokai!
Oklah, nanti saya update pasal my cuti cuti di kampung halaman..Doakan dipermudahkan segalanya untuk saya esok.

Thursday, November 27, 2008

Nak! nak!

Sejak duamenjak ni macam rajin punya saya pegi meng-usya hanbag kat internet. Mungkin kerja kat office dah slow down sikit kot. hehehehe..Bukan apa, saja je nak tengok design-design yang kot bekenan, boleh cari kat kedai. Kunun.

Cantik tak yang ni?

Cantik tak yang ni?

Yang ni?



Ke yang ni?


Ke ni?

Hmm..Yang mana cun eh? Bestnya kalau dapat beli semua!! Btw, siapa yang ada kawan belajar kat UK or US sila bagitahu saya ya. Boleh le mintak tolong belikan handbag kat sana. Murah-murah lak tu. Kawan-kawan saya xde pulak. hmmm~~

Monday, November 24, 2008

Post untuk orang di Kampung





Tara~~~ Khas untuk ibunda terchenta. Setelah kami (uwa dan kak idah) berpusing-pusingan dia Nagoya PAS. Akhirnya, kami pun memilih langsir ni. Harap mak suka la. :) Orang kedai tu kata, boleh guna depan belakang, so tak kisah la nak pakai depan ke belakang, tu kombinasi warna dia la. Ala-ala cokelat gitu. heheheheh.

jadi, kak itah sila tujuk kan post ini kepada mak. Btw, semalam saya mimpi abah, abah sihat ke? wawawawa~~rindu kat abah pulak. hehehehehehe..

Sekadar bebelan

Hmm harini Isnin and saya cuti, duduk dekat rumah je. Buat pengetahuan semua kilang saya telah mula mengamalkan cost saving dengan jayanya. And our inventory is terlalu banyak and tak ramai nak beli. Our kilang is overloaded dengan inventory yang store pun dah tak muat. Ni semua sbb global economi yang melanda seluruh dunia sekarang ni. Most effected, US. And as known, US ni pemengang ekonomi dunia, jadi once dia jatuh. Semua pun terasa tempias dia. And me, working in US based company. Memang teruk jugak la terjejas.
Jadi, kami kerja 4 hari seminggu. Setiap Isnin cuti, ramai yang kata best sebab tak ada Monday-bluess kan. Tapi.. sebenarnya tak pun. Kami yang tak ada leave akan di beri advance leave. Maksudnya cuti saya tahun depan dah kena pakai la tahun ni. End up, saya tak ada leave sampai bulan 8 tahun depan. Hmm..kalau nak ambil cuti dalam masa ni, tolak salary le. Jadinye, dok pikir-pikir kalau cuti nak kahwin nanti,pening jugak kalau potong gaji seminggu. haahahahahahah.

Tapi pasal recession yang sedang melanda ni, agak pelik jugak bila TPM cakap malaysia ok. tak terjejas. Tapi sebenarnya kita terjejas, kita bukan sama macam Malaysia tahun 1997 tu dulu. Dulu kita ada banyak pertanian and tak macam sekarang ni, kita sangat sangat bergantung dengan industri global. Jadi global goyah, kita pun goyah. Seluruh dunia dah panic, dah tak kuar soping dsb. Tapi kat malaysia ni, macam tak rasa apa-apa pun. Mungkin tak semua industri effected, tapi manufacturing memang la sangat sangat terasa. This is the worst dalam sejarah. Kalau korang tak caya, p tgok harga share. Kilang saya tunggal $0.29 sen je! ONNN - dulu sampai $14 tapi sekrang $2.62. Jadi siapa ada duit cash banyak2, beli lah share sekarang. I can predict nanti korang kaya beb! hehehehe. Intel pun jatuh tersungkor!! Beli beli beli.
AIG dah declare bakrupt. General Motor tengah sesak napas. Banyak lagi la yang tunggu masa nak melingkup.

Kata pakar ekonomi, this situation wont get better in short term. Expected sampai Q2 next year. Worst come to worst end of 2009. And sangat di tekanankan don’t expect 2009 akan ada perubahan yang meningkat. Kalau ada pun sikit saja. But 2010, InsyaALLAH kembali normal.

Untuk kilang saya ni. Ada banyak yang dorang dah buat untuk kurangka kos. Dari perkara yang macam remeh temeh sampai la ke gaji :
1.Lampu di kurangkan 1 bal. Kalau korang tengok lampu selalunye kan pair kat atas opis korang tu. Ni dia dah cabut satu.
2.Print, tak boleh single page. Kena pakai double sided
3.Potong gaji 5% for senior level and above. Janganla dia turun sampai engineer pulak. Hish! Nagis den nanti!
4.Semua OT tak akan di bayar. Ko datang buat kerja free je la bagi exempt employee
5.Operator lak, dulu keje 40 jam dapat 20 jam OT. Sekarang keje 48 jam, baru dapat claim OT
6.Kerja 4 hari semiggu.Macam saya ni. hmmm
Emm.. banyak lagi la dah tak ingat dah. But so far gaji saya takdelah termiss. Alhamdulillah.
Oklah, saya doakan semoga economic kembali stabil. ~Amin.
Lagi satu,kalau ada sesiapa yang ada kerja 0 kat tempat dia yang ok tak ter-effect dengan global recession ni, bagitau la saya. Saya nak apply.
And apakah pandangan korang if, tukar profession jadi RA dengan gaji 1.4k sebulan? erkkss.. sound kurang half dari current gaji. sanggup ke? wargghhh~~~~~~~~~ nightmare nightmare! hahahhaa~ but... ada kebaikan dia kan? well, still mendacing ni.poning!

Tuesday, November 18, 2008

Yeay!

Setelah sekian lama saya inginkan jeans baru. Setelah, berpuluh-puluh post kata nak jeans baru tapi baru last Saturday beli. Akhirnya! Taraaa~~jeans baru!

Kemudian, saya pun jalan-jalan di Metrojaya Branded Sale. Akibat kebankrupt-pan saya hanya mampu membeli perfume berharga rm20 je. Kata promoter tu, normal price dia rm99, ha! blasah le, sbbnye saya punya perfume memang dah nak habis sangat.Beli masa pergi langkawi last year. Hmm, tak kisahla murah pun, janji wangi and boleh tahan lama gak la bau dia.hahahaa. Tapi saya memang dah semulajadi wangi tau.hahahahaha.

Kemudian saya rasa nak list barang yang ingin beli selepas ini, jadi sasape yang nak sponser amat dialu-alukan :

  1. Handbag -->dah lama sangat rasanya pergi meng-usya. tapi tak ada pulak yang bekenan. Yela, asik dok berkenan dengan bag yang gedabak beso je. Siap orang kata macam makcikla, bawak laptop la, bawak susu anak la.hik3 HaiyOOoo..dah saya suka bag beso, sukatila! lu orang apa kisah. ~~eh emo pulak.hik3
  2. Selipa jepun --> Masa raya haritu ada beli selipa asadi (sama dengan kak itah), tapi pakai tak berapa sedap pulak.Jadi macam nak p cari yang lain.
  3. Tali pinggang --> Ni sebab tali pinggang yang beli kat Jalan TAR dengan kak idah, kena tipu haritu dah nak putus. Boleh pulak rege dia rm10, tapi dekat kedai depan dia rege rm10, tapi dapat 2 tali pinggang! tensen saja!!!
  4. Cermin mata --> Rasanaya, mungkin mata saya ni dah makin teruk, jadi kenala tambah powernya. Tapi nanti-nanti la. hahahahahah
  5. Digi cam --> Hmm nak beli baru! Sebab yang lama tu amat bulky and sangat lambat processornye. Lepas tangkap satu gambar, lama gila kena tunggu kalau nak amik gambar seterusnya.

Wah, banyaknya list saya ni? bila la agaknya dapat tercapai eh? Korang doakn gue murah rezeki eh.

As requested, house-mate ku nak enterprame jugak dalam blog ni.Dorang telah mengajak saya berkaraoke di red-box. hahahahaha. Oh, sesungguhnya saya amat first-timer. Sakitnye tekak! Memperkenalkan gadis-gadis cun vila no 58 : maz, mai, yam, ell, ros .Wah Glamor u all dalam blog ni. Ape lagi jangan lupa belanja Mc D eh! saya mahu i like to move-it move-it punya set. large tau!!

pengumuman : saya dah update gambo dekat fotopages, sorilah kalau haritu korang usya sana takde lagi gambonya. hehehehhe~terima kasih~

Wednesday, November 12, 2008

Suzi's Wed 081108

Selamat pengantin baru kepada kawan kitarang cik Suzi dengan husbenye Amri .
Btw, saya dengan jayanya bertolak dari Shah Alam pukul 1130 and singgah di Senawang nak ambil Mai dengan Dilla. Lepas tu terus driving Mr Red ke Melaka. wuuuhuuuuuuuuu, sampai sana dalam lebih kurang pukul 2. Lepas makan-makan and sembang-sembang, kami pun ambil la gambo.Chess, bukan main susah nak ambil gambar dengan pengantin ni. Sabo ajelah, nasib baik ko pengantin haritu suzi ooii.hahahahaha
Kami pulang dalam pukul 4 kot, and aktiviti sepanjang perjalanan adalah *tut* *tut* hahahaha. Oklah, selamat Pengantin Baru, sehingga kekal ke akhir hayat kepada suzi dan amri.

Tuesday, November 11, 2008

Majlis+

Di sebabkan ramai yang kata post yang lalu dipenuhi dengan gambar kotak-kotak berbanding muka orang, jadi saya update la sikit pasal majlis ni. Saya siap pakai baju pada pukul 10+. Lepas tu dok pening siapa nak tolong make-upkan. Kak uda mengofferkan set lancomenye untuk di pinjam. Sebab saya ni manalah ada alat-alat make-up kan. Lepastu cik opy, kef and dahlia sampai. Tak pasal-pasal, cik dahlia menjadi tukang makeup saya. Kalau solek sendiri sure jadi bapOOk punya!hahahahah. And cik opy juru runding tudung..Sorilah gambo sedang make-up tak leh disiarkan. Tapi, gambo tukang make up memang takde hal.
Tu dia cik dahlia dan cik opy. hehehehehe. Thanks ye Dahlia, tetiba je ko kena paksa makeupkan saya yang tak cun. Dan menyelamatkan saya dari jadi bapok.hahahahha
Ni pulak time ni tengah cuak-cuak, rombongan tak sampai-sampai lagi. Time ni dah pukul 1130 kot. Mak dah bising-bising suruh tanya dorang ade kat mana.hehehehehe

Rombongan pun sampi la tak berapa lama kemudia. Menuju masuk ke halaman rumah saya. Sorrylah, paking jauh eh? Sesi perbincangan pun bermula. Masani saya dok dalam bilik sepatah pun tak kedengaran.Di tambah pula dengan kawan2 yang membuat lawak di dalam bilik tersebut. Lagilah saya tak dengar.
Sesi sarung cincin pulak. Ada 2 cincin satu cincin merisik and satu untuk bertunang. Kemudian adalah sesi bergambar. Jadi silalah tengok gambar ya.

Gambar nak tanyang cincing la konon. hahahha--> bajet cun!



Oklah, kalau nak tengok lagi banyak gambar. Visit la my fotopages :)

Apa-apa pun. Terima Kasih semua!

Tuesday, November 04, 2008

Majlisnya

Saya pulang ke kampung pada petang Jumaat. Sepatutnya keluar office pada jam 1230 sbb saya ambil half day pada hari tersebut. Tapi malang sungguh pada jam 1130, production ada issue. System yang baru di new version kan, mengalami masalah. Menyebabkan production tak boleh jalan! Oleh itu saya pun tak boleh pulang, end up dalam pukul 2 baru balik dengan tak sempat nak makan lunchnya. On da way back, kena ambil kak idah kat unisel, and singgah kedai dekat PAS sebab mak kata bakul tak cukup and nak tambah paperbag. Akhirnya, kami bertolak ke Teluk Intan dalam pukul 4 ptg dan sampai dalam pukul 6 ptg. Speed jugak la saya bawak, sbb kak itah kata Wan Alang dah sampai dari taiping.
Kemudian pulun buat reben dekat kotak-kotak yang baru sampai, sebab mak tempah kueh-kueh baru siap. Almost pukul 3pg baru siap semuanya. Wargghh..penat! And saya makan pada jam 11 malam sbb terlalu lapo dari pagi tadi tak makan ape ape. hehehehehehehe.
Phew! Akhirnya tibalah majlisnya. Pada 011108.
Pepagi lagi Abah and Alang dah angat-angkat meja nak susun. Thanks Alang, jangan lupa percent yang di nantikan. hahahahha.Khemah tu pula, selalunya masa orang kahwen aje di pasang.Terkejut jugak sbb pepagi saya dah tolong alang nak tegakkan khemah pink yang sangat cute itu..mungkin sbb, ajak orang ramai kot kalini sbb tula. Btw, kenduri ni sekali dengan dua anak sedara saya sunat cuti sekolah nanti. Jadi mungkin agak ramai jemputan dia.

Semua hantaran di gubah oleh me. Jap lagi kita tengok hasilnya. Tak adelah cantik, gaya orang kampung aje. Janji ada reben and bunga kire adelah serinya kan. hihihihihihi Sesiapa kot ada yang berkenan dengan design saya, nak tempah, boleh aje. hahahha-->perasan nak mampuihPerfume yang membuatkan saya pening ketika nak pilihnye haritu. Pusing-pusing punya pusing, nak yang ni jugak. Saya kenan dengan CK in2u ataupun euphoria. Cuba korang test, wow! wangi.hahahahaha
Ni kemeja yang saya cakap warna cokelat lawa, tapi tetap dipilih yang ni.

Buah-buahan yang pening nak kasi nampak berkilat dan fresh. Thanks to Wan Alang dengan petuanya. Belt dengan cermin mata hitam yang tak menyempat-nyempat,di try di kalayak ramai. Segan i~~tapi nasib baik smart..hihihihihi

Cokelat pulak disponser oleh kak are. Terima kasih daun keladi, nanti nak kawen boleh la awak sponser lagi :)


Ni pulak gula garam. Tak sure apa fungsi dia, mak cakap orang dulu-dulu buat macam ni. Jadi mak tempah dekat kak yam belakang rumah. First time tengok macam bawang putih daa. hahahahItu semua hantaran yang dok dalam bakul. Ni pulak hantaran makanan-makanan. Memang sangat banyak! Campur semua sekali ada 22 dulang. Selalunye kan no ganjil, tapi nak buat macam mana, genap pun tak kisah la. Dah hajat orang nak bagi, kita sampaikan ajelah. Mak pun tempah banyak sangat kek, halua, agar-agar telur masin, agar-agar manggis dan banyak lagi. Di tambah pula dengan jiran-jiran punya sumbangan, makcik Jenab halwa sirap. Opy kef dahlia pun ada menyumbang, cup cakes yang sangat sedap itu. Makcik-makcik, Wan alang kasi kueh strawberi, kueh karas dan banyak lagi kueh. Sepupu, Kak Nah pun ada kasi satu kueh. Wan Ngah pun ada bagi juga. Kak Long kasi kek Sarawak. Kak itah kasi kek cokelat +++. Terima kasih semuanya! Tak tahu nak balas macam mana.
Terima kasih kepada semua yang bersusah payah menjayakan majlis saya ni. Kepada Mak dan Abah, sangat terima kasih sangat-sangat sebab majlisni memang sangat best!Kak itah, Kak yang yang stay kat kampung, yang caiq telinga dengar bebelan mak, terima kasih jugak. Kak itah sebagai teraju utama, siyes terima kasih tak terhingga. Kak yang, yang jahitkan baju saya yang glamor itu siap dengan manik-manik lagi. Sangat cantik, dan ramai puji. Uwa yang tradisional. eheks. Kepada yeop, matnawir,kak r, kak uda, kak idah terima kasih atas bantuan kalian. Kepada abg uda, abang alang, zali,kak long,kak shikin terima kasih. Kepada anak-anak sedara, makcik makcik, sedara-sedara, jiran-jiran, kawan-kawan terima kasih. Terima kasih kepada semua! Tak lupa kepada rombongan makcik Dayat yang sudi datang.

Panjang gila dah post ni. Cukup la kot eh.

Btw, sekarang ni internet kat rumah slow amat sebabnye mencuri connection dari jiran tetangga.Jadi pepaham ajelah.Sukati dia aje nak meg-dc kan dirinya.hahahahahah