Saturday, December 01, 2007

Destinasi Bajet Port Dicskson

Tetiba je kak itah kata nak pegi PD this week.dah le denga tak plannye, buget = eleek. Keputusan nak ikot jugak rombongan kak itah & kak idah ke pd ni. Dorang sampai almost pukul 10pg++ kot.kata awal bebeno nak betolaknye.sempat gakla saya membasuh kain.Tapi tak bsuh habisla.kak itah&kak idah datang membawa kueh cucur udang n teh ais yang sedap dari kedai depan.

Oklah sampai PD,aroud dah tghari gak la.penat turun naik hotel, dari hotel 2 star sampai la yang 4 star, all fully booked! tiring sungguhla..it was more than 5 hotel ek. Kak idah as driver duk lelek dalam keta while saya+kak itah yang energetic ni p cari hotel.Last sekali jumpala hotel ni yang konunnye tak ada lift sbb rosak.dah le tingkat 8 kot orang tu cakap.Dia tanya sanggup ke? Saya menjawab "ok je!"hahahah..Tapi masa pergi tu dapat bilik tingkat 2 n ade lift..YEAY!!huhuhu tapi tak dapat hotel yg facing beach.Tapi tak kisah la, dengan rm 110 satu malam, kira orait la!! tingtingting <---sound efek dari rancangan destinasi bajet.hahahahah..kami ke muzium tentera darat yang cool!! sangat cool! ada terowong sebenar yg digunakan oleh bintang 3 sebagai tempat persembunyian. Orang situ pesan, jangan amik gambo kat dalam tu, sbb nanti ada yang "ikut"balik..seram je ek.Dalam terowong ni saya banyak kali cakap "TUNGGU!,TUNGGU LA SAYA!"kak itah+kak idah suke tinggalkan orang!hahahahaha..sbb saya dok ngalit baca2 penerangan, dorang selambe tinggalkan!hahahahah..tapi saya cool aje..hahahaha Malamnye p makan tom yam,service dia lembab gila dengan budak-budak kerjanye macam lalok..hahaha...Lepas makan, balik hotel.tdo~~~ Esoknye, pagi2 lepas subuh dah turun pantai..nak tgok sun raise.huh?ade ke org tgok sun raise?bukan selalu sun set?hahahaha..belasah ajelah.amik gambo mmg tak tahan punya banyak! dahle ada 3 camera..huhuhu~~ paling banyak amik gambo teka sape??hahahaha..tentulah saya!!saya tukang amik gambo ye..bukan dalam gambo..hahahahaha..Lepas tu p ostrich farm.Kesian tgok ostrich ni, dah tak ada bulu! dulu-dulu masa baru-baru buka macam ostrich dia cantik-cantik, bulu lebat.sekarang ni haiyooooo..macam tersiksa je binatang tuh!saya sangat takut dengan ostrich ni sbb dia tinggi n macam bila-bila masa boleh langkah pagar n pijak saya!hahahahah..lepas tuh kak kami p nilai, tak beli apa2 pun.tapi kak idah kehilangan spec itam ELLEnye..cicor kat mana ntah..

No comments: