Monday, October 08, 2007

berbuka bersama adik-adik

pada hari sabtu yang lalu.. saya telah pun berbuka puasa bersama anak-anak yatim darul aminah..ramai jugak budak2 kat sini..smua dak2 dari umur sekolah rendah n sampai form5 je kot paling tua,, boys nd gurls macam seimbangla..xdpat sembang sangat dengan bdak2 ni.. sbb tempat dorang ni macam tak organize sangat..masa saya sampai ade dak2 beso sedang mengaji...maybe yang dah baca alQURAN la kot sbb xsmua dak2 ni baca,,.. n seorng gurl nama dia saliza kot if tak silap..yang sambut kitaorng..dok melayan dia ni je lah..sbb yang lain2 semua dok kat atas..tak tau nape dorang xnak turun..huhuh~~maybe segan kot..


rumah darul aminah ni nak kata ok..xdelah ok sangat...need some maintainence..need space yg lebeh beso..sbb rumah tu macam pack sangat..dengan barang2 yang banyaknye..daponye penuh dengan stok2 makanan banyak...

wokeyla.. sejarah p buat makan 2 kat umah anak2 yatim ni datang dari insan bernama Tuan Osman Tuan Din, dia la yang mmula tanya..mariam " aku ingat nk bagi ank yatim makan la...ko nak join x?" sOoO..saya setuju je la..memula xberapa ramai sangat yg setuju..tapi lasat2 ramai la ahlinye mariam,tuan,aweks,aina,mas,din,ajiz....tercapailah hajat kami nak bagi dak2 ni makan..lauk biasa2 je lah.. udang,ayam..+++ n kami ade bagi sikit sumbangn duit raya kat dak2 ni...kesian tgok dorang...insaf sekejap..

kita mmg patut hargai jasa ibu bapa kita n uwa sayang mak& abah ... muahs....

No comments: