Saturday, November 17, 2007

trip to putrajaya

i went to cyberjaya n putrajaya.went to cyber coz want to "cari jalan"ke motorola..i have an interview on monday.sOOo,lebih bagus kalau tahu jalan ke sana kan? so, xdelah terkocoh-kocoh cari jalan nanti. i went with hija...Yepie!!kami tak sesat pun walaupun hija confused dengan map yang diberikan..pusing2 kertas dia tgok map tuh..lawaks je lah..tapi kami berjaya sampai dengan jayanye..huhuhuh MOTOROLA..hello..Moto..building dia cantik lah jugak tapi sangat kecil if nak compare with onHELL ni..maybe 1 per3 kot.huhuh..yelah, only IT dept je yang kat motorola cayberjaya ni..after berpusing2 dia cyberjaya melihat building2 yang cun dan cantek..siyes cantik..tapi kawasannye agak sunyi..n jalan raya macam xde keta.boleh bawak sesuki hati je la..hahahah..kadang2 termakan jalan orang sbb dok usya kirikanan.luckly xda papela.
Rite after berjaya menjejaki my MOTOROLA.we decided to go to putrajaya n have our solat ASAR at MASJID PUTRA.saya hentam2 saja drive ke putrajaya tu,sbb signboard mmg banyak.after solat.startlah sesi ambil-ambil gambo..i think more 100pic kitaorang snap.hahaha..sbb masa pergi tu my digicam memory agak kosong, n masa balik dah full hahahaha..mmg amik gambo sakan la.dengan aksi-aksi photographer amator hahahaha..nasib baik tak terjatuh camera tu.. tapikan mmg building-building kat sana sangat cantik..serious terkagum!along dataran rakyat mmg la kiri kanan dia penuh dengan pejabat kerajaan yang cantik-cantik.lepas tu kami p naik both jambatan.jambatan putra n tak ingat nama lagi satu jambatan.totally macam pergi ke dunia lain.smart ah building n lanskap dia.do visit my fotopages kalu nak tgok gambarnye =p
after bergambar diputrajaya, suddenly teringat yang ade pasar malam kat bangi!.yeeepiee lagi sekali..dah bertahun tak p pasar malam bangi yang hevoc tuh..n guess what, masuk-masuk je paso tu....saya nampak mamat yang "ehem-ehem"dulu selalu usya dia di cafe kolej.ke dia yang usya saya?ahaks..tapi dia xperasan saya pun..hahhha..xkesah lah..saya beli 2 helai tudung pramit.tdung ni susah nak cari kat senawang ni..so,walaupun harga dia agak mahal compare yang hija pernah beli.. saya angkut dua!hahahha..eh, lupa we had our solat MAGRIB at masjid ukm.Sampai senawang +- pukul 10 la kot.dan kami beli 3 dvd!ceritanye kami pun xpernah dengar sbb kat seremban ni susah sangat nak dapat dvd pirate..

No comments: