Thursday, October 18, 2007

eh..dah raya dah




Dah raya dah pung..raya tahun ni semua adik beradik balik beraya kat teluk intan..yeeepieeeee~~~kayap haku nak memberi duit raya..hahahaha..meriah gak lah raya tahun ni sbb anak2 buah yang senget2 semua ade....nak kumpul ramai2 macam ni mmg la susah.. sebab tahun depan kompem dorang raye sebelah mertua pulak kan..huhuhu~~ gamba tu semua adik beradik + akak n abang ipar+ ank2 sedara+mak n abah..ramai x??hahhahaha...dah le bebudak ni yaAmatla susah nak handle.. nak suh dok diam amik gambo pung nak terkeluar anak tekak wansu nye as organizer sesi amik gambo ni..dah le tu..camera punya stand pun xde..takat guna timer n meja je..aiyo..susah la...ade 5 camera lak tu.. main snap2 je..tu la yang muke lope nampak sebelah je..n muke kak long xnampak lak..hahhaha.. tapi ceriakan family saya???..huhuh~~~semuanye tersengeh je..ntah pape je la dorang ni..hahhahaha..


ni lemang yang kami buat.. lawak je la,, dorang ni xmulakan process buat lemang ni sbb tunggu mariam azwa balik..wawawawa..ntah pape la.. macam je mariam azwa tau buat..huhuh~~ tapi skill memasukkan daun kat dalam buluh lemang ni mmg susah ah... jenuh mariam azwa menggunaka suruluh skill yang diturunkan oleh arwah opah...lama gila baru nak siap beberapa batang lemang tu..hahhaha..kaksyikin membantu,,namun dia berjaya buat sebatang je..the rest.mariam azwa yang buat..mak pulak..mmg surender dari tahun2 dulu..hahhaha..kalau mariam azwa sampai lambat haritu..lambat la lemang masak..aicheh..hahahhaha...


suasana di petang raya.. semua orang dah penat..hahahha..perbincangan bapak2 orang diluar rumahh..huhuh~~~~

No comments: