Thursday, December 06, 2007

Too much of thinking

i have problem to sleep last night..entah apa yang difikirkanla pun tak tahu la.. just sangat susah nak tdo.. sedey dengan keadaan sendiri..after solat isya, rase mengantok sesangat..tutup lampu and ingat nak tdo.tapi tak boleh tdo pulak..fikiran mula melayang..fikir masa depan..fikir nasib diri..huhuhuhuhu.kadang-kadang mungkin susah nak dapat orang yang faham saya.maybe saya mmg susah untuk di fahami kot..kadang-kadang bila orang tanya "marah?"i just simply say "no!" tapi deep down mmg marah pun.tapi just suka simpan sendiri.and ada sikit2 mengharap orang tu tanya lagi...hahahahahah..but kita mengharap je la tapi selalunye xde pun.kadang-kadang bila orang tanya "nak?" saya jawab "eh,xpelah"...kadang2 saya mengharap orang tu tanya lagi..and nak sikit..hahahahah kadang-kadang bila orang tanya "suka?"saya jawab "ya!"padahal saya tak suka pun...kadang-kadang saya suka expect benda yang maybe relevant to my thought, but not others...my thought selalunya tak sama with others..so end up, kadang- kadang keciwa sbb benda tak jadi seperti yang di predict oleh myself..tapi selalunye saya tak kesah pun.because everyone have their own thought and prediction. if something predicted happened, im happy!hahahahah...sound sellfish kan? nak semua ikut cara kita but, x consider others.hahahahaha..well that is me! tak pasal2.
one more thing, benda yang saya fikirkan malam tadi, have i choose the right one?terlalu banyak minor2 things yang berlaku that not up to my expectation sometimes make me :( ...am i expecting too high? or i dunt understand? it was so hard to determine others intention..maybe that is my problem
oklah maybe banyak menda yang saya perlu belajar.belajar jangan nak mengharap terlalu tinggi.belajar untuk terima seadanya..belajar untuk memahami orang lain,supaya orang akan fahami kita.:)

p/s: recap yang dijanjikan tu..nanti la ek

No comments: