Friday, December 28, 2007

Farah's last day


Today is farah's last day at ONHELL. Soo sedey :(.. Tak ada kawan nak gossip lagi. Tak ada kawan yang nak sent email to me every one second just like we r chatting at YM. Tak ada kawan yang saya kena miscall dulu before pergi kiara cafe and she will wait at the entrance door. Tak ada kawan yang nak Q bersama ketika beli roti canai (but, today i Q sorang coz farah makan nasi lemak). No more farah come to my cubicles n chit chat, lepas tu dia cuak-cuak nak balik opis dia sbb takut kena marah dengan boss dia hahahah. Tak ada kawan nak p shoping sambil sesat-sesat di KL. Tak ada kawan yang yang nak kata "ko kurus la dari aku" padahal mmg dah jelas dia lagi kurus.huhuhuhu~~. Oklah enough for memuji budak mata besar, mulut kecik, tudung putar ni. Kesimpulannya my life kat ONHELL akan manjadi bertambah BOSAN without farah..
Doakan saya dapat kerja lain eh. Farah, ko amik resume kita kasi kat boss ko. Bleh sewa sekali..hahahahha

Thursday, December 27, 2007

Maybank Senawang Hampeh!

Masa lunch break tadi saya telah ke Maybank Senawang. Motif pergi kesana sbb nak link my credit card account to my saving account. Jadi, nanti mudahlah nak bayar my credit card, sbb boleh online je bayar. Tapi tadi saya sangat geram dengan staff dekat maybank ni!! Nak kata orang ramai, depan saya ada 3 orang je. Saya tunggu for 1 hour pun tak dapat turn, end up GUA AMOOK ah! (kak itah sure tak terkejutkan?)hahahahaha.. sbb they took my IC and ATM card, so..kalau blah pun kena p kat counter amik semula. Sebenarnye dah banyak kali dah problem dengan maybank senawang ni.. cuba korang tgok eh :

1. Dulu masa my ATM card hilang
Pergi maybank, ingat nak buat report la kan. staff dia kata "maaf, server kami down. Adik telefon costumer service eh ". Lepas tuh jumpa another staff dia cakap macam ni pulak "Adik,balik rumah kasi cari dulu. Adik salah letak kalu. Nanti rugi bayar duit denda sbb mau buat card baru".hahahahaha. Lawak tak? end up saya topup rm10, and call costumer service. Lepas tu balance tinggal 4 ringgit! haiyooooooo!
2. Buat ATM card
I have to wait dari pukul 1230 tghari sampai pukul 4ptg just to get my new card. Alasan dorang, banyak orang dah buat appointment.
3. Kejadian hari ini
Tunggu satu jam dorang dapat setelkan for 3 person. Gila lembab! Bila tanya kenapa ada satu table untuk semua urusan? they simply say "Kami mmg one table jerrrr". Dan kami bagi priority kepada org yang buat appointment dulu. Then i said "kalau macam tu, kasi lah saya buat appointment.Nanti senang bila dah datang." they reply "maaf, appointment hanya untuk orang yang nak buka account aje. Kalau pasal card-card ni, datang terus je". Tak ke, kena menunggu jugak namanye tuh? Tak paham la dorang punya concept macamne. Dah la akak tu macam hagin2 je.

Lastnye saya blah macam tu aja, malas ah. And petang tu ada maybank call tanya nak buat bila. hahahahah tapi sebab dah tawar hati.. i just say that i want to do it at other branch.huhuhuhu~~
oklah,
TO All costumer service Staff. tak kira lah kat mana bank ke, hospital ke, manalah
we know that the authority is in your hand, but please appreciate our time eh.
n sapa2 yg xleh nak jadi costumer service janganla wey! bikin hati gua geram aje!

Monday, December 24, 2007

Ke Zoo Negara

I went to Zoo nagara with mr Su. Dah lama nak g sana tapi tak ada kawan yang betul2 nak pergi. Zoo negara ni besar gakla, lenguh jugak lah kaki ni berjalan. Almost lebey dari 3 jam la berjalannye. Dah le tak bawa air mineral. Dan mineral water dia RM 3 sebotol kat dalam tuh! mahalnye ek.. untung giler dorang ni. Oklah pasal zoo ni, macam dah terbela sangatlah. Rumput dah panjang, binantang pun banyak yang dah tak ada.. Lepas tuh cage dia besar gila! binatang dia cenonet je. Susah i nak berposing dengan binatang ni. Overall trip ke Zoo ni Best ah! n amik banyak gambo gak..Mr su try to mengasah skillnye mengambil gambo, yang kungkununnye baru berminat dengan photography. Hasilnye, refer to my fotopages la.. tapi tak upload banyak pun. Nak tgok semua gambar... refer to my laptop. xpasal2.hahahahha

Thursday, December 20, 2007

Selamat Hari Raya AidilAdha

Selamat Hari Raya Qurban kepada semua.Rite now kat kampung dengan menggunakan dial-up with 33.6kbp speed, saya update juga my blog ni. Sampai rumah petang semalam n semua persiapan dah siap. Lemang, rendang, kek semua dah settle by mum, kak itah and kak yang.huhuhuhu.So me balik goyang kaki ajelah.
Sekarang saya mengalami masalah sakit kepala, eh dia tak sakit tapi pening. Feel like floating je, macam tak seimbang. Ni dah hari ke 6 dah.Saya dah pergi clinic on last tuesday to check my BP, but its normal. Doctor yang nampak muda n blurry tu macam tak tahu kenapa. She just gave me ubat sakit kepala, vitamin B, vitamin C. Sebenarnya, saya mmg selalu rase floating, usually when im tOoooo tired, examplenya shopping seharian :). And sometimes, pitam kejap. Tapi sangat sekejap la, about 2-3 sec (boleh dikira pitam keh?). Masa bangun berdiri dari duduk rase pening-pening je.But, don't worry it is still undercontrol.hahaha..Maybe juga ni effect dari naik ferry ke langkawi tu? Tapi macam dah lama sangatla pulak kesannye ek.Btw, anyone tau tak nak buat macamana? Ada petua or petui ke?

Wednesday, December 19, 2007

Langkawi Trip



Saya bercuti-cuti Malaysia ke Langkawi with my ukm's friends.Tak ada lah ramai sangat pun.Cuma 4 org je yang ikot percutian ini.SANGAT BEST!! 4 hari 2malam kat sana,tapi termasuk waktu perjalanan la kan.hahahaha.Pergi menaiki bus transnasional dari kl sentral ke KUALA PERLIS. The jetty was beside the bus station, kire boleh jalan kaki je lah ke jati tu. We reach there at 530 la lebih kurang.Solat subuh kat jeti and naik feri jam 730 pagi.Ramainye orang kat jeti tu.Sbb musim cuti sekolah kot. Time ni lebih dari 24jam dah saya tak mandi.Sbb balik kerja direct terus ke terminal one->central market->kl sentral->pudu->hentian duta...wargggghh!!!banyakye tempat yang saya singgah!huhuhu~~sampai langkawi je dah pening-pening lalat.oklah malas nak type panjang-panjang. P tgok gamba kat fotopages ek.

Tuesday, December 18, 2007

TuangMan

Malam tadi ada orang india mabOOk tdo dekat tepi kereta saya yang dipark dia dalam pagar rumah.Saya tinggal seorang dirumah kerana housemate saya keluar makan. Selepas solat Maghrib, saya still with my telekung menunggu solat isya' terdengar bunyi tingkap diketuk dari bawah. From my room's window usya kebawah, n nampak akak sebelah rumah. Dia suruh saya turun, saya pun turun bawah la.Dia cakap ada orang tdo depan rumah saya. Tak sure dia mabok or orang gila.huhuhuhu~~saya sangat takut ketika itu.Memang kalau tengok muka saya mmg dalam ketakutan la kan.Husband akak sebelah rumah tak ada pergi kerja.Keadaan semakin pening.Lantas saya mengcall TUANGMAN..hahahahaha

Thanksla to TUANGMAN come with DENG n halau that orang.Kagum daku seketika tengok cara dorang halau orang tu. Macam kaki gadoh seyh! Ayat dia "U BUAT APA TDO SINI?"dengan garangnye..padahal TUANGMAN yang kukenali adalah seorang yang lembut ----auuuu....orang tersebut kata "INI RUMAH ANAK SAYA LA!"macam lawak je kan..Selepas berjaya menghalau orang tersebut, dia p tido didepan pagar rumah abang selang sebuah rumah kitaorg pulak. Lepas abang tu marah-marah orang tu still tak gerak2.Dia call polis datang, sangatlah lambat polis tu datang,dalam 30min kami setaman tunggu.Penat jugak polis tanya mana rumah dia.At last, polis bawa orang tu p balai kot. Sbb keadaan memang dah tak boleh nak buat apa-apa.

Tuesday, December 11, 2007

envirohunt

onhell menganjurkan environhunt, n saya jadi team leader!hahaha..xpasal-pasal cik farah,en tuan,en azahar dipaksa menjadi ahli kumpulan..thanks lah kepada semua..samada dengan rela hati atau tak..hahaha..wawawawa.environhunt ni sempena 50thn merdeka!tapi xde kesinambungan lansung kemerdekaan dengan alam sekitar??.hahahaha...layankan je la kan.Sempena tuh juga ONhell ada masuk malaysia book of record sbb buat bendera terbesar guna tempurung kelapa (pic sebelah)..huhuhu~~oklah, berbalik kepada hunt kami..jauh gakla kena bejalan,berkumpul kat depan on pukul 715pg.Sebagai team leader yg komited dgn kerjayanye,dengan kuasa veto saya suh dorang berkumpul pukul7pg la.tapi azahar lambat sket!but still boleh diterima la..huhuhuh sbb acaranya start lambat pulak dan ramai lagi yang tak datang masa tuh.dapat sehelai t-shirt and one cap for registration.Breakfast seketol roti kelapa n biskut di berikan kepada peserta.me n farah mmg tak makan lagi.habislah breakfast tersebut.Acara mula jam +-745,mula dari gate Onhell.solan2 adalah bertemakan ALAM SEKITAR! manalah nak tau air-air yang di alirkan dari kilang ke longkang.macamne nak lupuskan.halamak, macam kelab alam sekitar punya soalan la pulak...kitaorng hentam je la.hahahah..habis jalan, kembali ke onhell dalam pkul 910min la..banyak solan yang terjawab lagi, n clue dia dah lepas masa kitaorng jalan tadi! habislah, mmg bantai je lah.dengan kuasa veto saya benarkan menghentam..huhuhuhu.
kami balik awal sbb malas nak tunggu majlis penyampaian hadiah..lagipun mmg dha tau kalah..hahahaha..balik je la.huhuhu~~rupa-rupanya dapat hadiah saguhati. dapat tshrt sorang satu.. oklah kan..nanti i upload gambo yek.


to farah :thanks beb! lagipun ade gak kenangan ko n gue kat onhell ni..ahahhaha

Friday, December 07, 2007

curi tulang

my boss tak de.. soooOOo..saya nak cabut pukul 1230 ni!hahahah selambe balik umah.. kata kat sifoooO ambil halfday..hahahha..lagi pun nak p bank la..eh,yatee pun ada kat umah.kesian dia sengsorang..ehehehehek..

Thursday, December 06, 2007

Too much of thinking

i have problem to sleep last night..entah apa yang difikirkanla pun tak tahu la.. just sangat susah nak tdo.. sedey dengan keadaan sendiri..after solat isya, rase mengantok sesangat..tutup lampu and ingat nak tdo.tapi tak boleh tdo pulak..fikiran mula melayang..fikir masa depan..fikir nasib diri..huhuhuhuhu.kadang-kadang mungkin susah nak dapat orang yang faham saya.maybe saya mmg susah untuk di fahami kot..kadang-kadang bila orang tanya "marah?"i just simply say "no!" tapi deep down mmg marah pun.tapi just suka simpan sendiri.and ada sikit2 mengharap orang tu tanya lagi...hahahahahah..but kita mengharap je la tapi selalunye xde pun.kadang-kadang bila orang tanya "nak?" saya jawab "eh,xpelah"...kadang2 saya mengharap orang tu tanya lagi..and nak sikit..hahahahah kadang-kadang bila orang tanya "suka?"saya jawab "ya!"padahal saya tak suka pun...kadang-kadang saya suka expect benda yang maybe relevant to my thought, but not others...my thought selalunya tak sama with others..so end up, kadang- kadang keciwa sbb benda tak jadi seperti yang di predict oleh myself..tapi selalunye saya tak kesah pun.because everyone have their own thought and prediction. if something predicted happened, im happy!hahahahah...sound sellfish kan? nak semua ikut cara kita but, x consider others.hahahahaha..well that is me! tak pasal2.
one more thing, benda yang saya fikirkan malam tadi, have i choose the right one?terlalu banyak minor2 things yang berlaku that not up to my expectation sometimes make me :( ...am i expecting too high? or i dunt understand? it was so hard to determine others intention..maybe that is my problem
oklah maybe banyak menda yang saya perlu belajar.belajar jangan nak mengharap terlalu tinggi.belajar untuk terima seadanya..belajar untuk memahami orang lain,supaya orang akan fahami kita.:)

p/s: recap yang dijanjikan tu..nanti la ek

Wednesday, December 05, 2007

buzy?

i have soo much thing to write!! but dunt have timela..maybe tomorrow u will see the recap of it..hahahha..wait n see la.

Saturday, December 01, 2007

Destinasi Bajet Port Dicskson

Tetiba je kak itah kata nak pegi PD this week.dah le denga tak plannye, buget = eleek. Keputusan nak ikot jugak rombongan kak itah & kak idah ke pd ni. Dorang sampai almost pukul 10pg++ kot.kata awal bebeno nak betolaknye.sempat gakla saya membasuh kain.Tapi tak bsuh habisla.kak itah&kak idah datang membawa kueh cucur udang n teh ais yang sedap dari kedai depan.

Oklah sampai PD,aroud dah tghari gak la.penat turun naik hotel, dari hotel 2 star sampai la yang 4 star, all fully booked! tiring sungguhla..it was more than 5 hotel ek. Kak idah as driver duk lelek dalam keta while saya+kak itah yang energetic ni p cari hotel.Last sekali jumpala hotel ni yang konunnye tak ada lift sbb rosak.dah le tingkat 8 kot orang tu cakap.Dia tanya sanggup ke? Saya menjawab "ok je!"hahahah..Tapi masa pergi tu dapat bilik tingkat 2 n ade lift..YEAY!!huhuhu tapi tak dapat hotel yg facing beach.Tapi tak kisah la, dengan rm 110 satu malam, kira orait la!! tingtingting <---sound efek dari rancangan destinasi bajet.hahahahah..kami ke muzium tentera darat yang cool!! sangat cool! ada terowong sebenar yg digunakan oleh bintang 3 sebagai tempat persembunyian. Orang situ pesan, jangan amik gambo kat dalam tu, sbb nanti ada yang "ikut"balik..seram je ek.Dalam terowong ni saya banyak kali cakap "TUNGGU!,TUNGGU LA SAYA!"kak itah+kak idah suke tinggalkan orang!hahahahaha..sbb saya dok ngalit baca2 penerangan, dorang selambe tinggalkan!hahahahah..tapi saya cool aje..hahahaha Malamnye p makan tom yam,service dia lembab gila dengan budak-budak kerjanye macam lalok..hahaha...Lepas makan, balik hotel.tdo~~~ Esoknye, pagi2 lepas subuh dah turun pantai..nak tgok sun raise.huh?ade ke org tgok sun raise?bukan selalu sun set?hahahaha..belasah ajelah.amik gambo mmg tak tahan punya banyak! dahle ada 3 camera..huhuhu~~ paling banyak amik gambo teka sape??hahahaha..tentulah saya!!saya tukang amik gambo ye..bukan dalam gambo..hahahahaha..Lepas tu p ostrich farm.Kesian tgok ostrich ni, dah tak ada bulu! dulu-dulu masa baru-baru buka macam ostrich dia cantik-cantik, bulu lebat.sekarang ni haiyooooo..macam tersiksa je binatang tuh!saya sangat takut dengan ostrich ni sbb dia tinggi n macam bila-bila masa boleh langkah pagar n pijak saya!hahahahah..lepas tuh kak kami p nilai, tak beli apa2 pun.tapi kak idah kehilangan spec itam ELLEnye..cicor kat mana ntah..